مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,349
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

686
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه آلودگی سبزیجات مصرفی قبل و بعد از روند شستشو، ضدعفونی و بسته بندی در کارگاه فرآیند سبزی شهرستان سبزوار

صفحات

 صفحه شروع 234 | صفحه پایان 239

چکیده

 زمینه و هدف: سبزیجات خوراکی از مهم ترین عوامل انتقال آلودگی های انگلی به انسان بوده و تعیین میزان آلودگی آن ها مورد توجه صاحب نظران می باشد. بنابراین مطالعه حاضر به منظور مقایسه آلودگی انگلی و غیرانگلی سبزیجات مصرفی شهرستان سبزوار قبل و بعد از روند شستشو, ضدعفونی و بسته بندی در کارگاه فرآیند سبزی انجام گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بوده که بر روی 345 نمونه از انواع سبزیجات شامل: تره, جعفری, ریحان, گشنیز و شوید از 30 مزرعه کشت سبزی و همچنین تعداد 200 نمونه انواع سبزیجات پس از شستشو در کارگاه فرآیند سبزی در طی ماه های شهریور تا آذر 1387 انجام گردید. نمونه ها به روش رسوبی زمانی و سپس روش تغلیظ به کمک سانتریفوژ مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS.15  و آزمون مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که از نمونه های اخذ شده از مزارع کشت سبزی, 185 نمونه (62/53 درصد) دارای آلودگی های انگلی و غیرانگلی بودند که در این میان, تره با 14/35 درصد آلودگی حایز رتبه نخست بود و از عوامل انگلی مشاهده شده به ترتیب تخم آسکاریس (32/2 درصد), تخم تنیا (74/1 درصد) و تخم تریکوسترونژیلوس (58/0 درصد) دارای بیشترین میزان بودند. اما نتایج بررسی روی نمونه های اخذ شده از کارگاه فرآیند سبزیجات نشان داد که تمامی آن ها فاقد آلودگی انگلی بودند و بررسی آماری نیز نشان دهنده تفاوت محسوس در میزان آلودگی سبزیجات تهیه شده از مزارع کشت و نمونه های کارگاه فرآیند سبزی بود.نتیجه گیری: نتایج حاصله حاکی از عدم وجود آلودگی پس از طی مراحل مختلف در کارگاه فرآیند سبزیجات می باشد و بدین ترتیب نقش روند انجام شده در حذف آلودگی های موجود تایید می گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رنجبربهادری، شاهرخ، استیری، حمیدرضا، و کاشفی نژاد، مهرنوش. (1388). مقایسه آلودگی سبزیجات مصرفی قبل و بعد از روند شستشو, ضدعفونی و بسته بندی در کارگاه فرآیند سبزی شهرستان سبزوار. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 16(4 (مسلسل 54))، 234-239. SID. https://sid.ir/paper/81814/fa

    Vancouver: کپی

    رنجبربهادری شاهرخ، استیری حمیدرضا، کاشفی نژاد مهرنوش. مقایسه آلودگی سبزیجات مصرفی قبل و بعد از روند شستشو, ضدعفونی و بسته بندی در کارگاه فرآیند سبزی شهرستان سبزوار. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1388؛16(4 (مسلسل 54)):234-239. Available from: https://sid.ir/paper/81814/fa

    IEEE: کپی

    شاهرخ رنجبربهادری، حمیدرضا استیری، و مهرنوش کاشفی نژاد، “مقایسه آلودگی سبزیجات مصرفی قبل و بعد از روند شستشو, ضدعفونی و بسته بندی در کارگاه فرآیند سبزی شهرستان سبزوار،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 16، no. 4 (مسلسل 54)، pp. 234–239، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81814/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا