مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,685
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

749
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف گیاه Artemisia Annua اطراف شهر بابل

صفحات

 صفحه شروع 529 | صفحه پایان 539

چکیده

 زمینه و هدف: گیاهان, منبع مهمی برای آنتی اکسیدان ها هستند که استفاده از آن ها, می تواند به جلوگیری از تجمع رادیکال های آزاد به متابولیسم طبیعی سلول ها کمک کرده و از بیماری های مربوط به استرس اکسیداتیو جلوگیری کند. بنابراین مطالعه حاضر, با هدف تعیین خواص آنتی-اکسیدانی عصاره های مختلف (A.A.) Artemissia Annua انجام شده است.مواد و روش ها: با شناسایی گیاه A.A که با نام محلی «گندواش» خوانده می شود, بخش های برگ و گل گیاه را به صورت پودر درآورده و عصاره گیری با حلال های آبی, اتانولی و متانولی صورت گرفت. تعیین خواص آنتی اکسیدانی با روش FRAP انجام شد. برای این منظور, محلول های 20% عصاره به محلول FRAP اضافه شده و پس از انکوبه نمودن میزان جذب نوری اندازه گیری شد. محلول های سولفات آهن و ویتامین C به عنوان استاندارد مورد استفاده قرارگرفتند.یافته ها: متوسط ظرفیت آنتی اکسیدانی کل(TAC) عصاره متانولی برگ 72.18±4.18 میکرومول فروس سولفات و 90.31±5.27 میلی گرم ویتامین C به ازای هر گرم از وزن خشک بود که به طور قابل ملاحظه ای, بالاتر از سایر عصاره ها می باشد(p<0.001). عصاره اتانولی برگ و نیز عصاره متانولی گل از نظر TAC ازنظراهمیت, در مرحله بعدی قرارداشتند. مقایسه TAC عصاره های آبی برگ و گل ازنظر آماری معنادار نبود (p>0.05) ولی عصاره های اتانولی برگ و گل تفاوت آماری معناداری نشان دادند (p<0.01).نتیجه گیری: عصاره های مختلف A.A, دارای TAC متفاوتی هستند که این اختلاف می تواند به تفاوت در کارآیی حلال های مختلف در استخراج مواد آنتی اکسیدان گیاه مربوط باشد. به نظرمی رسد متانول حلال بهتری از اتانول و آب برای استخراج مواد آنتی اکسیدان این گیاه باشد و یافته های مربوط به TAC عصاره های متانولی برگ و گل نشان می دهند که احتمالا ترکیبات آنتی اکسیدان در برگ های A.A بیشتر توزیع شده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برادران، محمود، اشرف پور، منوچهر، رضایی، حکیمه، سفیدگر، علی اصغر، و شریفی، حمزه. (1393). بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف گیاه Artemisia Annua اطراف شهر بابل. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 21(4)، 529-539. SID. https://sid.ir/paper/81832/fa

    Vancouver: کپی

    برادران محمود، اشرف پور منوچهر، رضایی حکیمه، سفیدگر علی اصغر، شریفی حمزه. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف گیاه Artemisia Annua اطراف شهر بابل. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1393؛21(4):529-539. Available from: https://sid.ir/paper/81832/fa

    IEEE: کپی

    محمود برادران، منوچهر اشرف پور، حکیمه رضایی، علی اصغر سفیدگر، و حمزه شریفی، “بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های مختلف گیاه Artemisia Annua اطراف شهر بابل،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 21، no. 4، pp. 529–539، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/81832/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا