مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,258
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,158
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر روزه داری در ماه مبارک رمضان بر برخی از عوامل بیوشیمی خون

صفحات

 صفحه شروع 30 | صفحه پایان 35

چکیده

روزه داری در طول ماه مبارک رمضان می تواند برای اشخاص سالم و در حال رشد سودمند باشد. روزه داری دارای اثرات سودمند جسمی, روانی و اجتماعی می باشد. روزه داری دارای اثرات سودمند جسمی, روانی و اجتماعی می باشد. در طی دوره روزه داری, مکانیسم های تنظیمی بدن فعال شده و بدن بطور موثر از چربی ها استفاده می کند تا به مقدار متعادلی رسیده و سلامت و فعالیت شخص حفظ گردد. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر یک ماه روزه داری بر برخی از عوامل بیوشیمی خون دانشجویان پسر در دانشکده پرستاری نیشابور انجام شده است. در این پژوهش, 29 دانشجوی پسر که فقط از غذای سلف سرویس دانشکده پرستاری نیشابور جهت افطاری و سحری استفاده می کردند در پژوهش شرکت داده شدند. مدت مطالعه روزه داری در هر روز حدود 11 ساعت بود. هر کدام از واحدهای پژوهش از نظر وزن, عوامل بیوشیمی خون شامل قند, ازت اوره خون, اسید اوریک, پروتئین توتال, آلبومین کلسترول, HDL کلسترول, LDL کلسترول و تری گلیسرید در ابتدا و انتهای ماه مبارک رمضان مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج حاصله با استفاده از نرم افزار SPSS-9 و مقایسه میانگین متغیرها به کمک آزمون تی زوج شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میانگین سنی واحدهای پژوهش 22 سال بود. میانگین وزن واحدهای پژوهش در ابتدای ماه رمضان 64,00 kg و در پایان63.19 kg  بود. میانگین اسید اوریک, کلسترول, LDL کلسترول, پروتئین توتال و آلبومین سرم در پایان مطالعه نسبت به ابتدای آن کاهش یافت که از نظر آماری نیز معنی دار بود. میزان قند خون افزایش معنی داری را در پایان مطالعه نشان داد. اما در مقادیر تری گلیسرید و HDL کلسترول تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. این مطالعه نشان داد که روزه داری در ماه مبارک رمضان برای افراد سالم بزرگسال کاملا بی ضرر است و می تواند در پیشگیری از افزایش کلسترول و سایر چربی های خون, کاهش سطح اسید اوریک و نگه داری بهتر پروتئین در بدن مفید باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زارع، مسعود، و محمدی، غلامرضا. (1381). بررسی تاثیر روزه داری در ماه مبارک رمضان بر برخی از عوامل بیوشیمی خون . دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 9(3 (مسلسل 25))، 30-35. SID. https://sid.ir/paper/82583/fa

    Vancouver: کپی

    زارع مسعود، محمدی غلامرضا. بررسی تاثیر روزه داری در ماه مبارک رمضان بر برخی از عوامل بیوشیمی خون . دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1381؛9(3 (مسلسل 25)):30-35. Available from: https://sid.ir/paper/82583/fa

    IEEE: کپی

    مسعود زارع، و غلامرضا محمدی، “بررسی تاثیر روزه داری در ماه مبارک رمضان بر برخی از عوامل بیوشیمی خون ،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 9، no. 3 (مسلسل 25)، pp. 30–35، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/82583/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button