مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

859
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پروتئین سویا بر شاخص های قلبی عروقی، سطح CRP و عملکرد کلیوی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 38

چکیده

 زمینه و هدف: شواهد اندکی در رابطه با اثر مصرف طولانی مدت پروتئین سویا در میان بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی وجود دارد. این مطالعه به منظور تعیین اثر مصرف طولانی مدت سویا بر خطر بیماری های قلبی عروقی, سطح CRP و شاخص های عملکرد کلیه در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی انجام شد.مواد و روش کار: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی طولانی مدت بر روی 41 بیمار (18 مرد و 23 زن) دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی انجام گرفت. 20 بیمار در گروه پروتئین سویا رژیم محتوی 0.8 g/kg پروتئین متشکل از 35 درصد پروتئین حیوانی, 35 درصد پروتئین سویای بافت دار و 30 درصد پروتئین گیاهی و 21 بیمار در گروه کنترل رژیم مشابه محتوی 70 درصد پروتئین حیوانی و 30 درصد پروتئین گیاهی به مدت 4 سال دریافت کردند.یافته ها: مصرف پروتئین سویا در مقایسه با گروه کنترل, به طور معنی داری عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی شامل سطح گلوکز پلاسما (-18±3 در مقابل 11±2 mg/dL؛ p=0.03), کلسترول تام (-23±5 در مقابل 10±3 mg/dL؛ p=0.01), LDL-C (-20±5 در مقابل 6±2 mg/dL؛ p=0.01), تری گلیسیرید (-24±6 در مقابل -5±2 mg/dL؛ p=0.01) و CRP سرم (1.31±0.6 در مقابل 0.33±0.1 mg/L؛ p=0.02) را بهبود بخشید. به علاوه با مصرف پروتئین سویا کاهش معنی داری در پروتئینوری (-0.15±0.03 در مقابل 0.02±0.01 g/day؛ p=0.001) و کراتینین ادرار (-1.5±0.9 در مقابل 0.6±0.3 mg/dL؛ p=0.01) مشاهده شد.نتیجه گیری: مصرف طولانی مدت پروتئین سویا به طور مطلوبی عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی و بیومارکرهای مربوط به کلیه را در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی متاثر می سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، لیلا، اتابک، شهناز، رجایی، سمیه السادات، زاهدی، مریم، تهرانی، معصومه، و اسماعیل زاده، احمد. (1391). تاثیر پروتئین سویا بر شاخص ‌های قلبی عروقی, سطح CRP و عملکرد کلیوی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی. مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences، 14(2)، 31-38. SID. https://sid.ir/paper/84480/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت لیلا، اتابک شهناز، رجایی سمیه السادات، زاهدی مریم، تهرانی معصومه، اسماعیل زاده احمد. تاثیر پروتئین سویا بر شاخص ‌های قلبی عروقی, سطح CRP و عملکرد کلیوی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی. مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences[Internet]. 1391؛14(2):31-38. Available from: https://sid.ir/paper/84480/fa

    IEEE: کپی

    لیلا آزادبخت، شهناز اتابک، سمیه السادات رجایی، مریم زاهدی، معصومه تهرانی، و احمد اسماعیل زاده، “تاثیر پروتئین سویا بر شاخص ‌های قلبی عروقی, سطح CRP و عملکرد کلیوی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به نفروپاتی،” مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences، vol. 14، no. 2، pp. 31–38، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84480/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button