مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,123
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

683
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی و خطر بیماری های قلبی عروقی در بین بیماران نفروپاتی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 10

چکیده

 سابقه و هدف: ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی و خطر بیماری های قلبی عروقی در بین بیماران نفروپاتی دیابتی هنوز مورد ارزیابی قرار نگرفته است. هدف از این مطالعه ارزیابی ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی بر اساسPRAL (potential renal acid load) و امتیاز نسبت پروتئین به پتاسیم (Pro:K) و خطر بیماری های قلبی عروقی در بین بیماران نفروپاتی دیابتی می باشد.مواد و روش ها: 547 بیمار نفروپاتی دیابتی در مطالعه مقطعی حاضر شرکت کردند. در این مطالعه شاخص های PRAL و Pro:K بررسی شدند. از پرسشنامه بسامد مصرف غذایی اعتبارسنجی شده به منظور ارزیابی دریافت های غذایی استفاده شد. همچنین به منظور ارزیابی سایر مقادیر تن سنجی و بیوشیمیایی از روش های استاندارد استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان می دهند که گروه با PRAL پایین هموگلوبین گلیکوزیله [%0.5±5.7 در مقابل%0.5± 7.8و p=0.01] تری اسایل گلیسرول [246.9±2.3 mg/dl در مقابل 257.4±2.3 وp=0.006 ], فشار سیستولی [mmHg 103.6±0.7 در مقابل 106.1±0.7mmHg و p=0.03], کراتینین و قند خون ناشتای کمتری نسبت به گروه PRAL بالاتر داشتند. Pro:k با هموگلوبین گلیکوزیله ارتباط مستقیم [%0.5±5.8 در مقابل% 0.5± 7.6و p=0.03] اما با لیپوپروتئین با چگالی پایین و دور کمر ارتباط معکوس داشت.نتیجه گیری: هر دوی PRAL و Pro:k با هموگلوبین گلیکوزیله در بین بیماران دیابتی ارتباط مستقیم داشتند اما نماگرهای بیوشیمیایی و کلیوی به وضعیت PRAL و Pro:k بستگی دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، مائده، حقیقت دوست، فهیمه، و آزادبخت، لیلا. (1395). ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی و خطر بیماری های قلبی عروقی در بین بیماران نفروپاتی دیابتی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(3)، 1-10. SID. https://sid.ir/paper/357865/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی مائده، حقیقت دوست فهیمه، آزادبخت لیلا. ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی و خطر بیماری های قلبی عروقی در بین بیماران نفروپاتی دیابتی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(3):1-10. Available from: https://sid.ir/paper/357865/fa

    IEEE: کپی

    مائده مرادی، فهیمه حقیقت دوست، و لیلا آزادبخت، “ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی و خطر بیماری های قلبی عروقی در بین بیماران نفروپاتی دیابتی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 3، pp. 1–10، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/357865/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button