مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,497
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

697
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر سماق در کاهش LDL کلسترول در مقایسه با لوستاتین

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 56

چکیده

 مقدمه: بیماری ایسکمیک قلب بیش از هر بیماری دیگری در کشورهای توسعه یافته موجب مرگ و ناتوانی شده است و همه ساله هزینه های هنگفتی را به خانواده ها و جامعه تحمیل می نماید. پیش بینی می شود بیماریهای قلبی-عروقی تا سال 2020 به سر دسته بیماریهایی تبدیل گردد که کارایی افراد را به دلیل ناتوانی و مرگ زود رس کاهش می دهد.مطالعات متعدد حاکی از آن است که اختلال در لیپوپروتئین های پلاسما و متابولیسم چربی ها از مهمترین عوامل خطر در ایجاد آترواسکلروز است. بنابراین کنترل و درمان دیس لیپیدمی امری ضروری به نظر می رسد. با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی عروقی در خرم آباد و گزارشاتی مبنی بر اثر آنتی اکسیدانی سماق, هدف از این مطالعه بررسی اثر سماق در کاهش LDL کلسترول در مقایسه با لوستاتین می باشد.مواد و روش ها: در این بررسی 86 بیمار مبتلا به بیماری های قلبی - عروقی که توسط پزشک متخصص قلب, بیماری آنان تایید شده بود و LDL بالا نیز داشته و به درمانگاه قلب بیمارستان شهدای عشایر خرم اباد مراجعه کرده بودند, مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه تحت درمان با لوستاتین و گروه دوم تحت درمان با لوستاتین به علاوه سماق قرار گرفتند. پس از 3 ماه مصرف داروهای درمانی مورد نظر, مجددا LDL کلسترول سرم آنان اندازه گیری و مورد بررسی قرار گرفت.یافته های پژوهش: از 86 بیمار مورد مطالعه, 28 بیمار به دلایل مختلف, حاضر به ادامه همکاری نشده و 58 بیمار تا پایان مطالعه حضور داشتند. میانگین LDL کلسترول گروه شاهد و مورد قبل از مداخله به ترتیب 141.82 و 171.52 بود که پس از مداخله به 115.7 در گروه شاهد و 141.45 در گروه مورد رسید. به دلیل بالاتر بودن سطح کلسترول گروه مورد نسبت به گروه شاهد, متوسط کاهش سطح LDL و در صد کاهش سطح LDL بین دو گروه بررسی گردید. میانگین کاهش در گروه مورد 30.07 (17 درصد کاهش) و در گروه شاهد 26.12 (18 درصد کاهش) بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (P=0.54).بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج این تحقیق, می توان گفت مصرف سماق هرچند باعث کاهش سطح کلسترول سرم می گردد, ولی این تاثیر از نظر آماری  معنی دار نمی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رئوفی، امیر، مردانی، مهناز، صباغ، موعود، دلفان، بهرام، و طراحی، محمدجواد. (1388). بررسی اثر سماق در کاهش LDL کلسترول در مقایسه با لوستاتین . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 17(3)، 51-56. SID. https://sid.ir/paper/89947/fa

    Vancouver: کپی

    رئوفی امیر، مردانی مهناز، صباغ موعود، دلفان بهرام، طراحی محمدجواد. بررسی اثر سماق در کاهش LDL کلسترول در مقایسه با لوستاتین . مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1388؛17(3):51-56. Available from: https://sid.ir/paper/89947/fa

    IEEE: کپی

    امیر رئوفی، مهناز مردانی، موعود صباغ، بهرام دلفان، و محمدجواد طراحی، “بررسی اثر سماق در کاهش LDL کلسترول در مقایسه با لوستاتین ،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 17، no. 3، pp. 51–56، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/89947/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button