مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,062
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

667
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط مصرف منابع غذایی فروکتوز با شاخص های تن سنجی در بیماری کبد چرب غیرالکلی: مطالعه مورد-شاهدی

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 91

چکیده

 مقدمه: با توجه به افزایش روز افزون ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) و به سبب توجه ویژه ای که در سال های اخیر به قند فروکتوز به عنوان یکی از عوامل خطر ابتلا به این بیماری و چاقی شده و نیز به دلیل کمبود مقالاتی که به دریافت این قند از منابع طبیعی آن-نه شیرین کننده های مصنوعی- پرداخته اند, مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ارتباط مصرف منابع غذایی فروکتوز با عوامل تن سنجی در NAFLD طراحی گردید.مواد و روش ها: مطالعه مورد- شاهدی حاضر بر روی 57 بیمار مبتلا به NAFLD (تایید شده با اولتراسونوگرافی و سطح آنزیم های کبدی) و 57 فرد سالم همسان شده از لحاظ مخدوشگرهای احتمالی چون سن, جنس و نمایه توده بدن (BMI) در کلینیک شیخ الرئیس تبریز صورت گرفت. شاخص های تن سنجی به روش استاندارد اندازه گیری و BMI, دورکمر به دور باسن (WHR) و دور کمر به قد ایستاده (WHtR) محاسبه گردید. با استفاده از پرسش نامه بسامد غذایی, بار مصرف هفتگی میوه ها و سبزی ها و با استفاده از پرسش نامه ثبت غذایی 3 روزه مقدار فروکتوز دریافتی و سهم آن از انرژی و درشت مغذی ها به دست آمد.یافته های پژوهش: میانه بسامد هفتگی مصرف میوه ها و سهم فروکتوز از انرژی در کل بیماران و نیز میانه بسامد هفتگی مصرف میوه ها در زنان با چاقی شکمی به طور معنی داری بیشتر از افراد سالم بود. گرچه فروکتوز کل دریافتی با BMI در افراد سالم همبستگی مثبت معنی داری را نشان داد (r=0.273, P=0.040) ولی تفاوت معنی داری از لحاظ میانه بسامد هفتگی مصرف میوه ها و سبزی ها به عنوان منابع طبیعی فروکتوز در سطوح مختلف BMI مشاهده نشد. پس از کنترل عوامل مخدوشگر تنها عامل پیشگوئی کننده این بیماری WHtR یافت شد و سایر عوامل نقشی در بروز NAFLD نداشتند.بحث و نتیجه گیری: یافته ها حاکی از عدم وجود ارتباط منابع غذایی فروکتوز با عوامل تن سنجی در بیماران NAFLD می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یوشاری، ندا، ابراهیمی ممقانی، مهرانگیز، اصغری جعفرآبادی، محمد، یوشاری، نویده، و لطفی پور، محمد. (1395). ارتباط مصرف منابع غذایی فروکتوز با شاخص های تن سنجی در بیماری کبد چرب غیرالکلی: مطالعه مورد-شاهدی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 24(3)، 79-91. SID. https://sid.ir/paper/90372/fa

    Vancouver: کپی

    یوشاری ندا، ابراهیمی ممقانی مهرانگیز، اصغری جعفرآبادی محمد، یوشاری نویده، لطفی پور محمد. ارتباط مصرف منابع غذایی فروکتوز با شاخص های تن سنجی در بیماری کبد چرب غیرالکلی: مطالعه مورد-شاهدی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1395؛24(3):79-91. Available from: https://sid.ir/paper/90372/fa

    IEEE: کپی

    ندا یوشاری، مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، محمد اصغری جعفرآبادی، نویده یوشاری، و محمد لطفی پور، “ارتباط مصرف منابع غذایی فروکتوز با شاخص های تن سنجی در بیماری کبد چرب غیرالکلی: مطالعه مورد-شاهدی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 24، no. 3، pp. 79–91، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/90372/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا