مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

501
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

229
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه مصرف فست فود در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی با افراد سالم مراجعه کننده به کلینیک سونوگرافی بیمارستان مرادی شهر رفسنجان در سال 1396: یک مطالعه مورد-شاهدی

صفحات

 صفحه شروع 483 | صفحه پایان 496

چکیده

 زمینه و هدف: نتایج تحقیقات گذشته نشان داده است که اجزای رژیم غذایی می توانند با بیماری کبد چرب غیر الکلی (None-alcoholic fatty liver disease; NAFLD) در ارتباط باشند. اما مطالعات معدودی به مطالعه تأثیر مصرف فست فودها بر ابتلاء به NAFLD پرداخته اند. هدف از این مطالعه تعیین و مقایسه بسامد مصرف ماهانه دوازده نوع فست فود در دو گروه مبتلا به NAFLD و افراد غیر مبتلا می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه مورد-شاهدی با مشارکت 192 نفر در دو گروه مبتلا و غیر مبتلا به NAFLD, 40-20 ساله مراجعه کننده به بخش سونوگرافی بیمارستان مرادی شهر رفسنجان در سال 1396 انجام شد. دو گروه از لحاظ سن, جنس, فعالیت بدنی, شاخص توده بدنی و وضعیت اقتصادی همسان سازی شدند. چک لیست اطلاعات عمومی, فعالیت فیزیکی و اطلاعات تغذیه ای توسط پرسش گر کورسازی شده نسبت به نتیجه گزارش سونوگرافی, تکمیل شد. اندازه خطر بر اساس مقادیر نسبت شانس (Odds ratio; OR) با حدود اطمینان 95 درصد برای بررسی قدرت ارتباط بین متغیرهای بسامد مصرف مواد غذایی فوری و ابتلاء به NAFLD محاسبه گردید. یافته ها: میانگین مصرف ماهانه دوازده نوع فست فود در گروه مورد بیش تر از شاهد بود, اما این اختلاف تنها در خصوص بندری (013/0=p), هات داگ (018/0=p), فلافل (034/0=p) و چیز برگر (001/0p<) از لحاظ آماری معنیدار بود. با افزایش تعداد دفعات مصرف سالانه فست فودها خطر ابتلاء به کبد چرب نیز افزایش داشت (003/0 =p). نتیجه گیری: براساس نتایج, به نظر می رسد رابطه مثبت معنی داری بین مصرف فست فودها و ابتلاء به NAFLD وجود دارد. تحقیقات بیش تر در خصوص عوارض احتمالی مصرف فست فودها لازم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دوست محمدی، فاطمه، وزیری نژاد، رضا، و رضائیان، محسن. (1398). مقایسه مصرف فست فود در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی با افراد سالم مراجعه کننده به کلینیک سونوگرافی بیمارستان مرادی شهر رفسنجان در سال 1396: یک مطالعه مورد-شاهدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 18(5 )، 483-496. SID. https://sid.ir/paper/71336/fa

    Vancouver: کپی

    دوست محمدی فاطمه، وزیری نژاد رضا، رضائیان محسن. مقایسه مصرف فست فود در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی با افراد سالم مراجعه کننده به کلینیک سونوگرافی بیمارستان مرادی شهر رفسنجان در سال 1396: یک مطالعه مورد-شاهدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1398؛18(5 ):483-496. Available from: https://sid.ir/paper/71336/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه دوست محمدی، رضا وزیری نژاد، و محسن رضائیان، “مقایسه مصرف فست فود در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی با افراد سالم مراجعه کننده به کلینیک سونوگرافی بیمارستان مرادی شهر رفسنجان در سال 1396: یک مطالعه مورد-شاهدی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 18، no. 5 ، pp. 483–496، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/71336/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button