مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,066
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شبیه سازی رطوبت دانه شلتوک (رقم بینام) در طی خشک کردن به روش اجزا محدود

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 54

چکیده

 خشک کردن مصنوعی شلتوک برنج یکی از روش های متداول نگهداری این محصول است. خشک کردن سریع می تواند شکستگی و ترک های داخلی در دانه ایجاد کند که این ترک ها زمینه را برای شکسته شدن دانه در عملیات بعدی مساعد می کند. فرآیند خشک کردن باید معلوم و کنترل شده باشد, در نتیجه باید طراحی طوری انجام و یا اصلاح شود که مقدار خسارت حاصل از خشک کردن کاهش یافته یا حداقل شود. این مساله نیاز به شرح دقیق مکانیزم خشک کردن دارد. در این مقاله معادلات انتقال حرارت و جرم (به صورت خطی و غیر خطی) با هم جفت شده و با فرض متقارن بودن دانه, دستگاه معادلات سیستم انتقال جرم فرمول بندی شده و به روش اجرا محدود مدلها (خطی و غیر خطی) حل شده اند. برای تایید صحت مدلهای استخراج شده به وسیله خشک کن آزمایشگاهی, توده بستر نازک شلتوک برنج بینام خشک شد. در طول مدت خشک کردن بستر نازک, وزن توده شلتوک با فواصل زمانی 2, 5 و 10 دقیقه اندازه گرفته شد و با این داده ها رطوبت شلتوک محاسبه گردید. مدلها نیز با توجه به ورودی های حاصل از شرایط آزمایشگاهی به ترتیب 4.82 درصد و 1.86 درصد بود. در نتیجه مدل غیر خطی تقریب بهتری نسبت به مدل خطی با داده های آزمایشگاهی دارد و برای شبیه سازی رطوبت دانه شلتوک بینام می توان از این مدل استفاده کرد. با استفاده از برنامه نوشته شده بر اساس مدل غیر خطی می توان رطوبت دانه و گرادیان رطوبت را در داخل دانه در طی خشک شدن با توجه به شرایط خشک کردن به دست آورد. گرادیان رطوبت را می توان به طور مستقیم در تجزیه تنشهای وارد بر دانه شلتوک مورد استفاده قرار دارد. مقادیر رطوبت محاسبه شده به کمک برنامه نوشته شده می تواند به منظور بررسی کیفیت و مطالعات شبیه سازی خشک کردن دانه شلتوک به کار رود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رفیعی، شاهین، توکلی هشجین، تیمور، و کاظم زاده حنانی، سیامک. (1383). شبیه سازی رطوبت دانه شلتوک (رقم بینام) در طی خشک کردن به روش اجزا محدود. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 11(2)، 43-54. SID. https://sid.ir/paper/9187/fa

Vancouver: کپی

رفیعی شاهین، توکلی هشجین تیمور، کاظم زاده حنانی سیامک. شبیه سازی رطوبت دانه شلتوک (رقم بینام) در طی خشک کردن به روش اجزا محدود. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1383؛11(2):43-54. Available from: https://sid.ir/paper/9187/fa

IEEE: کپی

شاهین رفیعی، تیمور توکلی هشجین، و سیامک کاظم زاده حنانی، “شبیه سازی رطوبت دانه شلتوک (رقم بینام) در طی خشک کردن به روش اجزا محدود،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 11، no. 2، pp. 43–54، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9187/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button