مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

786
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر شیر سویا بر زنده ماندن باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ارگانولپتیکی ماست پروبایوتیک

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 173

چکیده

 پری بایوتیک ها, ترکیبات غذایی غیرقابل هضمی هستند که با تحریک انتخابی رشد یا فعالیت یک یا تعداد محدودی از باکتری ها در روده, اثرات مفیدی را در میزبان به جای می گذارند. فرآورده های پروبایوتیک, در صورتی که در مقادیر مناسبی مصرف شوند, با بهبود میکروفلور داخلی بدن به طور موثری از نظر تغذیه ای و تامین سلامت بر میزبان اثر می گذارند. مصرف فرآورده های سین بایوتیک (حضـور هم زمان پروبایوتیک و پری بایوتیک) اثرات سودمند بیشتری بر سلامت مصرف کننده دارد. در این مطالعه, اثر جایگزینی شیر سویا با شیر معمولی (حاوی ترکیبات پری بـایوتیک) در 3 سطح 0, 10 و 20 درصد (حجمی/ حجمی) بر بقای لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ارگانولپتیکی ماست پروبایوتیک در طی 21 روز نگهداری ماست (روزهای 1, 7, 14, 21) بررسی گردید. آغازگر پروبایوتیک مورد استفاده در این پژوهش لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس LA5 بود. بررسی آماری نتایج نشان داد که جایگزینی شیر سویا باعث کاهش معنی دار (pH (P<0.05, سینرزیس و سفتی, افزایش شمارش کلی باکتری های پروبایوتیک زنده و اسیدیته نمونه های ماست در مقایسه با نمونه شاهد می شود. بهترین طعم مربوط به نمونه های بدون شیر سویا بود. به طورکلی, در کلیه نمونه ها با گذشت زمان نگهداری, شمارش کلی باکتری های پروبایوتیک زنده, pH و سینرزیس (به جز نمونه های حاوی 20 درصد شیر سویا) کاهش, اسیدیته (به جز نمونه حاوی 20 درصد شیر سویا) و سفتی افزایش یافت. از بین کلیه نمونه ها, فقط نمونه های حاوی 10 و 20 درصد شیر سویا در پایان 21 روز حداقل تعداد باکتری های پروبایوتیک (6log CFU/g), طبق استاندارد FIL/IDF برای محصولات پروبایوتیک را دارا بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یگانه زاد، سمیرا، مظاهری تهرانی، مصطفی، شهیدی، فخری، و زائرزاده، الهام. (1388). بررسی اثر شیر سویا بر زنده ماندن باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ارگانولپتیکی ماست پروبایوتیک. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16(1)، 165-173. SID. https://sid.ir/paper/9364/fa

    Vancouver: کپی

    یگانه زاد سمیرا، مظاهری تهرانی مصطفی، شهیدی فخری، زائرزاده الهام. بررسی اثر شیر سویا بر زنده ماندن باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ارگانولپتیکی ماست پروبایوتیک. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16(1):165-173. Available from: https://sid.ir/paper/9364/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا یگانه زاد، مصطفی مظاهری تهرانی، فخری شهیدی، و الهام زائرزاده، “بررسی اثر شیر سویا بر زنده ماندن باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ارگانولپتیکی ماست پروبایوتیک،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. 1، pp. 165–173، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9364/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button