مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

863
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,311
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضد باکتریایی عصاره پودری میوه کامل و آب میوه انار و کدو قلیانی (Bottle Gourd) بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی

صفحات

 صفحه شروع 257 | صفحه پایان 264

چکیده

 زمینه و هدف: استفاده از داروهای آنتی بیوتیکی با مشکلاتی نظیر عوارض جانبی ناخواسته و مقاومت دارویی همراه است. گیاهان می توانند به عنوان یک جانشین مناسب در نظر گرفته شوند؛ زیرا ممکن است دارای عوارض جانبی کمتری باشند. انار و کدو قلیانی (Bottle Gourd) از میوه هایی هستند که به سهولت در بسیاری از مناطق یافت می شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر ضد باکتریایی آنها انجام شد.روش تحقیق: در این مطالعه تجربی عصاره پودری میوه کامل انار و کدو قلیانی و آب میوه بدون پوست آنها به منظور بررسی اثرات ضد باکتریایی تهیه و با استفاده از روش دیسک پلیت بر علیه شش گونه مختلف باکتری, شامل سالمونلا تیفی, اشریشیا کلی, کلبسیلا پنومونیه, باسیلوس سرئوس, باسیلوس سوبتیلیس و شیگلا دیسانتری انجام شد. با افزودن نمونه ها و تتراسیکلین (به عنوان مرجع) در محیط کشت حاوی باکتری, میزان هاله عدم رشد اندازه گیری شد (حداقل 3 بار برای هر نمونه). برای مقایسه بین گروه ها از آزمون های آنالیز واریانس و توکی در سطح معنی داری P<0.05 استفاده گردید. یافته ها: عصاره پودری انار با مقدار 250 میکروگرم در دیسک توانست جلوی رشد باکتری های مورد مطالعه به جز باسیلوس سوبتیلیس را به طور خفیف بگیرد, آب میوه انار و کدو قلیانی و عصاره پودری کدو قلیانی فعالیت ضد باکتریایی نشان ندادند.نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره پودری کامل انار دارای فعالیت ضد باکتریایی خفیفی است که می تواند ناشی از مقادیر بیشتر اجزای پلی فنولیک آن در مقایسه با کدو قلیانی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصح، قدرت اله، حسن پورفرد، محمد، بودانکار، سوبهاش، و دیکشیت، مادهوریما. (1389). اثرات ضد باکتریایی عصاره پودری میوه کامل و آب میوه انار و کدو قلیانی (Bottle Gourd) بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 17(4 (پیاپی 45))، 257-264. SID. https://sid.ir/paper/95709/fa

    Vancouver: کپی

    ناصح قدرت اله، حسن پورفرد محمد، بودانکار سوبهاش، دیکشیت مادهوریما. اثرات ضد باکتریایی عصاره پودری میوه کامل و آب میوه انار و کدو قلیانی (Bottle Gourd) بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1389؛17(4 (پیاپی 45)):257-264. Available from: https://sid.ir/paper/95709/fa

    IEEE: کپی

    قدرت اله ناصح، محمد حسن پورفرد، سوبهاش بودانکار، و مادهوریما دیکشیت، “اثرات ضد باکتریایی عصاره پودری میوه کامل و آب میوه انار و کدو قلیانی (Bottle Gourd) بر روی باکتری های گرم مثبت و گرم منفی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 17، no. 4 (پیاپی 45)، pp. 257–264، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/95709/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا