مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

163
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

497
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی برگ ازگیل علیه برخی از باکتری های بیماری زای مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 22

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه استفاده از ترکیبات طبیعی در صنعت مواد غذایی یکی از بحث های مهم در بیوتکنولوژی می باشد. ازگیل یکی از گیاهانی است که اثرات درمانی آن از زمان های بسیار دور مورد توجه بوده است. هدف از این مطالعه تعیین اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی برگ درخت ازگیل علیه برخی از باکتری های بیماری زای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی می باشد. روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی, برگ تازه درخت ازگیل از روستای لالم جمع آوری شد. برای تهیه عصاره برگ ازگیل از روش سوکسله استفاده شد. به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی از روش انتشار دیسک و برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی از روش رقیق کردن در محیط مایع استفاده گردید. یافته ها: بیشترین تاثیر ضدباکتریایی این عصاره برروی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با میانگین قطر هاله عدم رشد 83/31 میلیمتر مشاهده گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی موثر بر روی تمامی باکتری ها به استثناء سودوموناس آئروژینوزا 5/62 میلی گرم بر میلی لیتر و حداقل غلظت کشندگی در محدوده 5/62 تا 500 میلی گرم بر میلی لیتر متغیر می باشد. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی برگ ازگیل بر روی هر دو گروه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بیماری زای موارد غذایی دارای اثر ضدباکتریایی مطلوبی می باشد, از این رو احتمالا این عصاره میتواند به عنوان فرآورده گیاهی طبیعی بصورت یک ترکیب ضد میکروبی یا نگه دارنده برای مواد غذایی مدنظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفری، معین، احمدی اسب چین، سلمان، و کمالی، مریم. (1398). بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی برگ ازگیل علیه برخی از باکتری های بیماری زای مواد غذایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، 17(2 )، 15-22. SID. https://sid.ir/paper/960099/fa

    Vancouver: کپی

    صفری معین، احمدی اسب چین سلمان، کمالی مریم. بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی برگ ازگیل علیه برخی از باکتری های بیماری زای مواد غذایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)[Internet]. 1398؛17(2 ):15-22. Available from: https://sid.ir/paper/960099/fa

    IEEE: کپی

    معین صفری، سلمان احمدی اسب چین، و مریم کمالی، “بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی برگ ازگیل علیه برخی از باکتری های بیماری زای مواد غذایی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، vol. 17، no. 2 ، pp. 15–22، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/960099/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button