مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,309
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

792
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اصلاح روش اندازه گیری قوام رب گوجه فرنگی به روش بوستویک

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 160

چکیده

 جهت اندازه گیری قوام فرآورده های تغلیظ شده گوجه فرنگی با روش قوام سنج بوستویک باید آنها را تا حد 12 درصد ماده جامد محلول با آب رقیق کرد. بررسی قوام رب در بریکس های مختلف نشان داده است که با افزایش بریکس خطای اندازه گیری قوام رب به روش بوستویک افزایش می یابد. داده ها نشان می دهند که میزان خشک شدن جز مواد جامد نامحلول در آب و عدم توانایی آن در جذب مجدد آب باعث ایجاد خطا در اندازه گیری قوام رب (بخصوص در بریکسهای بالا) می شود. در این پژوهش اثر واریته, بریکس رب و درجه حرارت اندازه گیری قوام جهت تعیین تغییرات خطای قوام سنج بوستویک و اصلاح آن مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد که واریته تاثیری در دقت اندازه گیری قوام به روش بوستویک ندارد, اما بریکس و درجه حرارت اثر معنی داری را بر دقت اندازه گیری قوام, در نتیجه افزایش خطای قوام سنج بوستویک بخصوص در بریکس های بالا می گذارد. نتایج نشان داد که با حرارت دهی رب رقیق شده )تا حد 45 درجه سانتی گراد) و سپس سرد کردن می توان خطای اندازه گیری قوام را تا حد بسیار زیادی کاهش داد. همچنین با استفاده از رابطه رگرسیون بین بریکس و درجه حرارت با قوام بوستویک می توان برآورد دقیقی از قوام را بدست آورد (R2=0.94).

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظاهری تهرانی، مصطفی، مرتضوی، سیدعلی، شهیدی، فخری، و نصیری محلاتی، مهدی. (1381). اصلاح روش اندازه گیری قوام رب گوجه فرنگی به روش بوستویک. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 9(1)، 153-160. SID. https://sid.ir/paper/9623/fa

    Vancouver: کپی

    مظاهری تهرانی مصطفی، مرتضوی سیدعلی، شهیدی فخری، نصیری محلاتی مهدی. اصلاح روش اندازه گیری قوام رب گوجه فرنگی به روش بوستویک. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1381؛9(1):153-160. Available from: https://sid.ir/paper/9623/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی مظاهری تهرانی، سیدعلی مرتضوی، فخری شهیدی، و مهدی نصیری محلاتی، “اصلاح روش اندازه گیری قوام رب گوجه فرنگی به روش بوستویک،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 9، no. 1، pp. 153–160، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9623/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button