Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

672
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

494
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سمیت بالقوه فلزات سنگین آرسنیک، سرب، مس، جیوه و کادمیوم موجود در چای وارداتی به ایران: یک مطالعه ارزیابی ریسک

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 168

چکیده

 زمینه و هدف: چای به دلیل عطر, طعم و خواص دارویی مفیدی که دارد به عنوان یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین نوشیدنی ها در جهان شناخته شده است. آلودگی چای با فلزات سنگین ممکن است تهدید جدی برای سلامتی انسان باشد. هدف از این مطالعه بررسی غلظت عناصر بالقوه سمی (آرسنیک, سرب, مس, کادمیوم و جیوه) در چای سیاه وارداتی به جنوب ایران و ارزیابی ریسک سرطان زایی و غیر سرطان زایی مواجهه با آنها برای مصرف کنندگان بود. روش بررسی: بدین منظور 94 نمونه چای سیاه از 15 برند وارداتی از هندوستان در سال 1399 انتخاب شدند. غلظت فلزات سنگین با استفاده از دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد. بعد از تعیین غلظت فلزات سنگین در نمونه های چای سیاه ارزیابی ریسک سلامتی با استفاده از تکنیک شبیه سازی مونت کارلو تعیین گردید. یافته ها: براساس نتایج میانگین غلظت فلزات سنگین آرسنیک, سرب, مس, کادمیوم و جیوه به ترتیب برابر با 0/02± 0/03, 0/16± 0/22, 7/69± 15/67, 0/01± 0/02 و mg/kg 0/005± 0/006 بود. مقادیر شاخص خطر غیر سرطان زایی (HQ) فلزات سنگین آرسنیک, سرب, مس, کادمیوم و جیوه به ترتیب برابر با 2-10×1/07, 3-10×6/37, 5-10×3/45, 2-10×2/05 و 4-10×7/19 بود. نتیجه گیری: بنابراین با توجه به یافته ها می توان نتیجه گیری کرد که مقادیر غلظت عناصر بالقوه سمی (آرسنیک, سرب, مس, جیوه و کادمیوم) در چای سیاه با سطح استاندارد ایران و رهنمود سازمان جهانی بهداشت سازگار بود. همچنین میانگین شاخص خطر سرطان زایی برای فلز آرسنیک 6-10× 4/49 بود که بسیار پایین تر از سطح قابل قبول خطر سرطان زایی است (6-10). بنابراین مقادیر غلظت پنج عنصر بالقوه سمی در چای سیاه مورد مطالعه هیچ خطر قابل ملاحظه ای را برای مصرف کنندگان نشان ندادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جاودان، غلامعلی، غفاری، حمیدرضا، حیدری نژاد، ضحی، زراعی، ناهید، حسینوندتبار، سمیه، پوررمضانی، فاطمه، و احمدی، مهرداد. (1401). بررسی سمیت بالقوه فلزات سنگین آرسنیک, سرب, مس, جیوه و کادمیوم موجود در چای وارداتی به ایران: یک مطالعه ارزیابی ریسک. سلامت و محیط زیست، 15(1 )، 153-168. SID. https://sid.ir/paper/965657/fa

    Vancouver: کپی

    جاودان غلامعلی، غفاری حمیدرضا، حیدری نژاد ضحی، زراعی ناهید، حسینوندتبار سمیه، پوررمضانی فاطمه، احمدی مهرداد. بررسی سمیت بالقوه فلزات سنگین آرسنیک, سرب, مس, جیوه و کادمیوم موجود در چای وارداتی به ایران: یک مطالعه ارزیابی ریسک. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1401؛15(1 ):153-168. Available from: https://sid.ir/paper/965657/fa

    IEEE: کپی

    غلامعلی جاودان، حمیدرضا غفاری، ضحی حیدری نژاد، ناهید زراعی، سمیه حسینوندتبار، فاطمه پوررمضانی، و مهرداد احمدی، “بررسی سمیت بالقوه فلزات سنگین آرسنیک, سرب, مس, جیوه و کادمیوم موجود در چای وارداتی به ایران: یک مطالعه ارزیابی ریسک،” سلامت و محیط زیست، vol. 15، no. 1 ، pp. 153–168، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/965657/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button