مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

578
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره آبی زنجبیل (Zingiber officinale) بر پروفایل لیپیدی در موش صحرایی نر به دنبال القای ا سترپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 230 | صفحه پایان 238

چکیده

 سابقه و هدف: دیابت اختلالات سیستمیک را از طریق تغییر در سطوح لیپید پلاسما و افزایش بیماری های قلبی القاء می کند. در این تحقیق, تاثیر عصاره آبی زنجبیل (Zingiber Officinale) بر میزان تغییرات لیپیدی در موش صحرایی نر به دنبال القای استرپتوزوتوسین بررسی شد. روش بررسی: در این مطالعه تجربی, از 42 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد که به 6 گروه هفت تایی در قالب گروه های کنترل, شاهد دیابتی و تجربی تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ تیمار دارویی دریافت نکرد. در گروه شاهد دیابتی, mg/kg70 استرپتوزوتوسین یک بار به صورت.درون صفاقی تجویز شد. در گروه تجربی 1 و 2, حیوانات به ترت.ب mg/kg 250 و mg/kg 500 عصاره آبی زنجبیل دریافت کردند. در گروه تجربی 3 و 4, ابتدا mg/kg70 استرپتوزوتوسین و سپس mg/kg 250 و mg/kg500 عصاره تجویز شد. سپس, نمونه های خونی تهیه و سطوح سرمی تری گلیسرید (TG), کلسترول تام (TC), کلسترول LDL و کلسترول HDL اندازه گیری شدند. یافته ها: غلظت سرمی تری گلیسرید و کلسترول LDL در گروه شاهد دیابتی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد (05/0>p). برعکس, سطوح سرمی تری گلیسرید و کلسترول LDL در گروه تجربی 1 نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت. تری گلیسرید در گروه تجربی 2 نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری را نشان داد. . همچنین کلسترول HDL به طور معنی داری در این گروه افزایش یافت. سطوح سرمی تری گلیسرید و کلسترول LDL در گروه های تجربی 3و 4 در مقایسه با گروه دریافت کننده استرپتوزوتوسین کاهش معنی داری را نشان دادند. در حالی که غلظت کلسترول HDL در گروه تجربی 4 به طور معنی داری افزایش داشت (05/0>p). نتیجه گیری: خصوصیات آنتی اکسیدانتی عصاره آبی زنجبیل سمیت استرپتوزوتوسین را کاهش می دهد و منجر به بهبود پروفایل لیپیدی سرم در بیماران دیابتی می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهریور، طهمورث، مختاری، مختار، و علی پور، ولی. (1397). تاثیر عصاره آبی زنجبیل (Zingiber officinale) بر پروفایل لیپیدی در موش صحرایی نر به دنبال القای ا سترپتوزوتوسین. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، 28(3 )، 230-238. SID. https://sid.ir/paper/98697/fa

    Vancouver: کپی

    شهریور طهمورث، مختاری مختار، علی پور ولی. تاثیر عصاره آبی زنجبیل (Zingiber officinale) بر پروفایل لیپیدی در موش صحرایی نر به دنبال القای ا سترپتوزوتوسین. علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی[Internet]. 1397؛28(3 ):230-238. Available from: https://sid.ir/paper/98697/fa

    IEEE: کپی

    طهمورث شهریور، مختار مختاری، و ولی علی پور، “تاثیر عصاره آبی زنجبیل (Zingiber officinale) بر پروفایل لیپیدی در موش صحرایی نر به دنبال القای ا سترپتوزوتوسین،” علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، vol. 28، no. 3 ، pp. 230–238، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/98697/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button