سابقه و هدف: قارچ های گوشتی یا ماشروم (Mushroom) جزء بازیدیومیست های عالی هستند و شناخته شده ترین این قارچ ها در راسته آگارکالس (Agaricales) و آفیلوفورالس (Aphyllophorales) قرار دارند. تقریبا 14000 جنس ماشروم وجود دارد و فواید بسیار زیادی برای برخی از این قارچ ها از منظر تغذیه و پزشکی ذکر می شود. از جمله: منبع غنی از پتاسیم جهت کاهش فشار خون، برای تقویت استخوان ها، رفع خستگی)، دارا بودن پروتئین بالا و اسید اوریک پایین، انواع ویتامین (ویتامین های گروه ب، اسید فولیک) و آنتی اکسیدان (سلنویم) که با همکاری ویتامین E سلولها را از تاثیرات آسیب رسان و مخرب رادیکالهای آزاد در امان نگه می دارد. استفاده از قارچ ها در پزشکی هرچند در جوامع باستانی و شرقی سابقه طولانی داشته است، در غرب و جوامع نوین چندان شناخته شده نبوه است. مواد و روش ها: در بسیاری از نقاط جهان به بررسی اثر استفاده از این قارچ ها و متابولیت های آنها به منظور درمان انواع بیماری های انسان پرداخته شده است. به طوری که مطالعات معتبری در زمینه اثرات ضدسرطانی برخی قارچ های گوشتی و متابولیت های آنها صورت گرفته است. مرگ و میر بالای بیماری سرطان و عدم موفقیت های درمانی حاضر، بهره گیری از روش های تجربی برای کشف داروهای ضدسرطانی و درمان آن و حرکت به سوی یافتن راه های جدید و موثر درمانی را توجیه می نماید. یافته ها: در سال های اخیر با مطالعه در قارچ ها و محصولات آنها، این سلسله از موجوات را به عنوان مواد با کارایی درمانی و تکمیل کننده تغذیه معرفی نموده اند. به جهت تکثیر بالای قارچ ها بهره گیری از آنها در بهداشت مواد غذایی و منبع دارویی در درمان برخی بیماری ها اهمیت اقتصادی زیادی خواهد داشت. نتیجه گیری: یافتن راه های درمانی که با روشهای فعال سازی سیستم ایمنی بیمار و اصلاح پاسخ زیستی که موجب مقابله سلول های بیمار با تغییرات و یا عوامل عفونی شود، رو به توسعه می باشد.