: فرایند تماس سرد یـا تخمیر غیـر الکلی در این طرح با هدف بهینه سازی تولید نوشابه ماءالشعیر بـه کمک مخمر ساکارومیسس سروزیه انجام شد. در این روش عوامل اصلی موثر در تخمیر غیر الکلی شامل دما،غلظت مخمر،غلظت شربت شیرین و میزان pH بهینه سازی شد.این امر با بهره گیری از روش آماری تاگوچی و با در نظر گرفتن تأثیر این عوامل بر یکدیگر،سطح بندی عوامل براساس درجه اهمیت وتأثیر آن بر فرایند تماس سرد صورت پذیرفت.انجام این طرح منجر به دستیابی به دانش فنی فرایند تماس سرد برای بهینه سازی تولید ماءالشعیر در کشور شده است. بهترین شرایط فرایند تماس سرد با تلقیح مستقیم خمیر مایه به صورت پلاتوی شربت شیرین حدود 6.2، دمای بهینه صفر درجه سانتی گراد، غلظت مخمر حدود 107 عدد مخمر در سی سی و 4=pH حاصل شد.