Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    1 (پی در پی 20)
  • صفحات: 

    1-10
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    846
  • دانلود: 

    255
چکیده: 

سابقه و هدف: به منظور مقایسه اثر 8 هفته فعالیت هوازی با شدت کم و متوسط بر اشتها، هزینه انرژی فعالیت، وزن بدن و تغییرات گرلین آسیل دار پلاسما، 16 آزمودنی داوطلب نسبتا چاق (BMI>28) و 14 آزمودنی نسبتا لاغر (BMI<22) به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: چاق با تمرین سبک (سن: 45.75±6.75 سال،BMI=29.21±0.50kg/m2)، چاق با تمرین متوسط (سن: 47.12±4.12 سال، BMI=29.59±0.127kg/m2)، لاغر با تمرین سبک (سن 38±4.65 سال، BMI=21.21±0.53kg/m2) و لاغر با تمرین متوسط (سن: 38.125±2.53، BMI=21.49±0.377kg/m2).مواد و روش ها: هر دو گروه چاق و لاغر با تمرین سبک، به مدت 8 هفته (3 جلسه در هفته) 30 دقیقه دویدن با شدت 50% و گروه های تمرین متوسط، همان تمرینات را با شدت 60% از حداکثر ضربان قلب (MHR) انجام دادند. وزن بدن (در ابتدای جلسه) و مسافت پیموده شده در هر جلسه ثبت شد. در صبح روز اولین جلسه هفته اول، اولین جلسه هفته پنجم و همچنین صبح روز بعد از آخرین جلسه هفته هشتم، پرسشنامهVAS برای ارزیابی مقدار اشتها تکمیل شد. بلافاصله خون گیری جهت سنجش گرلین آسیل دار انجام شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های ANOVA، اندازه گیری مکرر، تی جفتی و ضریب همبستگی پیرسون، استفاده شد.یافته ها: احساس گرسنگی و مقدار گرلین آسیل دار پلاسما در طول تحقیق در هر چهار گروه افزایش یافت، ولی وزن بدن و احساس سیری کاهش یافت (P<0.05). مقدار تغییرات احساس گرسنگی و سیری در بین گروه ها در بین هفته چهارم تا هشتم، تفاوت معنی داری داشت (P<0.05). مسافت پیموده شده هر گروه در بین هفته چهارم تا هشتم، بیش از چهار هفته اول تمرین بود (P<0.05). در هر دو 4 هفته اول و 4 هفته دوم تمرین، مسافت طی شده در گروه های لاغر، تفاوت معنی داری با گروه های چاق داشت (P<0.05). در بین هفته چهارم تا هشتم، هزینه انرژی فعالیت هر دو گروه لاغر، بیش از گروه های چاق بود (P<0.05). تنها در گروه لاغر با تمرین سبک، بین تغییرات وزن با تغییرات گرسنگی در فاصله بین قبل از تمرین تا هفته هشتم و همچنین بین هزینه انرژی فعالیت هوازی با تغییرات گرلین آسیل دار در فاصله بین هفته چهارم تا هشتم، همبستگی معنی داری مشاهده شد (P<0.05). به علاوه، تنها در گروه لاغر با تمرین متوسط، بین مسافت طی شده و تغییرات گرلین آسیل دار در فاصله بین هفته چهارم و هشتم، همبستگی معنی داری وجود داشت (P<0.05).نتیجه گیری: به طور کلی، تصور نمی شود که فقط شدت تمرین هوازی یا چاقی / لاغری زنان، بر نوسان اشتها تاثیرگذار باشد. به دلیل هزینه انرژی بیشتر تمرینات با شدت متوسط، شاید این تمرینات برای کاهش وزن ترجیح داده شوند. با توجه به کمترین افزایش احساس گرسنگی در گروه لاغر با تمرین سبک، ممکن است در برنامه های افزایش وزن، تمرین با شدت متوسط، فواید بیشتری داشته باشد. با این حال، به دلیل عدم اندازه گیری مقدار واقعی دریافت انرژی و کمبود شواهد مشابه، نیاز به انجام تحقیقات طولی در این زمینه همچنان باقی است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 846

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 255 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2011
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    1 (20)
  • صفحات: 

    1-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    374
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Background and Objective: The objective of this study was to compare the effects of 8 weeks of aerobic exercise with low and intermediate intensity on appetite, body weight, exercise energy expenditure, and plasma ghrelin level in women.Materials and Methods: Sixteen relatively obese (BMI>28) and 14 relatively thin (BMI<22) volunteer female-subjects were divided randomly into four groups, including obese with low intensity exercise (age=45.75±6.75 years, BMI=29.21±0.50 kg/m2), obese with moderate intensity exercise (age=47.12±4.12 years, BMI=29.59±0.127 kg/m2), thin with low intensity exercise (age=8±4.65 years, BMI=21.21±0.53 kg/m2), and thin with moderate intensity (age=38.125±2.53 years, BMI=21.49±0.377 kg/m2) exercise. Both the thin and obese groups with low intensity exercise ran 30 minutes per session (3 sessions/wk) for 8 weeks by 50% of the Maximum Heart Rate (MHR). The intermediate exercise counterparts did the same exercise by 60% of MHR. Body weight at the beginning of each session and the distance run were recorded in each session. The Visual Analog Scale-based appetite questionnaires were filled in the morning of the 1st session of the first and fifth weeks and also in the morning of the day after the final session of the 8th week of the training, in all cases blood samples were taken to measure plasma acylated ghrelin level. The statistical tests used for data analysis included one-way ANOVA, ANOVA for repeated measurements, pair t-test, and partial Pearson correlation at 0.05 significance level.Results: In all groups, feeling of hunger and plasma acylated ghrelin level increased, while body weight and satiety decreased (P<0.05). There were significant differences in the magnitude of changes in hunger and satiety among the groups between the 4th and 8th weeks of exercise (P<0.05). The distances run in each group between the 4th to 8th weeks were longer than those run in first 4-week of exercise (P<0.05). The distances run by the thin groups in both the 1st and 2nd 4-week periods were longer than those run by the obese groups (P<0.05). The data also showed that both the thin groups’ exercise energy expenditures were higher than those of the obese groups between the 4th and 8th weeks of the training (P<0.05). A statistically significant correlation was observed only in the thin group with low-intensity exercise between the body weight changes and hunger changes by the end of the 8-week period and between the aerobic exercise energy expenditure and the acylated ghrelin level changes between the 4th and 8th weeks (P< 0.05). Moreover, there was a significant correlation between the distance run and changes in the plasma acylated ghrelin level between the 4th and 8th week of the training only in the thin group with moderate-intensity excercise (P<0.05).Conclusion: It is unlikely that the aerobic exercise intensity or obesity/thinness would be the only effective factors on appetite in women. It seems moderate-intensity exercise would be preferential in weigh loss programs because of its higher energy expenditure. Additionally, it is expected that moderate-intensity exercise would give better results also in body weigh gain programs due to smaller increases in a feeling of hunger in thin individuals with low-intensity exercise. However, since true energy intake was not measured in this study (and considering lack of evidence in this area), longitudinal studies are needed to throw more light on the subject.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 374

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    1 (پی در پی 20)
  • صفحات: 

    13-22
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    3775
  • دانلود: 

    594
چکیده: 

سابقه و هدف: یکی از راه های جلوگیری از اکسیداسیون روغن ها و چربی ها افزودن آنتی اکسیدان ها است، اما با توجه به اینکه آنتی اکسیدان های سنتزی امکان ایجاد اثرات نامطلوبی را در بدن دارند، به تدریج از فهرست آنتی اکسیدان های مصرفی حذف می شوند. بنابراین، تهیه و تولید انواع طبیعی آن ها ضروری است. هدف از این پژوهش، استخراج عصاره دارچین با استفاده از دو روش حلال سرد و سوکسله و توسط دو حلال استون و متانول و بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی آن از طریق تعیین زمان پایداری روغن آفتابگردان بود.مواد و روش ها: عصاره دارچین با دو روش حلال سرد و سوکسله و با استفاده از دو حلال استون و متانول به طور جداگانه استخراج شد. راندمان استخراج عصاره ها تعیین و میزان کل ترکیبات فنولیک موجود در آن ها طبق روش فولین سیوکالتیو اندازه گیری شد. اثر عصاره ها در غلظت های متفاوت 02/0، 04/0، 06/0، 08/0 و 1/0 درصد در به تاخیر انداختن فساد اکسیداتیو در روغن آفتابگردانِ تصفیه شده از طریق اندازه گیری عدد پراکسید و زمان مقاومت به اکسیداسیون نمونه ها تعیین شد و سپس با اثر آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ با غلظت 01/0% مقایسه شد.یافته ها: راندمان استخراج عصاره های دارچین استخراج شده توسط روش سوکسله بیشتر از روش حلال سرد بود. میزان ترکیبات فنولیک عصاره های استخراج شده با روش حلال سرد، بیشتر بود. در هر دو روش سوکسله و حلال سرد، راندمان استخراج عصاره دارچین توسط حلال متانول بیشتر از حلال استون بود؛ ولی میزان ترکیبات فنولیک موجود در عصاره استونی در هر دو روش، بیشتر بود. در بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره های دارچین در روغن آفتابگردان مشخص شد، با افزایش غلظت عصاره ها اثر آنتی اکسیدانی آن ها بیشتر شد و عصاره استونی بهتر از عصاره متانولی عمل کرد، به طوری که عصاره استونی دارچین با غلظت 1/0% دارای بیشترین اثر آنتی اکسیدانی بعد از آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ با غلظت 01/0% بود.نتیجه گیری: عصاره دارچین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است. این خاصیت به دلیل وجود ترکیبات فنولیک و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی در آن است. بنابراین، می تواند به عنوان منبعی از آنتی اکسیدان های طبیعی مورد پژوهش بیشتر قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3775

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 594 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    1 (پی در پی 20)
  • صفحات: 

    23-32
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    16339
  • دانلود: 

    330
چکیده: 

سابقه و هدف: تحقیقات در زمینه چرخه قاعدگی زنان و تاثیر متقابل آن بر عملکرد ورزشی متناقض است. از طرفی به منظور بهبود عملکرد ورزشکاران مصرف مکمل های تغذیه ای به سرعت رو به افزایش است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مکمل دهی حاد ال کارنیتین در دو فاز فولیکولار و لوتئال چرخه قاعدگی زنان فعال روی توان هوازی و پاسخ های متابولیکی آن ها پس از فعالیت بیشینه بود.مواد و روش ها: تحقیق به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور متقاطع انجام شد. از میان دانشجویان فعال و داوطلب، تعداد 26 نفر که دارای دوره ماهیانه منظم بودند، با میانگین سنی 1/3± 9/22 سال، میانگین قد 136.3±4cm، میانگین وزنی 56.6±6kg و BMI=20.8±1.9kg/m2 به وسیله پرسشنامه انتخاب شدند. آزمودنی ها، در طی 3 تا 9 روز بعد از خونریزی (فاز فولیکولار) و 18 تا 25 روز بعد از خونریزی ( فاز لوتئال) در دو ماه متوالی به آزمایشگاه مراجعه کردند. آزمودنی ها مکمل ال کارنیتین یا دارونما را به میزان 40 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن به صورت کپسول های 5/0 گرمی 2 ساعت قبل از آزمون بروس مصرف کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه با اندازه گیری های تکراری (repeated measurement) استفاده شد. برای داده های غیرنرمال از آزمون فریدمن استفاده شد.یافته ها : حداکثر اکسیژن مصرفی و زمان رسیدن به خستگی با مصرف مکمل ال کارنیتین در فاز فولیکولار نسبت به دارونما در فاز لوتئال به ترتیب 5/5 و ،9/6 درصد افزایش معنی داری داشت. همچنین، مکمل دهی ال کارنیتین در هر دو فاز، سبب کاهش معنی داری در میزان تجمع لاکتات خون شد (P=0.003 و F3.66=5.2). این کاهش در فاز فولیکولار 2/28% بیش از فاز لوتئال بود. در حالی که تهویه ریوی در فاز لوتئال نسبت به فاز فولیکولار 15% افزایش معنی داری یافت.نتیجه گیری: مکمل دهی ال کارنیتین در فاز فولیکولار که سطح استروژن در حداقل میزان خود است، توانست از کاهش VO2max و عملکرد بدن جلوگیری کند و با افزایش کارنیتین سرم احتمالا از طریق افزایش بتااکسیداسیون موجب افزایش VO2max و بهبود زمان رسیدن به واماندگی شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 16339

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 330 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    1 (پی در پی 20)
  • صفحات: 

    33-42
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    710
  • دانلود: 

    161
چکیده: 

سابقه و هدف: شیر خام می تواند منبعی برای سویه های جدید باکتری های اسید لاکتیک تولیدکننده باکتریوسین با توانایی مهار میکروارگانیسم های نامطلوب باشد. این تحقیق با هدف جداسازی باکتری های اسید لاکتیک تولید کننده باکتریوسین از شیر خام میش و بز و تعیین ویژگی های باکتریوسین های جدا شده انجام گرفت.مواد و روش ها: به منظور جداسازی باکتری های اسیدلاکتیک تولید کننده باکتریوسین 100 نمونه شیر میش و بز مورد بررسی قرار گرفتند. دو سویه انتخاب شدند و شناسایی آن ها بر اساس ویژگی های فنوتیپی در حد جنس صورت گرفت. برای بررسی ماهیت ترکیبات ضدمیکروبی دو سویه موردنظر، عصاره کشت آن ها با آنزیم های مختلف تیمار شد. طیف بازدارندگی این ترکیبات با روش نشرحفره ای بررسی و پایداری آن ها در دماها و pHهای متفاوت تعیین شد. تخلیص نسبی ترکیبات ضدمیکروبی موردنظر با آمونیوم سولفات و پلی اتیلن گلیکول (PEG) صورت گرفت و تیتر آن ها مشخص شد. وزن ملکولی این ترکیبات با روش SDS-PAGE تعیین و پایداری آن ها طی نگهداری در دمای 4oC تخمین زده شد.یافته ها: دو سویه از انتروکوکوس (Le40 و Le50) در تکرارهای متعدد، فعالیت ضدمیکروبی بالایی از خود بروز دادند. حساسیت ترکیبات بازدارنده تولید شده توسط این سویه ها به آنزیم های پروتئولیتیک، تولید ترکیبات شبه انتروسین توسط این سویه ها را تایید کرد. این ترکیبات روی لیستریا مونوسیتوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس اثر بازدارندگی داشتند. هر دو شبه انتروسین در 3 pH تا 10 پایدار بودند و شبه انتروسین جدا شده از Le50 به دمای بالا مقاوم بود. تخلیص نسبی هر دو ترکیب موجب افزایش تیتر و فعالیت آن ها شد. وزن ملکولی هر دو شبه انتروسین 24 تا 29 کیلو دالتون تخمین زده شد. این دو ترکیب، فعالیت خود را به مدت 28 روز در دمای 4oC حفظ کردند.نتیجه گیری: با توجه به فعالیت ضدمیکروبی و خصوصیات فیزیکی شیمیایی مطلوب شبه انتروسین های جدا شده، با مطالعه وسیع تر می توان از این ترکیبات به عنوان نگهدارنده های طبیعی در صنایع غذایی استفاده کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 710

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 161 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    1 (پی در پی 20)
  • صفحات: 

    43-56
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    974
  • دانلود: 

    194
چکیده: 

سابقه و هدف: این بررسی با هدف تعیین سهم یارانه های غذایی و کالاهای مشمول یارانه در تامین نیازهای تغذیه ای خانوارهای ایرانی در شهر و روستا و گروه های اجتماعی – اقتصادی متفاوت انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه با استفاده از داده های طرح جامع مطالعات الگوی مصرف مواد غذایی خانوار و وضعیت تغذیه ای کشور طی سال های 81 ـ1379 و انتخاب خانوارها در شهر و روستا با نمونه گیری خوشه ای سیستماتیک انجام شد. برای ارزیابی وضعیت اجتماعی - اقتصادی، مشخصات کلی خانوار توسط پرسشگران مجرب پرسیده شد. داده های الگوی مصرف با استفاده از پرسشنامه های 24 ساعت یادآمد خوراک برای 3 روز متوالی گرد آوری شد. برای ارزیابی کالاهای یارانه ای از جدول توزین مستقیم اقلام غذایی عمده (برنج، روغن، قند و شکر)، ثبت دو روزه و جدول نحوه خرید اقلام غذایی عمده استفاده شد. در فایل داده ها، کالاهای یارانه ای و غیریارانه ای از یکدیگر مجزا و سهم آن ها از کل موادغذایی مصرفی و در تامین انرژی و درشت مغذی ها در خانوارهای ایرانی تعیین شد. به کمک روش تحلیل عاملی 3 عامل به عنوان متغیرهای وضعیت اجتماعی - اقتصادی در نظر گرفته شد و سهک های آن ها به دست آمد. سهک اول به عنوان گروه وضعیت اجتماعی - اقتصادی پایین، سهک دوم به عنوان گروه متوسط و سهک سوم به عنوان گروه با وضعیت بالا کدگذاری شد و سهم یارانه های غذایی در تامین انرژی و درشت مغذی ها در این گروه ها برآورد شد.یافته ها : در مجموع 7158 خانوار شامل 2496 روستایی (9/34%) و 4662 شهری (1/65%) مورد بررسی قرار گرفتند. بیشترین مصرف نان متعلق به گروه اجتماعی - اقتصادی پایین بود. انرژی، کربوهیدرات و پروتئین حاصل از نان در گروه های اجتماعی - اقتصادی بالاتر کمتر بود. در روستاها مصرف روغن نباتی جامد (82 گرم/نفر/روز) و در شهرها مصرف روغن نباتی مایع (6/3 گرم/ نفر/روز) بالاتر بود. با بالا رفتن وضعیت اجتماعی - اقتصادی، مصرف روغن نباتی جامد یارانه ای و آزاد و روغن کل کاهش و روغن نباتی مایع آزاد و سهم آن در شهرها افزایش یافت (به ترتیب در سهک ها 6/2، 0/3 و 1/4 گرم/ نفر/ روز). به همین ترتیب، سهم مصرفی قند و شکر و برنج آزاد در طبقات اجتماعی - اقتصادی بالاتر، بیشتر بود. در روستا و شهر سهم انرژی حاصل از نان (در طبقات اجتماعی - اقتصادی پایین، متوسط و بالا به ترتیب 42.3±0.5، 37.4±0.5 و 33.0±0.5 و در شهر به ترتیب 36.4±0.4، 30.0±0.3 و 26.4±0.3) و روغن نباتی جامد در طبقات پایین تر اقتصادی - اجتماعی بالاتر و انرژی حاصل از قند و شکر پایین تر بود. در شهر نیز انرژی حاصل از روغن نباتی مایع آزاد در طبقات پایین تر اقتصادی - اجتماعی، پایین تر بود. انرژی حاصل از برنج آزاد و برنج کل در طبقات اجتماعی - اقتصادی بالاتر افزایش داشت.نتیجه گیری: طبقات بالای اقتصادی - اجتماعی سهم کمتری از برنج، روغن و قند و شکر خود را به صورت یارانه ای دریافت می کنند. طبقات اجتماعی - اقتصادی پایین تر انرژی، کربوهیدرات و پروتئین بیشتری را از اقلام غذایی یارانه ای به دست می آورند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 974

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 194 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    1 (پی در پی 20)
  • صفحات: 

    57-67
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    1211
  • دانلود: 

    229
چکیده: 

سابقه و هدف: با توجه به افزایش گرایش مصرف عمومی به آب میوه های تازه و با کیفیت از نظر ویژگی های تغذیه ای، فیزیکی شیمیایی و حسی که کمترین فرایند بر آن ها اعمال شده باشد و از طرفی کوتاه بودن عمر انبارداری این محصولات در یخچال به دلیل رشد سریع میکروارگانیسم ها، هدف این تحقیق، به کارگیری بسته های پلیمری حاوی نانو ذرات نقره و اکسید روی در نگهداری آب پرتقال طبیعی تازه به عنوان روشی جدید، برای حفظ حداکثر مواد مغذی، تازگی و کاهش بار میکروبی آن بود.مواد و روش ها: فیلم های نانوکامپوزیتی های حاوی نقره و اکسید روی به روش مخلوط سازی مذاب در دستگاه اکسترودر تهیه شدند. بسته های مخصوص آب پرتقال با استفاده از این فیلم ها با آب پرتقال تازه پر و در دمای 4oC نگهداری شدند. پایداری میکروبی، میزان اسید آسکوربیک، شاخص قهوه ای شدن، کیفیت رنگ و ویژگی های حسی آب پرتقال بسته بندی شده در لحظه صفر و پس از 7، 28 و 56 روز از انبارداری ارزیابی شد.یافته ها: سرعت رشد میکروبی در آب پرتقال تازه، با استفاده از بسته های نانوکامپوزیتی حاوی نقره و اکسید روی تا 28 روز پس از انبارمانی به صورت معنی داری (p<0.05). کاهش یافت. میزان نابودی آسکوربیک اسید و تولید ترکیبات قهوه ای در بسته های نانوکامپوزیتی حاوی 25/0 درصد نانو اکسید روی نیز کاهش معنی داری نشان داد (p<0.05). علاوه بر این، برخی ویژگی های حسی شامل بو، مزه و پذیرش کلی برای آب پرتقال موجود در آن بسته ها پس از 28 روز بیشترین امتیاز را دریافت کردند. بسته های نانوکامپوزیتیِ حاوی نقره نیز با وجودکاهش برخی ویژگی های حسی آب پرتقال، طول عمر آب پرتقال تا 28 روز افزایش دادند.نتیجه گیری: به کارگیری بسته های حاوی 25/0 درصد نانو اکسید روی، می تواند طول عمر آب پرتقال تازه را بدون تاثیر منفی بر ویژگی های حسی در دمای 4oC تا 28 روز افزایش دهد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1211

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 229 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    1 (پی در پی 20)
  • صفحات: 

    69-80
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    818
  • دانلود: 

    147
چکیده: 

سابقه و هدف: بخش عمده اطلاعات موجود در مورد اثرات مضر چربی های ترانس بر سلامتی، از مطالعاتی به دست آمد. که در جوامع غربی انجام شده است؛ داده های اندکی در این زمینه در خاور میانه موجود است. هدف بررسی حاضر، مطالعه ارتباط میان مصرف روغن های گیاهی هیدروژنه و روغن های گیاهی مایع با سطح مارکرهای التهابی در زنان معلم تهرانی 40 تا 60 ساله بود.مواد و روش ها: دریافت های غذایی معمول 486 خانم سالم با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک FFQ بررسی شد. روغن های گیاهی هیدروژنه (که معمولا برای پخت غذا در ایران استفاده می شود) به عنوان گروه (partially hydrogenated vegetable oil) PHVO و روغن آفتابگردان، ذرت، کانولا، سویا و زیتون به عنوان گروه روغن های مایع (non-HVO) در نظر گرفته شدند. نمونه های خون ناشتا برای اندازه گیری مارکرهای التهابی گردآوری و قد و وزن افراد اندازه گیری شد.یافته ها: دریافت های روزانه PHVO وnon-HVO که از نظر انرژی تعدیل شده بودند، به ترتیب 11±23 و 10±22 گرم در روز (انحراف معیار±میانگین) بودند. بعد از کنترل عوامل مخدوش کننده، غلظت پلاسمایی CRP در زنانی که در بالاترین پنجک دریافت PHVO قرار داشتند، بیشتر بود. بعد از تعدیل این عوامل، غلظت پلاسمایی CRP (درصد تفاوت نسبت به پایین ترین پنجک: %45، p<0.01)، اینترلوکین 6 (درصد تفاوت نسبت به پایین ترین پنجک: %72، p<0.05)، TNF-a (درصد تفاوت نسبت به پایین ترین پنجک: %66، p<0.01) و soluble intercellular adhesion molecule-1 (sICAM-1: درصد تفاوت نسبت به پایین ترین پنجک: %22، p<0.01) در زنانی که در بالاترین پنجک دریافت PHVO قرار داشتند، نسبت به زنانی که در پایین ترین پنجک بودند، بیشتر بود. در مقابل، غلظت CRP (درصد تفاوت بین بالا ترین و پایین ترین پنجک: %23، p=0.05)، TNF-a (درصد تفاوت بین بالا ترین و پایین ترین پنجک: %29، P<0.01)،سرم آمیلوئید A (درصد تفاوت بین بالا ترین و پایین ترین پنجک: (%24، P<0.01) و sICAM-1 (درصد تفاوت بین بالاترین و پایین پنجک: %19، p<0.05) در افرادی که روغن های گیاهی مایع مصرف می کردند، کمتر بود. تعدیل BMI، قندخون ناشتا و پروفایل لیپیدی این ارتباط را به مقدار کمی در بعضی از افراد تضعیف کرد.نتیجه گیری: دریافت بیشتر روغن های گیاهی هیدروژنه با غلظت بالاتر مارکرهای التهابی و دریافت بیشتر روغن های گیاهی مایع با غلظت کمتر این مارکرها در زنان معلم تهرانی ارتباط داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 818

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 147 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1390
  • دوره: 

    6
  • شماره: 

    1 (پی در پی 20)
  • صفحات: 

    81-90
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    915
  • دانلود: 

    227
چکیده: 

سابقه و هدف: پنیرسویا (تافو) یکی از بهترین فراورده های پروتئینی سویاست. کالری این محصول نسبتا پایین است و برای افرادی که به لاکتوز، کلسترول و اسیدهای چرب اشباع بالای موجود در پنیر و گوشت حساس هستند، می تواند جایگزین بسیار خوبی باشد. در این تحقیق، اثر هیدروکلوئیدکاراگینان در دو غلظت 1/0 و 2/0 درصد (وزنی - وزنی، بر پایه شیرسویا) و منعقدکننده های کلریدکلسیم و گلوکونودلتالاکتون بر ویژگی های کیفی تافو بررسی شد.مواد و روش ها: در این تحقیق، از کاراگینان، شیرسویا و منعقدکننده ها به عنوان مواد اولیه فرمولاسیون استفاده شد. شیر سویا تا دمای 100oC حرارت داده شد و سپس کاراگینان و منعقدکننده ها به آن افزوده شده و مخلوط شدند تا لخته موردنظر تشکیل شود. لخته ها را داخل توری ریخته و کاملا آبگیری کردند. ویژگی های کیفی (راندمان، رنگ، بافت و ویژگی های حسی) آن ها اندازه گیری شد.یافته ها: افزودن کاراگینان در تافوهای تولید شده به کمک هر دو منعقدکننده کلرید کلسیم و گلوکونودلتالاکتون، موجب افزایش راندمان، روشنایی (فاکتور هانتر L)، نرمی و انعطاف پذیری بافت شد. نمونه های حاوی CaCl2 در مقایسه با نمونه های حاوی GDL بافت سفت تری داشتند. نتایج آزمون حسی توصیفی نشان داد که افزودن کاراگینان موجب کاهش سفتی، کاهش الاستیسیته و افزایش تازگی و رطوبت تافو های حاصل شد. این اثرات در نمونه های حاوی GDL چشمگیرتر بود.نتیجه گیری: نوع و غلظت منعقدکننده و هیدروکلوئید و اثرات متقابل آن ها بر هم می تواند تاثیرات مهمی بر ویژگی های کیفی و راندمان تافو داشته باشد. در این تحقیق، بهترین نتایج با استفاده از هیدروکلوئید کاراگینان در سطح 1/0 درصد و گلوکونودلتالاکتون به دست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 915

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 227 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button