مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,754
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

965
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج عصاره دارچین و بررسی تاثیر آن بر پایداری روغن آفتابگردان

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 22

چکیده

 سابقه و هدف: یکی از راه های جلوگیری از اکسیداسیون روغن ها و چربی ها افزودن آنتی اکسیدان ها است, اما با توجه به اینکه آنتی اکسیدان های سنتزی امکان ایجاد اثرات نامطلوبی را در بدن دارند, به تدریج از فهرست آنتی اکسیدان های مصرفی حذف می شوند. بنابراین, تهیه و تولید انواع طبیعی آن ها ضروری است. هدف از این پژوهش, استخراج عصاره دارچین با استفاده از دو روش حلال سرد و سوکسله و توسط دو حلال استون و متانول و بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی آن از طریق تعیین زمان پایداری روغن آفتابگردان بود.مواد و روش ها: عصاره دارچین با دو روش حلال سرد و سوکسله و با استفاده از دو حلال استون و متانول به طور جداگانه استخراج شد. راندمان استخراج عصاره ها تعیین و میزان کل ترکیبات فنولیک موجود در آن ها طبق روش فولین سیوکالتیو اندازه گیری شد. اثر عصاره ها در غلظت های متفاوت 02/0, 04/0, 06/0, 08/0 و 1/0 درصد در به تاخیر انداختن فساد اکسیداتیو در روغن آفتابگردانِ تصفیه شده از طریق اندازه گیری عدد پراکسید و زمان مقاومت به اکسیداسیون نمونه ها تعیین شد و سپس با اثر آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ با غلظت 01/0% مقایسه شد.یافته ها: راندمان استخراج عصاره های دارچین استخراج شده توسط روش سوکسله بیشتر از روش حلال سرد بود. میزان ترکیبات فنولیک عصاره های استخراج شده با روش حلال سرد, بیشتر بود. در هر دو روش سوکسله و حلال سرد, راندمان استخراج عصاره دارچین توسط حلال متانول بیشتر از حلال استون بود؛ ولی میزان ترکیبات فنولیک موجود در عصاره استونی در هر دو روش, بیشتر بود. در بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره های دارچین در روغن آفتابگردان مشخص شد, با افزایش غلظت عصاره ها اثر آنتی اکسیدانی آن ها بیشتر شد و عصاره استونی بهتر از عصاره متانولی عمل کرد, به طوری که عصاره استونی دارچین با غلظت 1/0% دارای بیشترین اثر آنتی اکسیدانی بعد از آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ با غلظت 01/0% بود.نتیجه گیری: عصاره دارچین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است. این خاصیت به دلیل وجود ترکیبات فنولیک و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی در آن است. بنابراین, می تواند به عنوان منبعی از آنتی اکسیدان های طبیعی مورد پژوهش بیشتر قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کمالی روستا، لیلا، قوامی، مهرداد، قراچورلو، مریم، و عزیزی نژاد، رضا. (1390). استخراج عصاره دارچین و بررسی تاثیر آن بر پایداری روغن آفتابگردان. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 6(1 (پی در پی 20))، 13-22. SID. https://sid.ir/paper/121361/fa

    Vancouver: کپی

    کمالی روستا لیلا، قوامی مهرداد، قراچورلو مریم، عزیزی نژاد رضا. استخراج عصاره دارچین و بررسی تاثیر آن بر پایداری روغن آفتابگردان. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛6(1 (پی در پی 20)):13-22. Available from: https://sid.ir/paper/121361/fa

    IEEE: کپی

    لیلا کمالی روستا، مهرداد قوامی، مریم قراچورلو، و رضا عزیزی نژاد، “استخراج عصاره دارچین و بررسی تاثیر آن بر پایداری روغن آفتابگردان،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 1 (پی در پی 20)، pp. 13–22، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121361/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button