مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,048
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

813
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اسیدسالیسیلیک و صمغ عربی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه کنار هندی (Ziziphus mauritina Lam) در مدت انبارمانی

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 98

چکیده

 مقدمه: کنار هندی از جمله میوه های مهم مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر می باشد. این تحقیق به منظور بررسی اثر اسیدسالیسیلیک و صمغ عربی بر برخی ویژگی های کمی و کیفی پس از برداشت میوه کنار هندی (Ziziphus mauritina Lam)انجام شد.مواد و روش ها: میوه ها پس از شستشو تحت تاثیر غلظت های مختلف اسیدسالیسیلیک (2mM, 1mM و 4mM), صمغ عربی (5 و 10 درصد) و شاهد (آب مقطر) به مدت 15 دقیقه غوطه ور و سپس بسته بندی شدند و به یخچال با دمای 4oC منتقل شدند. میوه ها طی 30 روز و در فواصل زمانی 7 روزه از یخچال خارج شدند وویژگی هایی مانند درصد کاهش وزن, سفتی, رنگ, اسیدیته و میزان آسکوربیک اسید ارزیابی گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار انجام شد.یافته ها: میزان اسیدیته در تمامی تیمارها به جز اسیدسالیسیلیک (2mM) و صمغ عربی (%10) در سطح 5 درصد بیشتر از نمونه های شاهد بودند. صمغ عربی (%10) بیشترین سفتی را در پایان آزمایش نشان داد گرچه تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. اسید سالیسیلیک در هر سه غلظت باعث حفظ وضعیت ظاهری میوه شد. اسیدسالیسیلیک در غلظت (4mM) در سطح 1 درصد معنی دار و بهترین تیمار در جلوگیری ازپوسیدگی بود و در غلظت (2mM) تاثیر کمتری در تبدیل رنگ سبز به زرد (زاویه هیو) داشت. از بین تیمارهای مورداستفاده صمغ عربی (%10) تاثیر بیشتری در جلوگیری از کاهش وزن داشت.نتیجه گیری: نتایج نشان داد اسیدسالسیلیک و صمغ عربی نقش موثری در حفظ وضعیت ظاهری, درخشندگی و جلوگیری از پوسیدگی میوه کنارهندی دارد و صمغ عربی (%10) نسبت به سالسیلیک اسید نقش موثرتری در سفتی میوه و جلوگیری از کاهش وزن میوه داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زربخش، سعیده، و رستگار، سمیه. (1396). تاثیر اسیدسالیسیلیک و صمغ عربی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه کنار هندی (Ziziphus mauritina Lam) در مدت انبارمانی. علوم غذایی و تغذیه، 14(2 (پیاپی 54))، 87-98. SID. https://sid.ir/paper/143160/fa

    Vancouver: کپی

    زربخش سعیده، رستگار سمیه. تاثیر اسیدسالیسیلیک و صمغ عربی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه کنار هندی (Ziziphus mauritina Lam) در مدت انبارمانی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(2 (پیاپی 54)):87-98. Available from: https://sid.ir/paper/143160/fa

    IEEE: کپی

    سعیده زربخش، و سمیه رستگار، “تاثیر اسیدسالیسیلیک و صمغ عربی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه کنار هندی (Ziziphus mauritina Lam) در مدت انبارمانی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 2 (پیاپی 54)، pp. 87–98، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143160/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button