Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,466
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سینتیک کاهش رطوبت خرمالو در طی فرآیند خشک کردن ترکیبی هوای داغ - مادون قرمز

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 48

چکیده

 مقدمه: بررسی سینتیک انتقال جرم و ضرایب نفوذ رطوبت می تواند یک ابزار سودمند برای کنترل شرایط فرآیند خشک کردن و افزایش کیفیت محصول باشد.مواد و روش ها: در این پژوهش مدل سازی سینتیک خشک شدن خرمالو در یک خشک کن ترکیبی هوای داغ - مادون قرمز بررسی شد. تاثیر دمای هوای داغ در سه سطح 55, 65 و 75 درجه سانتی گراد و توان لامپ پرتودهی در سه سطح 150, 250 و 375 وات بر زمان و آهنگ خشک شدن و ضریب نفوذ رطوبت در طی فرآیند خشک شدن خرمالو بررسی شد.یافته ها: افزایش دمای خشک کن از 55 به 75 درجه سانتی گراد باعث کاهش 36 درصدی در زمان خشک کردن شد. با افزایش توان لامپ مادون قرمز از 150 به 375 وات زمان خشک شدن خرمالو 68.4 درصد کاهش یافت. اثر توان حرارتی مادون قرمز و دمای هوای داغ بر تغییرات ضریب نفوذ موثر خرمالو نشان داد که با افزایش توان منبع حرارتی مادون قرمز مقدار ضریب نفوذ موثر افزایش می یابد. ضریب نفوذ موثر رطوبت خرمالو بین 1.8×10-9 تا 1.3×10-8 مترمربع بر ثانیه بود.نتیجه گیری: نتایج نشان داد تاثیر دمای هوای داغ و توان لامپ پرتودهی بر فرآیند خشک شدن خرمالو معنی دار هست. در مدل سازی فرآیند خشک کردن خرمالو مدل لگاریتمی همخوانی بهتری با نتایج آزمایشگاهی در مقایسه با سایر مدل ها داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، فخرالدین، کاشانی نژاد، مهدی، سیاه منصوری، پونه، و مرادی، الناز. (1396). سینتیک کاهش رطوبت خرمالو در طی فرآیند خشک کردن ترکیبی هوای داغ - مادون قرمز. علوم غذایی و تغذیه، 14(2 (پیاپی 54))، 39-48. SID. https://sid.ir/paper/143157/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی فخرالدین، کاشانی نژاد مهدی، سیاه منصوری پونه، مرادی الناز. سینتیک کاهش رطوبت خرمالو در طی فرآیند خشک کردن ترکیبی هوای داغ - مادون قرمز. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1396؛14(2 (پیاپی 54)):39-48. Available from: https://sid.ir/paper/143157/fa

    IEEE: کپی

    فخرالدین صالحی، مهدی کاشانی نژاد، پونه سیاه منصوری، و الناز مرادی، “سینتیک کاهش رطوبت خرمالو در طی فرآیند خشک کردن ترکیبی هوای داغ - مادون قرمز،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 2 (پیاپی 54)، pp. 39–48، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143157/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا