Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1001
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1001

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    847
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 847

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    766
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 766

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    771
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 771

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    780
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 780

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    393-403
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    801
  • دانلود: 

    220
چکیده: 

هدف از این پژوهش، ارزیابی کارایی فیلم های پلی اتیلنی حاوی نانوذرات مختلف در ازدیاد عمر ماندگاری آب پرتقال تازه بود. آب پرتقال بسته بندی شده در این فیلم ها از نظر پایداری میکروبی، تغییرات اسید آسکوربیک، pH، شاخص های رنگ و ویژگی های حسی در روز تولید و پس از 7، 28 و 56 روز نگهداری در دمای یخچال ارزیابی شدند. جمعیت کپک و مخمر، باکتری های اسیددوست و باکتری های مزوفیل هوازی در آب پرتقال بسته بندی شده در فیلم های نانوکامپوزیتی حاوی نانوذرات فلزی به طور معنی داری (0.05>p) کمتر از فیلم های حاوی نانورس و فیلم شاهد بود. فیلم های حاوی نانوذرات فلزی نسبت به سایر فیلم ها، قوی ترین اثر ضدمیکروبی را پس از 28 روز نگهداری نشان دادند. بسته های حاوی نانو ذرات خاک رس اصلاح شده آلی کمترین مقدار کاهش اسیدآسکوربیک را نسبت به سایر فیلم ها داشتند. pH آبمیوه با گذشت زمان روند افزایشی داشت و در فیلم های حاوی نانو ذرات فلزی کمتر از فیلم های دیگر بود. شدت تغییرات کلی رنگ (DE) و اندیس قهوه ای شدن (BI) آب پرتقال در بسته های حاوی نانوذرات فلزی در مقایسه با بسته های حاوی نانو ذرات خاک رس اصلاح شده آلی و بسته شاهد افزایش معنی داری (0.05>p) نشان داد. بالاترین و پایین ترین امتیاز حسی پذیرش کلی به ترتیب برای آب پرتقال موجود در بسته های حاوی نانوذرات فلزی و بسته های شاهد به دست آمد. مقدار مهاجرت یون های نقره، مس و روی از فیلم های حاوی نانوذرات فلزی کمتر از مقدار حد مجاز مسمومیت زایی طبق استانداردهای مربوطه به دست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 801

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 220 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    405-414
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2509
  • دانلود: 

    611
چکیده: 

تخم مرغ یکی از اجزاء ضروری در فرمولاسیون کیک است. مشکلات عدیده ای اعم از آلودگی، وجود پس طعم تخم مرغی، کلسترول و اسیدیته چربی بالای زرده در استفاده از تخم مرغ در صنعت کیک وجود دارد. اما حذف کامل تخم مرغ به دلیل خواص عملکردی آن مانند خواص مرطوب کنندگی، ایجاد حجم و نقش ساختمانی، حفظ تازگی، شرکت در واکنش های قهوه ای شدن غیرآنزیمی و به دنبال آن توسعه پوسته مطلوب و عطر و طعم، امکان پذیر نیست. لذا هدف این مطالعه جایگزینی زرده تخم مرغ با سه نوع امولسیفایر ژلی تجارتی متداول از یک طرف، برای بهبود خواص مختلف کیفی کیک لایه ای و از طرف دیگر، برای کاهش اسیدیته چربی کیک بود. تیمارهای دیگر شامل تخم مرغ کامل (کنترل)، فقط سفیده و فقط زرده بودند تا تاثیر هر بخش تخم مرغ جداگانه بررسی شود. خواص فیزیکی خمیر مانند دانسیته و قوام، خواص فیزیکی کیک مانند حجم، ارتفاع، تقارن و سفتی بافت، خواص شیمیایی کیک مانند رطوبت، اسیدیته چربی، عدد پراکسید و در نهایت خواص ارگانولپتیک کیک های حاوی امولسیفایر ژلی با نمونه کنترل و نمونه های حاوی زرده و سفیده تنها مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که در اثر جایگزینی زرده با هر سه نوع امولسیفایر ژلی مورد استفاده، خواص فیزیکی خمیر، خواص شکلی کیک مانند اندازه، حجم و تقارن بهبود یافته، و کیک های حاوی امولسیفایرهای ژلی دارای بافت نرم تر، سفیدتر و عطر و طعم مطلوب تری نسبت به سایر تیمارها بودند. همچنین کیک های حاوی امولسیفایرهای ژلی دارای بافت مرطوب تری نسبت به بقیه تیمارها بوده و اسیدیته چربی و عدد پراکسید آنها نیز پایین تر از بقیه نمونه ها بود. ضمناً قابلیت ماندگاری و نرمی بافت ارزیابی شده با روش حسی کیک های حاوی امولسیفایر ژلی به طور قابل ملاحظه ای بیشتر از بقیه تیمارها بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2509

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 611 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    415-423
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    903
  • دانلود: 

    331
چکیده: 

عسل مایعی شیرین و گرانرو است که زنبور عسل آن را از شهد گلها تولید می نماید . عسل به طور کلی یک ترکیب محلول در آب بسیار غلیظ قندی است که به لحاظ داشتن برخی مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا، بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد. بو یکی از پارامترهای مهم در طبقه بندی عسل است و گازهایی که در بوی عسل دخالت دارند حاصل از بوی گرده گل های جمع آوری شده توسط زنبور عسل و فعالیت های آن برای تبدیل گرده به عسل است. بنابراین بوی ساطع شده از عسل بسته به گل های مختلف، می تواند متفاوت باشد. همین عوامل سبب استفاده از یک سامانه ماشین بویایی بر پایه حسگرهای نیمه هادی اکسید فلزی (MOS) به منظور طبقه بندی عسل های با منشا گیاهی مختلف گردیده است. هفت نوع عسل با منشاهای گیاهی مختلف تهیه شده و از هرکدام 10 نمونه و جمعا 70 نمونه، هر کدام به وزن 5 گرم اماده شدند. سپس نمونه ها در داخل پتری دیش استریلیزه گذاشته شده و مورد آزمایش قرار گرفتند. آزمایش در سه مرحله تصحیح خط مبنا، تزریق گاز نمونه و پاک سازی حسگرها انجام گرفت. داده ها با روش پیش پردازش کسری برای جلوگیری از برازش بیش از حد و همچنین کاهش داده های ورودی، نرمال سازی شدند. تحلیل مولفه اصلی (PCA)، تحلیل تفکیک خطی (LDA) و شبکه عصبی مصنوعی (ANN) روش هایی بودند که به منظور طبقه بندی و تحلیل ویژگی های استخراجی از سیگنال های ماشین بویایی استفاده گردیدند. برای طبقه بندی عسل های با منشا گیاهی مختلف با استفاده از ماشین بویایی، نتایج شامل 97% واریانس به روش PCA، و دقت طبقه بندی برای روش های LDA و ANN به ترتیب 78.3% و 88.5% بود. نتایج حاصله نشان داد که سامانه ماشین بویایی مورد استفاده در این پژوهش، می تواند یک ابزار قابل اعتماد برای طبقه بندی عسل های با منشا گیاهی مختلف باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 903

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 331 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    425-430
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    792
  • دانلود: 

    146
چکیده: 

یکی از موضوعات مهم در ماشین های کشاورزی و انبارهای ذخیره مواد دانه ای، اندازه گیری مقدار جریان عبوری این مواد می باشد. هدف از این تحقیق، اندازه گیری نرخ عبور مواد دانه ای (گندم) با استفاده از صدای ایجاد شده حین انتقال این مواد می باشد. به همین منظور دستگاهی متشکل از مخزن، موزع، لوله سقوط، حسگر صدا و محرک الکتریکی موزع ساخته شد. نرخ های جرمی مختلف گندم از لوله سقوط گذرانده و سیگنال صوتی حاصل توسط حسگر به جعبه ابزار استحصال داده منتقل گردید. با استفاده از تبدیل موجک سیگنال ها، خصوصیات فرکانسی هر سیگنال استخراج گردید. سپس توسط شبکه های عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه (MLP) و روش آنالیز تشخیصی، میزان توانایی سامانه برای طبقه بندی مقادیر مختلف دبی ها عبوری بررسی گردید. نتایج نشان داد که روش آنالیز تشخیصی با دقت بالاتری (%97) نسبت به روش شبکه عصبی مصنوعی طراحی شده (دقت %89 و R2=0.887) قادر به تمایز دبی های جرمی متفاوت می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 792

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 146 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    431-439
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    850
  • دانلود: 

    227
چکیده: 

در چند دهه گذشته آلودگی های زیست محیطی ناشی از مواد بسته بندی پلاستیکی و محدودیت منابع نفتی و قیمت بالای نفت باعث جلب توجه محققین برای تولید بسته بندی های زیست تخریب شده است. خواص مکانیکی ضعیف و نفوذپذیری بالای پلیمرهای زیست تخریب پذیر نسبت به بخار آب دو عیب اصلی آن ها محسوب می شوند. نانو فناوری یکی از روش های اصلاحی در این زمینه است. در این تحقیق، اثرافزودن نانوفیبرسلولز به عنوان پرکننده در سه سطح 1%، 3%، 5% (wt)، بر روی حلالیت درآب، محتوای رطوبت، نفوذپذیری نسبت به بخار آب، مقاومت کششی، ازدیاد طول تا نقطه - شکست، رنگ و خصوصیات ساختاری بیوپلیمر کامپوزیت از ایزوله پروتئین سویا و کتیرا مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افزودن نانوسلولز به بیوپلیمر ایزوله پروتئین سویا- کتیرا موجب تقویت خصوصیات کاربردی این بیونانوکامپوزیت می شود. در نمونه حاوی 0% نانوسلولز بیشترین و در نمونه حاوی 3% نانوسلولز کمترین اندیس زردی و تغییر رنگ مشاهده شد. با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی خصوصیات بافتی نمونه ها با افزایش میزان نانوسلولز مورد بررسی قرار گرفت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 850

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 227 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    441-449
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    794
  • دانلود: 

    552
چکیده: 

کفیران یک اگزوپلی ساکارید تولید شده توسط میکروارگانیسم های دانک کفیر بوده که دارای خواص سلامت بخشی مختلفی است. در این پژوهش، خصوصیات فیزیکومکانیکی و حرارتی فیلم های نانوکامپوزیتی تولید شده از کفیران- مونت موریلونیت (10، 3 و 5 درصد وزنی/ وزنی مونت موریلونیت) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد افزایش نانورس سبب افزایش ضخامت و مقاومت کششی فیلم ها می شود اما تاثیر آن بر کشش در نقطه شکست، دمای انتقال شیشه ای و دمای ذوب در غلظت های مختلف متفاوت است به طوری که تا غلظت 3 درصد سبب افزایش فاکتور های مذکور و در غلظت های بالاتر (5 درصد) کاهش آنها را به دنبال دارد. تجزیه و تحلیل الگوی پراش اشعه ایکس نشان داد که یک ساختار متورق در اثر اضافه کردن مونت موریلونیت به ماتریکس کفیران ایجاد می شود. تصاویر میکروسکوپ الکترونی و نتایج توپوگرافی سطحی به ترتیب نشان دهنده توزیع مناسب نانوذرات مونت موریلونیت در ساختار فیلم های بیو نانوکامپوزیتی و افزایش قابل توجه پارامترهای زبری در اثر افزودن نانورس به ماتریکس کفیران می باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 794

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 552 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    451-459
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1068
  • دانلود: 

    352
چکیده: 

در این پژوهش سامانه ای طراحی و ساخته شد که ضمن فراهم کردن ایمنی، بدون نیاز به دخالت راننده مکانیزم قفل دیفرانسیل را به طور خودکار در شرایط مختلف کاری کنترل کند. این سامانه از یک برد کنترل اصلی به همراه نمایشگر و صفحه کلید تشکیل شده که داده های ورودی را پس از دریافت از حسگر های نصب شده روی چرخ ها و میل فرمان، آنالیز کرده و با توجه به شرایطی که برای آن تعیین شده کنترل عملگر را که یک جک هیدرولیکی است، فعال می کند. آزمایش مزرعه ای به منظور بررسی تاثیر عوامل دنده (در دو سطح دنده یک و دو)، روش حرکت تراکتور (در دو سطح حرکت روی شیار شخم قبلی و حرکت روی زمین شخم نخورده) و حالت قفل دیفرانسیل (در دو سطح معمولی و تحت کنترل سامانه ی ساخته شده) بر لغزش چرخ های محرک و مصرف سوخت تراکتور MF399 با گاوآهن سوار برگردان دار سه خیش در سه تکرار اجرا گردید. برای بررسی داده ها از آزمایش فاکتوریل 2×2×2 در قالب بلوک های کامل تصادفی استفاده شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که پارامتر های روش حرکت و حالت دیفرانسیل تاثیر معنی داری در سطح احتمال %1 و دنده در سطح احتمال %5 بر لغزش چرخ های محرک داشتند. همچنین فاکتور حالت دیفرانسیل تاثیر بسیار معنی داری بر مصرف سوخت نشان داد، به طوری که با درگیر شدن قفل دیفرانسیل تحت کنترل سامانه، مصرف سوخت به طور متوسط 25 تا 40 درصد کاهش یافت. تمامی نتایج حاکی از آن است که استفاده ی مداوم از سامانه کنترل قفل دیفرانسیل برای کاهش مصرف انرژی و افزایش بازدهی و ظرفیت مزرعه ای تراکتور لازم و ضروری است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1068

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 352 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    461-467
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1160
  • دانلود: 

    439
چکیده: 

با توجه به نقش بسیار مهم سازه در موفقیت کشت گلخانه ای، این تحقیق با هدف تعیین مشکلات سازه گلخانه های تولید سبزی در استان خوزستان به مدت یک سال (90-1389) انجام گرفت. برای اجرای این تحقیق به 21 گلخانه تولید سبزی در سطح استان مراجعه و نسبت به تکمیل پرسش نامه تدوین شده اقدام گردید. انتخاب گلخانه به طریق نمونه گیری تصادفی ساده صورت گرفت. نتایج نشان می دهد که مهم ترین مشکلات سازه گلخانه های تولید سبزی در خوزستان، پایین بودن ارتفاع ناودان و سقف گلخانه، کم بودن نسبت سطح پنجره ها به سطح کف گلخانه، پایین بودن نسبت ارتفاع به عرض گلخانه، تهویه ناکافی و ناکارآمد بودن سامانه های گرمایش و سرمایش گلخانه بود. بر اساس نتایج این بررسی، کلیه گلخانه های استان خوزستان در دسته گلخانه با فن آوری پایین قرار دارند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1160

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 439 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    469-483
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1143
  • دانلود: 

    1091
چکیده: 

سرعت باد یکی از مهمترین مشخصه های انرژی باد است که داده های آن از ایستگاه های هواشناسی استخراج می گردد. در این مطالعه از داده های اخذ شده از ایستگاه هواشناسی شهرستان اقلید در دوره ده ساله استفاده شده است. توزیع ویبل به عنوان بهترین توزیع با روش برازش منحنی و با استفاده از تخمین پارامترهای مهم آماری مشخص شد. نتایج نشان داد متوسط سرعت باد حدود 2.96 متر بر ثانیه است و کمترین سرعت وزش باد متعلق به ماه های گرم سال است. متوسط سرعت نامی برای استحصال حداکثر انرژی باد در ایستگاه مورد مطالعه حدود 7.81 متر بر ثانیه برآورد گردید. مجموع چگالی توان و انرژی باد در دوره ده ساله به ترتیب معادل 79 وات بر مترمربع در سال و 657.6723 کیلووات ساعت بر متر مربع در سال محاسبه شد. جهت باد غالب در منطقه به ترتیب با بیشترین سهم در جهت های شرق و غرب شناسایی گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1143

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1091 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    485-491
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    784
  • دانلود: 

    522
چکیده: 

در این تحقیق برخی خواص مکانیکی دانه جو شامل تغییر شکل در نقطه گسیختگی، نیروی گسیختگی، انرژی گسیختگی و چغرمگی در رطوبت های 10.5، 12.5، 14.5 و 16.5 درصد (Wdb) و با سرعت های بارگذاری 5mm.min-1 ، 15، 25 و 35 و در 3 اندازه دانه در آزمایش فاکتوریل در طرح پایه کاملا تصادفی با 7 تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد که اثر رطوبت بر نیروی گسیختگی، انرژی گسیختگی، تغییر شکل و چغرمگی در سطح احتمالی 1% معنی دار است. همچنین اثر سرعت بارگذاری، بر تغییر شکل در سطح احتمالی 1% معنی دار شد. اثر متقابل رطوبت و سرعت بارگذاری نیز بر تغییر شکل و چغرمگی در سطح احتمالی 1% و بر نیروی گسیختگی و انرژی گسیختگی در سطح احتمالی 5% معنی دار شد. بعلاوه با افزایش رطوبت تمامی پارامتر های مکانیکی مورد آزمایش افزایش داشته است و با افزایش اندازه دانه، مقادیر نیروی گسیختگی و تغییر شکل به صورت خطی افزایش داشته است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 784

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 522 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    493-499
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    752
  • دانلود: 

    216
چکیده: 

در این تحقیق اثر حضور اکسیژن بر فرآیند گرماکافت ضایعات چوب مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های مکعبی در ابعاد 2.5 سانتی متر در دماهای 300 و 400 درجه سیلسیوس در جو اکسایشی گرماکافت شدند. دمای سطح و مرکز نمونه ها اندازه گیری و کسر اتلاف جرمی نمونه ها محاسبه شد. نتایج نشان داد که افزایش دما باعث افزایش سرعت گرماکافت و افزایش نرخ تغییرات دما می شود. همچنین دمای سطح نمونه ها در گرماکافت اکسایشی به طور متوسط 100 درجه سیلسیوس بیشتر از گرماکافت در جو بی اثر است که به معنی کاهش مصرف زمان و به تبع آن کاهش استفاده ی انرژی در فرآیند گرماکافت اکسایشی می باشد. با توجه به ماهیت غیرخطی فرآیند گرماکافت ضایعات چوب، شبکه های عصبی مصنوعی با سه فاکتور زمان، اندازه ی قطعات و دمای واکنش به عنوان متغیرهای ورودی به کار گرفته شد. نتایج حاصل از مدل سازی توزیع دما و کسر اتلاف جرمی به ترتیب با ضریب همبستگی 0.9998 و 0.9991 تطابق خوبی با نتایج تجربی داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 752

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 216 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    501-509
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1987
  • دانلود: 

    635
چکیده: 

دسرهای شیری محصولاتی بر پایه شیر هستند که نقش مهمی در حفظ رژیم غذایی بشر به دلیل مواد مغذی موجود در آن دارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر افزودن آرد مالت جو بدون پوشینه و ژلاتین بر ویژگی های مختلف دسرهای شیری با هدف بهبود ارزش تغذیه ای و ویژگیهای کیفی آنها است. دسرها با استفاده از غلظت های مختلف ژلاتین (0، 0.5، 1، 1.5 و 2 درصد) و نسبت مالت به نشاسته (0، 25، 50، 75 و 100 درصد) تولید شده و سپس ویژگی های فیزیکوشیمیایی، بافتی و حسی آن ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که دسرهای دارای نسبت بالای مالت به نشاسته، پروتئین، خاکستر و چربی بیشتر و دسرهای حاوی ژلاتین بیشتر، پروتئین، خاکستر و ماده خشک بیشتری داشتند. pH نمونه های دسر شیری نیز تحت تاثیر زمان نگهداری و نسبت مالت و ژلاتین قرار گرفت. نتایج آزمون های بافت نشان دادند که با افزایش غلظت ژلاتین، ویژگی های بافتی (سختی، قوام و پیوستگی) دسر افزایش می یابد. ارزیابی ویژگیهای حسی نمونه ها حاکی از آن است که دسرهای دارای مقادیر بالای مالت (نسبت نشاسته به مالت 25 به 75 و 0 به 100) و ژلاتین (1.5 و 2 درصد) از بالاترین مقبولیت نزد ارزیابان حسی برخوردار بودند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1987

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 635 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    511-518
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    776
  • دانلود: 

    166
چکیده: 

هدف این مطالعه تعیین میزان صحت تطابق سامانه تراکتور- گاوآهن در عملیات شخم شالیزارها و بررسی تاثیر به کارگیری نرم افزار تصمیم یار بر میزان مصرف انرژی عملیات بود. با نرم افزار تصمیم یار مورد مطالعه، تراکتور و گاوآهن متناسب با توجه به پارامترهای متداخل و موثر برای عملیات شخم هر مزرعه انتخاب و میزان مصرف انرژی در آن تعیین شد. این نرم افزار جهت بررسی صحت تطابق سامانه تراکتور- گاوآهن در اجرای عملیات شخم مورد استفاده قرارگرفت. برای این منظور، مشخصات تراکتور و گاوآهن به کار رفته در 40 مزرعه شالیزاری این شهرستان جمع آوری شد. نرم افزار تصمیم یار نشان داد که 65% از سامانه های تراکتور- گاوآهن مورد استفاده در مزارع مورد مطالعه نامناسب بوده و همچنین 100% آن ها در مزارع با مساحت کمتر از 3 هکتار دارای تطابق ناصحیح بودند. از طرفی مالکیت تراکتور و گاوآهن نقش مهمی در رعایت تطابق صحیح آن ها دارد. در بخش دیگری از تحقیق، برای بررسی میزان تاثیر استفاده از نرم افزار تصمیم یار، نتایج حاصل از برآورد مصرف انرژی با سایر مزارع مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که با استفاده از این نرم افزار، در مصرف انرژی عملیات شخم به میزان 21.38% صرفه جویی می گردد. به طور کلی می توان دریافت که انتخاب و تطابق تراکتور و ادوات زراعی در شالیزارها اغلب نامناسب و غیرمنطقی بوده و سبب افزایش مصرف انرژی، کاهش سودآوری اقتصادی و بازده کار می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 776

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 166 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    519-527
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    944
  • دانلود: 

    509
چکیده: 

در این مطالعه، تاثیر زمان تیمار آنزیمی ترانس گلوتامیناز میکروبی (MTGase) بر خصوصیات فیلم خوراکی بر پایه ایزوله پروتئین آب پنیر بررسی شد. نتایج نشان داد که خصوصیات فیلم تیمارشده با آنزیم، متاثر از زمان تیمار آنزیمی محلول تشکیل دهنده فیلم است. تیمار با زمان کم (1 ساعت) به طور معنی داری باعث افزایش مقاومت به کشش (TS) و کاهش درصد افزایش طول تا نقطه شکست (EB) در فیلم در مقایسه با نمونه شاهد شد. در فیلم های تیمارشده، میزان TS بتدریج با افزایش زمان از 1 به 3 ساعت، کاهش و میزان EB بتدریج افزایش یافت. نفوذپذیری به بخار آب فیلم شاهد در مقایسه با فیلم تیمار شده با آنزیم به مدت 1 ساعت از 3.6x10-10 gm-1s-1pa-1 به2.31x10-10gm-1s-1pa-1  و حلالیت در آب آن از 37.07 به 19.97 درصد کاهش یافت، اما همزمان با افزایش زمان، حلالیت در آب و نفوذپذیری به بخار آب افزایش یافت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 944

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 509 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    529-539
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1764
  • دانلود: 

    818
چکیده: 

امروزه توسعه پایدار تنها راه جلوگیری از پدیده تغیرات آب و هوایی است. انرژی های تجدیدپذیر نقش اصلی این سیاست را به عهده دارند. کلکتورهای سهموی مرکب به عنوان یکی از کاربردی ترین شاخه های انرژی خورشیدی توجهات بسیاری به خود جلب کرده است. در این پژوهش به دنبال بررسی تجربی رفتار حرارتی یک کلکتور سهموی مرکب با ضریب تمرکز 2.5 و تاثیر استفاده از یک سیال روغن انتقال حرارت بر مقادیر اتلاف حرارتی کلکتور و راندمان آن، آزمون ها در شرایط طبیعی و در سه سطح دبی روغن مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد، دمای خروجی کلکتور برای تمام شرایط در دامنه ی 100-80oC خواهد بود. از سوی دیگر در این تحقیق مقادیر تلف شده ی گرما توسط اجزاء کلکتور محاسبه شد که گرمای از دست رفته از سطح شیشه به وسیله باد، بیشترین سهم اتلاف حرارتی را خواهد داشت. همچنین در ادامه رابطه تابش خورشید و اختلاف دمای ایجاد شده درون کلکتور محاسبه گردید. در نهایت نتایج بیانگر توانایی بالای سیستم برای بکارگیری در بخش های حرارتی صنعت است، به خصوص در بخش هایی که دمای مورد نیاز کمتر از 100oC می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1764

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 818 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    541-549
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    770
  • دانلود: 

    206
چکیده: 

هدف از این پژوهش بررسی جریان مصرف انرژی و مدل سازی آن در تولید آلو شابلون در استان گلستان می باشد. اطلاعات مورد نیاز به وسیله پرسش نامه و مصاحبه حضوری با باغ داران جمع آوری شد. برای بررسی اثر انرژی های ورودی بر عملکرد از مدل کاب داگلاس و تحلیل حساسیت استفاده شد. نتایج نشان داد که مجموع انرژی ورودی و کارایی انرژی تولید آلو شابلون در منطقه به ترتیب 25870.33 مگاژول بر هکتار و 1.04 بود. سوخت دیزل و کودهای شیمیایی به ترتیب با سهم 33 و 30 درصد به عنوان پرمصرف ترین منابع انرژی در تولید بودند. سهم انرژی های تجدیدپذیر و غیرتجدیدپذیر در تولید به ترتیب 88 و 12 درصد به دست آمد. نتایج استفاده از تابع کاب داگلاس نشان داد که تاثیر نهاده های انرژی نیروی انسانی، ماشین های کشاوری، سوخت دیزل، سموم شیمیایی و کود حیوانی بر روی عملکرد آلو شابلون مثبت و تاثیر نهاده انرژی کودهای شیمیایی بر عملکرد منفی محاسبه شد. نتایج تحلیل حساسیت نشان داد که در محدوده ی مورد بررسی در این مطالعه، با افزایش یک مگاژول در انرژی ورودی نهاده های نیروی انسانی، ماشین های کشاورزی، سوخت دیزل، سموم شیمیایی و کود حیوانی عملکرد به ترتیب معادل 0.34، 0.46، 0.12، 0.26 و 0.21 کیلوگرم بر هکتار افزایش می یابد و با افزایش یک مگاژول در انرژی نهاده انرژی کودهای شیمیایی عملکرد آلو شابلون معادل 0.87 کیلوگرم بر هکتار کاهش می یابد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 770

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 206 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    551-559
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1006
  • دانلود: 

    225
چکیده: 

تبدیل مواد آلی زایداتی و ضایعاتی به کمپوست روش مناسبی جهت تثبیت مواد آلی می باشد. یکی از عوامل محدود کننده ی استفاده مناسب کمپوست وزن مخصوص پایین این ماده می باشد می باشد که حمل و نقل، ذخیره و کاربرد این مواد را مشکل ساخته و افزایش هزینه ها را به دنبال دارد. تکنولوژی فشرده سازی و تولید پلت روشی مناسب برای رفع مشکل کاربرد مواد پودری است. در این تحقیق، اثر اندازه ذرات کود کمپوست در دو سطح 1 و 2 میلی متر، اثر رطوبت اولیه کمپوست در سه سطح 25، 35 و 45 درصد بر پایه تر و اثر طول ورزدادن در دستگاه اکسترودر در سه سطح 1، 2 و 3 متر بر برخی صفات مکانیکی پلت تولیدی شامل انرژی و نیروی شکست و چغرمگی مورد بررسی قرار گرفتند. پلت های حاصل با استفاده از دستگاه اکسترودر ورزدهنده تولید شدند. نتایج آزمایش هاات نشان داد که اثر طول ورزدادن بر هر سه صفت نیروی شکست، انرژی شکست و چغرمگی در سطح 1% معنی دار بود و بیشترین مقدار این صفات با طول ورزدادن 3 متر بدست آمد. در بررسی اثر متقابل رطوبت و طول ورزدادن بر میزان نیروی شکست پلت ها، بیشترین مقدار نیروی شکست (556.32N) مربوط به تیمار طول ورزدادن 3 متر و رطوبت 35 درصد بود. هم چنین، بیشترین مقدار چغرمگی پلت ها (1.03MJ m) به تیمار با اندازه ذرات یک میلی متر و طول ورزدادن 3 متر مربوط می شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1006

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 225 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    561-568
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1178
  • دانلود: 

    503
چکیده: 

بیماری تغییر رنگ شلتوک ناشی از قارچ های بیماری زا در شرایط باران های مستمر همزمان با خوشه دهی موجب بروز خسارت زیادی می شود. در این تحقیق، اثر تغییر رنگ سه رقم شلتوک (هاشمی، گوهر و خزر) و شاخص آلودگی دانه در دو سطح (شاخص آلودگی بالا و پایین) در آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی برکیفیت ظاهری دانه، خصوصیات تبدیلی و مقاومت خمشی دانه بررسی شد. راندمان تبدیل، درجه سفیدی، مقاومت خمشی، طول و ضخامت دانه ها (برنج قهوه ای) در شاخص آلودگی بالا بطور معنی داری کمتر از مقادیر آنها در شاخص آلودگی پایین بود. برنج شکسته در شاخص آلودگی بالا در مقایسه با شاخص آلودگی پایین در ارقام خزر، گوهر و هاشمی به ترتیب 5.33، 1.53 و 2.52 درصد افزایش یافت. بنابراین، بیماری تغییر رنگ شلتوک موجب کاهش مقاومت خمشی و اندازه دانه ها، در نتیجه کاهش راندمان تبدیل، درصد برنج سالم و درجه سفیدی برنج شده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1178

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 503 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    569-575
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1307
  • دانلود: 

    662
چکیده: 

خشک کردن از جمله رایج ترین روش های نگهداری قارچ دکمه ای است. اسلایس و پودر قارچ خشک شده در انواع مواد غذایی مانند سوپ ها و سس ها به مصرف می رسد. در این تحقیق اثر پیش تیمار آب گیری اسمزی بر سینتیک خشک کردن هوای داغ قارچ خوراکی بررسی شد. اسلایس های نازک قارچ در محلول اسمزی حاوی 5 درصد کلرید سدیم و 0.5 درصد کلرور کلسیم در دمای 40oC به مدت 120 دقیقه غوطه ور شدند. سپس نمونه ها در جریان هوای داغ (با سرعت 1.8 متر بر ثانیه) در دمای 50 و 60oC تا رسیدن به رطوبت نهایی مطلوب خشک شدند. ضریب انتشار موثر رطوبت، انرژی فعال سازی، مقدار چروکیدگی، جذب آب مجدد و شاخص های رنگی قارچ بعد از خشک کردن با هوای داغ اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که پیش تیمار اسمزی زمان خشک کردن نمونه ها را به طور معنی داری (p<0.05) کاهش و سرعت خشک کردن را افزایش داد. ضریب انتشار موثر رطوبت در نمونه های پیش تیمار شده نسبت به نمونه  کنترل افزایش یافت. با اعمال پیش تیمار آب گیری اسمزی انرژی فعال سازی در جریان خشک کردن قارچ به طور معنی داری (p<0.05) کاهش یافت. اعمال پیش تیمار آب گیری اسمزی باعث کاهش مقدار چروکیدگی، نسبت جذب آب مجدد و شاخص روشنی (L) قارچ خشک شده گردید، اما تاثیر معنی داری (p<0.05) بر تغییر رنگ کلی و شاخص های a و b نداشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1307

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 662 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1395
  • دوره: 

    47
  • شماره: 

    3
  • صفحات: 

    577-585
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    890
  • دانلود: 

    758
چکیده: 

در این مطالعه الگوی مصرف انرژی، کارایی و درصد ذخیره انرژی برای مرغداری های مرغ گوشتی سه شهرستان اصفهان، نائین و نجف آباد با ظرفیت های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. میانگین کل افزوده خالص انرژی برای ظرفیت های کمتر از 10 هزار، 10 تا 30 هزار و بیشتر از 30 هزار قطعه به ترتیب 143.66-، 129.58- و 94.99- گیگاژول بر هزار قطعه مرغ به دست آمد. کارایی فنی برای ظرفیت های کمتر از 10 هزار، 10 تا 30 هزار و بیشتر از 30 هزار قطعه به ترتیب 88، 92 و 96 درصد برآورد گردید. کارایی فنی خالص به ترتیب ظرفیت ها 97، 98 و 99 درصد به دست آمد. انرژی ورودی بهینه سازی شده توسط مدل بازگشت به مقیاس متغیر به ترتیب برای ظرفیت های کمتر از 10 هزار، 10 تا 30 هزار و بیشتر از 30 هزار قطعه برابر 146.90، 136.80 و 117.77 گیگاژول بر هزار قطعه مرغ به دست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 890

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 758 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0