مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,164
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,171
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی شرایط جهت تولید اسیدسیتریک از ضایعات خرما با استفاده از روش فاز مایع

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

 از جمله محصولات غذایی, اسیدهای آلی است که به عنوان مواد افزودنی در صنایع غذایی و همچنین به عنوان مواد شیمیایی اولیه در بسیاری از صنایع کاربرد دارد. فرآیندهای تخمیری, نقش زیادی در تولید اکثر اسیدهای آلی دارند, به طوری که تمامی اسیدهای چرخه تری کربوکسیلیک اسید را می توان توسط میکروبها و با راندمان بالا تولید کرد. علاوه بر این اسیدهایی که به طور غیرمستقیم از چرخه کربس مشتق می شوند (مثل اسید ایتاکونیک) نیز می توانند توسط میکروارگانیسم ها تولید شوند. در این تحقیق سعی شده است که فرآیند تخمیری تولید اسیدسیتریک بر روی ضایعات خرما در دو بخش مورد بررسی قرار گیرد. بخش اول شامل شیره خرما است که با توجه به ترکیبات آن از نظر مواد قندی, مواد ازته و سایر مواد, محیط مناسبی برای تخمیر سیتریکی به نظر می رسد و بخش دوم شامل تفاله حاصل از شیره خرما است که پس از صاف کردن شیره بدست می آید و معمولا یا از آن استفاده ای نمی شود و یا به صورت محدود پس از خشک کردن به عنوان خوراک دام استفاده می گردد. تفاله مذکور با توجه قند نسبتا بالای آن (حدود 35 درصد) به صورت تخمیر بستر جامد به منظور تولید اسید سیتریک مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که شیره خرما از نظر عوامل تغذیه ای موثر در فرآیند تخمیر, دارای پتانسیل خوبی برای تولید اسید سیتریک می باشد و علی رغم گران تر بودن قیمت آن نسبت به ملاس, دارای امتیازاتی مثل کمتر بودن ترکیبات و یونهای فلزی مزاحم و همچنین کمتر بودن احتمال آلودگی محیط در حین تخمیر (بواسطه امکان استفاده از pH های پایین تر) می باشد که این محاسن در مجموع باعث می شود که شیره خرما, یک محیط جالبی برای تخمیر اسید سیتریک به نظر برسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راشدی، حمید، و مظاهری اسدی، مهناز. (1387). بهینه سازی شرایط جهت تولید اسیدسیتریک از ضایعات خرما با استفاده از روش فاز مایع. دانش میکروب شناسی، 1(1)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/193215/fa

    Vancouver: کپی

    راشدی حمید، مظاهری اسدی مهناز. بهینه سازی شرایط جهت تولید اسیدسیتریک از ضایعات خرما با استفاده از روش فاز مایع. دانش میکروب شناسی[Internet]. 1387؛1(1):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/193215/fa

    IEEE: کپی

    حمید راشدی، و مهناز مظاهری اسدی، “بهینه سازی شرایط جهت تولید اسیدسیتریک از ضایعات خرما با استفاده از روش فاز مایع،” دانش میکروب شناسی، vol. 1، no. 1، pp. 1–11، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/193215/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button