آمین های بیوژن مولکول های کوچک آلی با ساختار آروماتیک و هیدروسیکلیک می باشند. این ترکیبات توسط آنزیم های دکربوکسیلاز باکتریایی از اسیدآمینه آزاد مواد غذایی شکل می گیرند. هدف مطالعه حاضر بررسی امکان استفاده از پوترسین و هیستامین به عنوان شاخص مناسب جهت ارزیابی تازگی ماهی قزل آلای رنگین کمان بود. برای این منظور غلظت های هیستامین و پوترسین ماهیان نگه داری شده در یخ برای دوره 8 روزه و با فواصل زمانی 3 روزه به وسیله دستگاه HPLC تعیین گردید. در این بررسی هیستامین در اولین و سومین روز نگهداری تشخیص داده نشد، اما پوترسین در روز 3 به 1.30±0.03 میکروگرم در گرم رسید. غلضت اولیه هیستامین و پوترسین به ترتیب 0.7 و 1.3 میکروگرم در گرم بود و در انتهای دوره به ترتیب به 13.5 و 18 میکروگرم در گرم رسید که به لحاظ آماری معنی دار (p<0.05) بود. طبق یافته های مطالعه، بین جمعیت باکتری های مزوفیل و هیستامین و نیز بین جمعت باکتریاهای سایکروتروف و مقدار پوترسین رابطه معنی داری (p<0.05) وجود داشت (p<0.05). بنابراین تغییرات سطوح پوترسین و هیستامین می تواند شاخص مناسبی برای ارزیابی تازگی ماهی قزل آلای رنگین کمان باشد.