Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    929
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 929

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    20204
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 20204

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1381
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    1-16
تعامل: 
  • استنادات: 

    10
  • بازدید: 

    1777
  • دانلود: 

    359
چکیده: 

بیان کمی منحنی رطوبتی و هدایت آبی خاک برای مطالعه و مدل سازی حرکت آب و املاح در خاک بسیار مهم است. به دلیل تغییر پذیری های زمانی و مکانی این دو ویژگی، اندازه گیری مستقیم آنها نیاز به نمونه برداری های فراوان دارد. به رغم پیشرفتی که در روش های مسقتیم اندازه گیری ویژگی های هیدرولیکی خاک صورت گرفته، این روش ها همچنان پرهزینه و زمان بر می باشند. بنابراین، استفاده از روش های غیر مستقیم به جای اندازه گیری مستقیم اجتناب ناپذیر است. یکی از این روش های غیر مستقیم ایجاد و استفاده از توابع انتقالی خاک است. هدف از این پژوهش ایجاد توابعی برای برآورد پارامترهای معادلات "وان گنوختن" و "وان گنوختن ـ معلم" بود. همچنین برای نخستین بار امکان استفاده از میانگین هندسی و انحراف معیار هندسی قطر ذرات به عنوان شاخص های کمی بیان کننده توزیع تخلخل خاک مورد بررسی قرار گرفته است. بنابراین، 34 نمونه خاک از دشت کرج به صورت تصادفی انتخاب گردید. فراوانی نسبی ذرات به روش هیدرومتری، جرم ویژه ظاهری به روش حجمی دست نخورده و منحنی رطوبتی خاک با استفاده از دستگاه صفحات فشاری اندازه گیری شد. متغیرهای زودیافت به دو گروه تقسیم شدند، گروه اول شامل فراوانی نسبی ذرات و جرم ویژه ظاهری و گروه دوم شامل جرم ویژه ظاهری، میانگین هندسی و انحراف معیار هندسی قطر ذرات بود. با استفاده از این متغیرها و به روش رگرسیون گام به گام دو گروه "تابع پارامتریک" ایجاد و مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که متغیرهای نوع دوم جهت برآورد پارامترهای معادلات وان گنوختن و وان گنوختن ـ معلم مناسب تر می باشند. متغیرهای مذکور 94 درصد از تغییرات پارامتر θsو 69 درصد از تغییرات پارامتر α را بیان می دارند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1777

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 359 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 10 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1381
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    17-30
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2178
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

در این تحقیق تاثیر درجه برودت در نگهداری و روش انجماد بر مقدار ویتامین C، آنتوسیانین، اسیدیته، واکنش (pH) و همچنین ارزیابی حسی در توت فرنگی رقم کردستان (ایران)، با استفاده از دو روش انجماد کند در 20- درجه سانتیگراد در منجمد کننده خانگی (فریزر) و انجماد سریع با ازت مایع در 50ـ تا 100ـ درجه سانتیگراد در سه درجه حرارت نگهداری 12ـ، 18- و 24- درجه سانتیگراد، به مدت سه ماه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.نتایج حاصل نشان داد که بیشترین مقدار کاهش ویتامین C در 15 روز اول نگهداری است. این کاهش به میزان 64.5 ، 10.7 و 8.9 درصد به ترتیب در سه درجه حرارت 12-، 18- و 24- درجه سانتیگراد بوده و اختلاف معنی داری بین آن در 18 -و 24- درجه سانتی گراد و همچنین روش انجماد وجود نداشت. درصد کاهش آنتوسیانین در این سه درجه حرارت به ترتیب 40.2، 34.3 و 17.6 درصد بوده است. شاخص های اسیدیته و واکنش (pH) و در درجه حرارت 18- و 24- درجه سانتی گراد اختلاف معنی داری نشان نداد. همچنین شاخص واکنش (pH) در روش انجماد کند، اختلاف معنی داری داشته که احتمالا مربوط به تغییر ترکیبات "مواد بافری" در روش انجماد کند می باشد.بنابراین از نتایج حاصله چنین بر می اید که نگهداری توت فرنگی منجمد (رقم کردستان ایران) در 12- درجه سانتیگراد باعث کاهش شدید شاخص های کیفی آن شده لیکن در درجات 18- و 24- درجه سانتیگراد کیفیت توت فرنگی منجمد در سطح بالایی حفظ می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2178

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1381
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    31-40
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    932
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

یکی از روش های استفاده مطلوب از منابع آب موجود برای افزایش کارایی مصرف آب (W.U.E) استفاده از روش های کم آبیاری می باشد. برای این منظور مقاومت ارقام جو نسبت به خشکی در مراحل حساس رشد به ویژه مرحله دانه بندی و نیز توانایی تولید هر رقم به ازای واحد آب مصرفی طی طرحی تحقیقی در قالب بلوک های کامل تصادفی و به صورت کرت های خرده شده نواری (استریپ پلات) طی دو سال مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. تیمار افقی شامل سه سطح تنش آب: 1- ابیاری کامل 2- قطع آخرین نوبت آب آبیاری 3ـ قطعه دو نوبت آخر آب آبیاری و تیمار عمودی شامل شش رقم جو بوده است. به علت شرایط متفاوت اقلیمی در سال های اجرای طرح نتایج به دست آمده در دو سال، با هم تفاوت معنی داری داشته اند.کارایی مصرف آب بین تیمارهای قطع آبیاری و همچنین میانگین اثر متقابل "ارقام × آبیاری" با احتساب رواناب و بدون احتساب رواناب درسال 1377 به دلیل بارندگی های زیاد معنی دار نبوده لیکن در سال 1378 در سطح 1% اختلاف معنی داری داشته اند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 932

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1381
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    41-50
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1099
  • دانلود: 

    162
چکیده: 

تیمارهای فیزیکی، شیمیایی و اثرات آنها بر عمر انباری پرتقال های والنسیا و محلی جیرفت مورد بررسی قرار گرفت. میوه ها پس از برداشت در تیمارهایی شامل واکس (ترکیبی از واکس کارنابا و موم) قارچ کش تیابندازول و پوشش پلی اتیلن و یا ترکیبی از آنها مورد آزمایش قرار گرفتند. در طول 12 هفته نگهداری میوه ها در سردخانه (دمای 10 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85-90 درصد) به فواصل هر 4 هفته یکبار میزان اسید قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول (TSS)، میزان کاهش وزن، پوسیدگی های انباری و ارزیابی حسی مورد اندازه گیری و بررسی قرار گرفت. میزان اسیدیته ارقام پرتقال والنسیا و محلی جیرفت در طول دوره نگهداری در سردخانه کاهش لیکن نقصان وزن و میزان پوسیدگی میوه ها افزایش یافت. کاهش وزن در تیمار پوشش پلی اتیلن و همچنین تیمار مرکب پوشش پلی اتیلن و قارچ کش در هر دو رقم پرتقال به طور قابل ملاحظه ای کاهش داشت. ارزیابی حسی میوه ها نشان داد که تیمار ترکیبی پوشش پلی اتیلن و قارچ کش تیابندازول (دو در هزار) در جلوگیری از کاهش وزن و همچنین کاهش ضایعات در پرتقال های والنسیا و محلی جیرفت کاملا موثر بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1099

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 162 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1381
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    51-64
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    962
  • دانلود: 

    362
چکیده: 

در کشور ایران معضل خشکی یک واقعیت اقلیمی است. بحران منابع آب به تدریج اثرات غیر مطلوب خود را در اقتصاد کشاورزی نمودار می سازد. استان خراسان با مساحتی حدود یک پنجم و میانگین بارندگی کمتر از میانگین کشور، شرایط بحرانی تری دارد. به طوری که در حال حاضر سطح مخازن آب زیرزمینی استان هر سال افت کرده و از 78 دشت استان، 70 دشت آن وضعیت بحرانی داشته و بدین دلیل ممنوعه اعلام شده است. مقاله حاضر، با بررسی و تجزیه تحلیل نتایج طرح های تحقیقاتی انجام شده در زمینه روش های آبیاری قطره ای و شیاری، آمار و اطلاعات مربوط به سطح زیر کشت و منابع آب زیر زمینی استان، اثر استفاده از روش آبیاری قطره ای در تولید صیفی جات را بر سطح زیر کشت و یا صرفه جویی در میزان آب آبیاری مصرفی، مورد بحث و بررسی قرار می دهد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 962

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 362 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1381
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    12
  • صفحات: 

    65-78
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    23938
  • دانلود: 

    379
چکیده: 

شیره انگور فرآورده محلی مناطق انگورخیز کشور از جمله منطقه ارومیه می باشد که به طور عمده از انگورهای نامرغوب آخر فصل تهیه می شود. برای بررسی تاثیر مواد مورد استفاده در مرحله زلال سازی بر کیفیت شیره انگور طرحی با استفاده از روش آماری فاکتوریل با طرح پایه کامل تصادفی اجرا شد. فاکتور اول نوع مواد زلال کننده در چهار سطح شامل خاک شیره سنتی، بنتونیت، بنتونیت + 0.1 درصد ژلاتین و بینتونیت + 0.15 درصد ژلاتین و فاکتور دوم میزان مواد زلال کننده در سه سطح 1، 2، 3 درصد و در سه تکرار بوده است. نتایج تجزیه آماری نشان داد با افزایش مقدار خاک شیره، درصد اسیدیته شیره انگور کاهش و واکنش (pH) آن افزایش می یابد لیکن افزایش بتونیت و ژلاتین تاثیر قابل توجهی در اسیدیته و واکنش (pH) نداشت. تاثیر نوع ماده زلال کننده بر میزان رنگ، شفافیت و کدورت و نیز تاثیر مقدار تیمارها بر شدت رنگ و تاثیر متقابل نوع و مقدار مواد زلال کننده بر میزان رنگ و شفافیت در سطح یک درصد معنی دار بوده است. استفاده از بنتونیت در مقایسه با خاک شیره به طور معنی داری موجب افزایش شفافیت شده است. افزایش مقدار بنتونیت تا دو درصد موجب کاهش کدورت و افزایش میزان شفافیت شده است. افزایش مقدار بنتونیت تا دو درصد موجب کاهش کدورت و ژلاتین به بنتونیت نیز در مقایسه با بنتونیت تنها موجب کاهش کدورت و افزایش شفافیت گردید. تیره ترین و کدرترین شیره مربوط به تیمار خاک شیره بود. خوشرنگ ترین و شفاف ترین شیره انگور تولیدی از تیمار دارای 3 درصد بنتونیت + 0.15 درصد ژلاتین حاصل شد. گروه داوران به ترتیب تیمارهای زلال شده با 2 درصد بنتونیت، 3 درصد خاک و 3 درصد بنتونیت +0.1 درصد ژلاتین را از نظر رنگ، طعم و مزه بر سایر تیمارها ترجیح دادند. نتایج تعیین عناصر معدنی نیز نشان داد که اثر نوع تیمارها بر مقدار فلزات کلسیم، روی، منگنز، مس و آهن در سطح یک درصد و بر مقدار منیزیم در سطح پنج درصد معنی دار بوده است. بیشترین مقدار منیزیم و کمترین مقدار سایر فلزات مورد اندازه گیری و بررسی مربوط به تیمار خاک شیره بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 23938

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 379 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1