در این تحقیق سه گونه بیلهر، چویر و زیره ایرانی (Ferulago angulata, Bunium persicum, Dorema aucheri) در تابستان 1391 از ارتفاعات شهرستان بردسیر استان کرمان، در مرحله میوه دهی جمع آوری و در سایه خشک شد. از دو گیاهFerulago angulata و Bunium persicum با روش تقطیر با آب (طرح کلونجر) اسانس گیری و از گیاهDorema aucheri با استفاده از هگزان عصاره گیری شد. ترکیب های شیمیایی گیاهان توسط روش کروماتوگرافی گازی متصل به شناساگر طیف نگار جرمی (GC-MS) شناسایی شد. مهمترین ترکیب های شیمیایی عصاره گیاه D. aucheri شامل دی اتیل فتالات (79.15 درصد) و دی بوتیل فتالات (5.73 درصد)، در گونه F. angulata به ترتیب بتا - اوسیمن (40.02 درصد)، آلفا - فلاندرن (14.47 درصد) و بتا - فلاندرن (14.43 درصد) عمده ترین ترکیب های اسانس و در اسانس گیاه زیره کرمانی نیز به ترتیب: کومین آلدئید (20.53 درصد)، گاما - ترپینن (23.93 درصد)، 3-کارن-10-آل (27.99 درصد) و 2-کارن-10-آل (9.49 درصد) از مهمترین ترکیبات اسانس گیاه گزارش شد.