Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1607
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1607

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1464
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1464

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1119
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1119

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    1260
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1260

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2006
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    1-11
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    291
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Local scour around bridge piers is one of the most destructing factors in bridge failure. Studies have shown that 60 percent of the bridge failure can be related to the local scour around bridge piers or other hydraulic phenomena. Up to now a good deal of research has been carried out on the effect of different factors on the development of the scour depth using physical models. In spite of considerable efforts made to understand the effect of side wall on the scour depth development, a comprehensive study of this phenomenon has yet to be established. The main aim of the present research was to improve knowledge 'of the effect of the side wall on the scour depth. Experimental results showed that, in order to achieve maximum scour depth, the D/W scale should be attained around 0.11. It was also found that scale parameter D/W greater than 0.11 created a reduction of up to 35 percent in the depth of the scour hole.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 291

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    1-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    921
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

مشاهدات صحرایی نشان می دهد که آبشستگی اطراف پایه های پل از عوامل مهم تخریب آنها می باشد. طبق تحقیقات انجام گرفته 60 درصد از تخریب پل ها را می توان به آبشستگی یا عوامل هیدرولیکی نسبت داد. تا کنون مطالعات زیادی روی عوامل موثر بر عمق آبشستگی انجام یافته که اکثر آنها بر روی مدل های فیزیکی بوده است. یکی از پارامترهای تاثیرگذار بر عمق حفره ایجاد شده اثر دیواره های جانبی کانال می باشد که تحقیقات اندکی روی این پارامتر صورت گرفته است. در این تحقیق اثر دیواره های جانبی کانال بر روی عمق حفره ایجاد شده در اثر آبشستگی مورد بررسی قرار گرفت. مطابق نتایج حاصله بازای D/W (قطر پایه به عرض کانال) برابر 0.11 عمق حفره ایجاد شده به حداکثر رسید. برای مقادیر D/W > 0.11 عمق حفره ایجاد شده تا 35 درصد کاهش نشان داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 921

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    13-24
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    976
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

در این مطالعه، رابطه بین تغییر در سطح اشتغال با تغییر در قیمت سوخت مصرفی در بخش کشاورزی ایران در قالب رابطه علی، با بهره گیری از معیار خطای پیش بینی نهایی، مورد بررسی قرار گرفته است. افزون بر آن، چگونگی تاثیر عوامل مختلف از جمله تغییرات ارزش افزوده، نرخ دستمزد و تکنولوژی بر اشتغال در چارچوب مدل اقتصادسنجی بررسی شده است. آمار و اطلاعات مورد نیاز در این مطالعه شامل داده های سری زمانی مربوط به دوره 1350-1380 است که از منابع مختلف از جمله ترازنامه انرژی و همچنین آمارهای موسسه عالی پژوهش در برنامه ریزی و توسعه جمع آوری شده است. نتایج این مطالعه نشان داد که در طول دوره مورد بررسی، با افزایش تکنولوژی و ارزش افزوده در بخش کشاورزی، اشتغال بخش کشاورزی کاهش یافته است. افزون بر آن، قیمت سوخت مصرفی اثر معنی داری بر اشتغال بخش کشاورزی نداشته است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 976

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    25-34
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    778
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

قابلیت پایداری کشاورزی تا حد زیادی به حفظ کیفیت خاک بستگی دارد. اندازه گیری کیفیت خاک فرآیندی دشوار بوده، لیکن برای هر گونه ارزیابی اقتصادی مهم است و به طراحی سیاستهای کشاورزی - زیست محیطی کمک می کند. هدف از این پژوهش، برآورد شاخص کیفیت خاک بود. به همین منظور، از ویژگیهای فیزیکی خاک، بافت و عمق خاک زراعی؛ از خصوصیات بیولوژیک، مقدار ماده آلی و از ویژگیهای شیمیایی، pH، فسفر و پتاسیم انتخاب گردید. داده های مورد نیاز در این مطالعه از مزارع گندم دیم شهرستان چاراویماق در فصل زراعی 1381-82 به روش نمونه گیری تصادفی سه مرحله ای جمع آوری گردید. شاخص کیفیت خاک از طریق تخمین مدل رگرسیون مرکب اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که کیفیت خاکهای این منطقه بین 0.33-1 با میانگین 0.64 است. بنابراین اعمال مدیریتهای صحیح زراعی به منظور افزایش ماده آلی از قبیل بکارگیری تناوب زراعی، مصرف کودهای آلی، باقی گذاشتن بقایای گیاهی و جلوگیری از فرسایش می تواند از عوامل موثر ر افزایش کیفیت خاکهای منطقه به شمار آید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 778

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    35-44
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1351
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

در سیستم آبکشت از بسترهای مختلفی مثل پرلایت، پومیس و یا مخلوطی از مواد خنثی با توجه هب هزینه و خواص فیزیکی مناسب آن استفاده می شود. به منظور بررسی مناسب ترین بستر کشت برای خیار گلخانه ای در سیستم آبکشت اثر تیمارهای مختلف شامل پرلایت، ورمی کولایت و پشم شیشه و یا مخلوطی از پرلایت و ورمی کولایت به نسبت 1:1 بررسی شد. طرح آماری آزمایش، بلوک های کامل تصادفی با هشت تیمار و سه تکرار بود. خیار رقم سلطان (Cucumis sativus cv. 'sultan') در سیستم آبکشت کاشته شد و توسط محلول غذایی استاندارد وزارت کشاورزی انگلستان تغذیه گردید. میوه ها به مدت دو ماه و نیم، یک روز در میان برداشت گردید و خصوصیات رشد رویشی گیاه و عملکرد یادداشت برداری شدند. نتایج نشان داد که عملکرد (وزن تر میوه ها) در تیمار مخلوطی از پرلایت با اندازه متوسط و ورمی کولایت به طور معنی داری نسبت به پرلایت درشت افزایش یافت (4.5 کیلوگرم در بوته). تعداد برگ و ارتفاع گیاه در تیمار مخلطو پرلایت و ورمی کولایت به ترتیب 4 برگ و 40 سانتیمتر بیشتر از میانگین سایر تیمارها بود. حداکثر مقدار نیترات (68 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر میوه) در تیمار مخلوط ورمی کولایت و پرلایت مشاهده شد که محدوده نسبتا مناسبی است. افزایش عملکرد و سایر خصوصیات رشد و نمو گیاه ممکن است به دلیل وجود شرایط مناسب محیط ریشه در تیمار مخلوط پرلایت و ورمی کولایت از لحاظ تهویه و نگهداری آب باشد و می توان از این بستر را در سیستم آبکشت استفاده کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1351

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    45-56
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    1228
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

به منظور شناسایی عوامل قارچی پوسیدگی طوقه و ریشه در استان آذربایجان غربی در سال های زراعی 1376-77 از مزارع گندم آبی و دیم مناطق ماکو، خوی، سلماس، ارومیه، اشنویه، نقده، مهاباد و میاندوآب در سه مرحله گیاهچه، پنجه زنی و ظهور سنبله تا سفت شدن دانه های نمونه برداری به عمل آمد. مطالعات نشان داد که در مزارع آبی اکثر علایم بیماری به صورت لکه برگی (Leaf blotch) و پوسیدگی طوقه و ریشه (common root rot) بروز می کند در حالیکه در مزارع دیم علایم بیماری به صورت پوسیدگی طوقه و ریشه نمایان شد. از کشت قطعات حد فاصل نسج های آلوده و سالم طوقه ها، پس از ضدعفونی سطحی و شستشو با آب مقطر سترون روی محیط کشت P.D.A و C.M.A قارچ های B. sorokiniana، Bipolaris spicifera، Fusarium culmorum، F. avenaceum و F. acuminatum جدا و شناسایی گردید. سپس جدایه ای از هر گونه برای مطالعات بیماریزایی انتخاب و آزمایش بیماریزایی آنها روی گیاهچه های گندم در شرایط گلخانه ای با استفاده از دو روش مایه زنی (Seed inoculation) و مخلوط کردن مایه آلوده (دانه های کلنیزه شده گندم با جدایه مربوطه) با خاک پاستوریزه انجام شد. گونه های مربوط به جنس Bipolaris پس از 72 ساعت علایم مشخص بیماری (پوسیدگی طوقه و ریشه) را نشان دادند ولی گونه های جنس Fusarium پس از اعمال تنش های رطوبتی علایم بیماریزایی از خود بروز دادند. بر اساس بررسی های انجام شده در مزارع آبی، فراوانی گونه B. sorokiniana بیشتر از B. spicifera بود و گونه اخیر غالبا در مراحل مختلف رشد گندم همراه با گونه های F. culmorum و F. acuminatum جدا گردید. در حالیکه در مزارع گندم دیم اغلب جدایه ها از جنس Fusarium بود. در بین گونه های به دست آمده گونه F. culmorum بیشترین فراوانی را داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1228

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    57-68
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1128
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

برهمکنش نماتدهای بیمارگر گیاهی با عوامل مضر و مفید خاک از اهمیت زیادی برخوردار است. در این بررسی، تاثیر برهمکنش مایه زنی نماتد مولد غده (Meloidogyne javanica)، جمع آوری شده از مزارع گوجه فرنگی ورامین و باکتری Rhizobium leguminosarum bv. Phaseoli جمع آوری شده از مزارع لوبیا چیتی اهر روی رقم COS-16 لوبیا چیتی در شرایط گلخانه ای مورد بررسی قرار گرفت. گیاهان این رقم در گلدانهای حاوی یک کیلوگرم خاک سترون پرورش یافت و بسته به تیمار به خاک هر گلدان 2000 لاروسن دوم نماتد و یا 2 میلی لیتر سوسپانسیون باکتریایی حاوی 107 سلول در هر میلی لیتر مایه زنی شد. آزمایش با شش تیمار شامل کنترل (فاقد نماتد و باکتری)، نماتد به تنهایی، باکتری به تنهایی، اول باکتری، 10 روز بعد نماتد، اول نماتد، 10 روز بعد باکتری و مایه زنی همزمان باکتری و نماتد و در هشت تکرار در قالب طرح آزمایشی کاملا تصادفی انجام گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SAS تجزیه آماری شدند و برای مقایسه میانگین ها از آزمون چند دامنه ای دانکن استفاده گردید. نتایج نشان داد که مایه زنی باکتری با تنهایی در مقایسه با بقیه تیمارها باعث افزایش وزن خشک ریشه و میزان نیتروژن در ریشه ها و قسمت های هوایی شد. تعداد گره های نماتدی، کیسه های تخم، تعداد تخم در هر کیسه تخم و تعداد نماتد در خاک و میزان تولید مثل نماتد (ضریب تکثیر) در تیماری که فقط با نماتد مایه زنی شده بود، بیشترین مقدار را داشت. وزن خشک ریشه، سطح نیتروژن و تعداد گره های باکتریایی در تیمارهای تنها نماتد، مایه زنی همزمان نماتد و باکتری، اول باکتری 10 روز بعد نماتد و اول نماتد 10 روز بعد باکتری کاهش یافت. در این تیمارها، حضور باکتری، جمعیت نماتد را در مقایسه با تیمار تنها نماتد کاهش داد. این یافته ها می تواند در مدیریت نماتد گره ریشه در لوبیا مدنظر قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1128

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    69-76
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    839
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

قارچ Pyrenophora graminea در محیط کشت مایع تولید ترکیبات توکسینی می کند. تلقیح ترکیبات توکسینی به برگهای میزبان، علایمی شبیه به علایم لکه نواری جو ایجاد می کند. به منظور بررسی امکان استفاده از ترکیبات توکسینی در ارزیابی مقاومت توده های بومی جو، خالص سازی ترکیبات توکسینی جدایه های قارچی عجب شیر 2 و مرند 1 به روش حاجی و پورتا - پوگلیا انجام پذیرفت. مراحل خالص سازی با عبور محیط کشت مایع حاوی کلنی قارچ از فیلترهای مختلف، دیالیز نمونه ها و عبور نمونه ها از ستون کروماتوگرافی با فاز ساکن Sephacryl S-300-HR انجام گرفت. نتایج حاصل از ارزیابی مقاومت توده های بومی جو در مقابل پالیده کشت و نمونه های دیالیز شده جدایه های قارچی نشان داد که با استفاده از ترکیبات توکسینی، حداقل می توان توده های بسیار حساس را از توده های دارای مقاومت نسبی تفکیک نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 839

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    77-90
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1126
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

تشریح کانال گوارشی (معده) سن نواری چتریان، Graphosoma lineatum (L.)، نشان داد که این لوله دارای سه قسمت مشخص معده جلویی، معده میانی و معده عقبی است، به طوری که معده های جلویی و عقبی بسیار کوچک هستند ولی معده میانی که رشد بسیار خوبی یافته، دارای چهار قسمت کاملا متمایز به نام های1st ventriculus (MG1)  به شکل یک کیسه کشیده و حجیم؛ 2nd ventriculus (MG2) به صورت یک قسمت لوله ای شکل و باریک؛ 3rd ventriculus (MG3) به شکل یک ناحیه متسع و کوتاه؛ و 4th ventriculus (MG4) به صورت یک قسمت لوله ای شکل کوتاه و باریک تر از 2nd است. معده میانی 86.54 درصد طول لوله گوارشی را در بر می گیرد. در محل اتصال معده میانی به معده عقبی، دو جفت لوله مالپیگی وجود دارد. این بررسی ها، G. lineatum را با توجه به ساختار خارجی غده بزاقی آن در گروه Pentatomomorpha قرار داد. با توجه به مرفولوژی غده بزاقی این سنف تفاوت خاصی بین غدد بزاقی مراحل مختلف نشو و نمایی (به جز اختلاف در اندازه) دیده نشد. میانگین طول غدد بزاقی سمت راست و چب بدن در پوره های سنین دوم تا پنجم به ترتیب 1.21 و 1.19؛ 1.61 و 1.63؛ 2.05 و 2.05؛ و 3.02 و 3.02 میلی متر بود. میانگین طول این غدد در حشرات کامل نر و ماده تازه ظاهر شده به ترتیب 2.5 و 3.5؛ در حشرات کامل نر و ماده 10 روزه به ترتیب 3.25 و 3.9؛ و در حشرات کامل نر و ماده 30 روزه نیز به ترتیب 3.75 و 4.25 میلی متر اندازه گیری شد. با افزایش سن حشره، طول غدد نیز افزایش یافته اما نسبت طول آن ها به طول بدن کاهش پیدا نمود. میانگین عرض غدد ضمیمه سمت راست و چپ بدن در پوره های سنین دوم تا پنجم به ترتیب 60.27 و 58.11؛ 98.63 و 98.81؛ 108.96 و 111.62؛ و 139.11 و 136.17 میکرون؛ در حشرات کامل نر و ماده تازه ظاهر شده به ترتیب 139.1 و 144.11؛ و 141.13 و 139.19؛ در حشرات کامل نر و ماده 10 روزه به ترتیب 159.96 و 158.43؛ 173.87 و 170.14؛ و در حشرات کامل نر و ماده 30 روزه نیز به ترتیب 167.71 و 171.52؛ و 179.01 و 181.28 میکرون تعیین شد. بین میانگین اندازه های غدد بزاقی سمت راست و چپ بدن اختلاف معنی داری مشاهده نشد، ولی اثر دو فاکتور جنسیت و طول عمر حشرات کامل بر روی اندازه غدد بزاقی در سطح احتمال %1 اختلاف معنی داری نشان داد. در دو عدد از حشرات کامل ماده، سه عدد غده بزاقی مشاهده شد و این امر با توجه به بررسی منابع صورت گرفته برای اولین بار گزارش می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1126

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    91-106
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    1272
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

وجود a- آمیلاز بزاقی و یا معدی در حشرات گیاهخوار و نیز در تعداد زیادی از حشرات گیاهخوار – گوشتخوار و گوشتخوار - گیاهخوار گزارش شده است. محققان متعددی ماهیت a- آمیلازهای حشرات مختلف را بررسی کرده اند. در بررسی حاضر، فعالیت a- آمیلاز معدی و بزاقی سن نواری چتریان Graphosoma lineatum (L.)، برای اولین بار مورد مطالعه قرار گرفت و با فعالیت آن در تعدادی از حشراتی که تاکنون مطالعه شده اند، مقایسه گردید. فعالیت a- آمیلاز در غده بزاقی، معده جلویی، معده های میانی اول تا چهارم و معده عقبی با استفاده از دستگاه اتوآنالایزر (مدل Alcyon 300®) در طول موج 405 نانومتر و دمای 37 درجه سانتیگراد و ترکیب اتیلیدین - پارا - نیتروفنیل مالتوهپتائوزید (EPS-G7) به عنوان سوبسترا، برحسب واحد بر میلی گرم پروتیین (u/mg protein) تعیین شد. نتایج حاصله از بررسی حاضر نشان داد که در غده بزاقی و معده سن نواری چتریان، آنزیم a- آمیلاز وجود دارد. در معده جلویی حشرات کامل نر و ماده و پوره های سن پنجم هیچگونه اثری از فعالیت a- آمیلاز مشاهده نشد. در معده عقبی نیز فعالیت این آنزیم (1.726) فقط در پوره های سن پنجم دیده شد. فعالیت آمیلاز در غده بزاقی (9.494) بیشتر از فعالیت آن در کل معده (4.344) و معده میانی (5.286) بود. فعالیت آمیلاز موجود در معده میانی سوم (15.563) بیشتر از فعالیت آمیلاز غده بزاقی (9.494) بود هر چند از لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین آن دو دیده نشد. نتایج نشان داد که لوب عقبی غده بزاقی با دارا بودن %75.56 فعالیت آنزیم محل اصلی تولید a- آمیلاز در این اندام می باشد. همچنین مشخص گردید که فعالیت این آنزیم در محتویات داخل لومن (4.410) بیشتر از فعالیت آن در محتویات داخل بافتی (1.118) غده بزاقی بود (تقریبا 3.74 برابر). مقایسه نتایج تحقیق حاضر با نتایج سایر محققان نشان داد که فعالیت و توزیع متفاوت a- آمیلاز در قسمت های مختلف معده و نیز قسمت ها و محتویات مختلف غده بزاقی سن نواری چتریان همانند سایر ناجوربالان می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1272

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    107-114
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1033
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

به منظور مقایسه پتانسیل کاربرد پارامترهای مختلف پایداری در بررسی اثر متقابل ژنوتیپ در محیط (GxE) در آزمایش های کوتاه مدت مقایسه عملکرد کلزا، از ضریب همبستگی رتبه ای استفاده شد. در پژوهش حاضر، از سه مجموع آزمایش که مجموعه اول (T1) شامل 22 رقم بهاره به همراه رقم شاهد Sarigol در 8 محیط، مجموعه دوم (T2) شامل 21 رقم بهاره با همان شاهد در 16 محیط و مجموعه سوم (T3) شامل 23 رقم پاییزه به همراه رقم شاهد SLM046 در 18 محیط بودند، استفاده شد. رابطه مثبت و معنی داری بین ضریب تغییرات ژنوتیپی (CVi) و ضریب رگرسیون فینلی و ویلکینسون (bi) مشاهده شد. ضریب همبستگی رتبه ای بین پارامترهای اکووالانس ریک (W2i) و واریانس پایداری شوکلا (s2i) بسیار بالا بود، که با توجه به نتایج گزارش های دیگر محققان، استفاده یکی از آنها و ترجیحا s2i توصیه می شود. هم چنین بین پارامترهای s2i و میانگین مربعات انحراف از خط رگرسیون (S2di­) ضریب همبستگی رتبه ای بالایی برآورد شد. در هر سه مجموعه از آزمایش ها، تنها بین معیار گزینش همزمان برای عملکرد و پایداری (YSi) و متوسط عملکرد ضریب همبستگی رتبه ای مثبت و معنی داری به دست آمد و بیانگر آن است که استفاده از معیار YSi، مطمئن تر بوده و منجر به گزینش ارقام پر محصول و پایدار خواهد شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1033

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
نویسندگان: 

توکلی علیرضا

نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    115-128
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    964
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

به خاطر محدودیت منابع آب قابل دسترس و پایین بودن بازده آبیاری، بهبود بهره وری آب و افزایش تولید محصولات زراعی اهمیت فراوانی دارد. بر این اساس و به منظور بهینه سازی مصرف آب توام با تعیین حد بهینه نیتروژن برای گندم آبی الموت، تحقیقی بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی و به صورت اسپلیت پلات (کرت های خرد شده)، در سه تکرار و به مدت دو سال (1379-81) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی دیم مراغه به اجرا درآمد. سطوح مختلف آبیاری شامل؛ آبیاری کامل، تامین آب به میزان 66 درصد آبیاری کامل، تامین آب به میزان 33 درصد آبیاری کامل و بدون آبیاری (شرایط دیم) و مقادیر نیتروژن شامل؛ صفر، 30، 60، 90 و 120 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص تیمارهای آزمایش را تشکیل داد. علیرغم متفاوت بودن میزان بارش دو سال تحقیق، نتایج به دست آمده، همسو بودند. نتایج دو ساله تحقیق نشان می دهد که در تولید دانه بین سطوح آبیاری، مقادیر نیتروژن و اثر متقابل آنها در سطح احتمال یک درصد تفاوت معنی داری وجود دارد (a<0.01). کاهش 27.3 درصد آب مصرفی (تیمار 66 درصد آبیاری کامل) همراه با مصرف نیتروژن به مقدار 90 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار از بالاترین میزان بهره وری آب آبیاری در عملکرد کل (27.92 کیلوگرم بر میلی متر) برخوردار شد. هم چنین ترکیب N90 و 66 درصد آبیاری از نظر میزان بهره وری مجموع آب آبیاری و بارش (9.58 کیلوگرم بر میلی متر) و نیز میزان بهره وری آب آبیاری در اضافه عملکرد نبست به شرایط دیم (20.56 کیلوگرم بر میلی متر) وضعیت مطلوب تر در مقایسه با دیگر ترکیب تیمارهای آبیاری و کود دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 964

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 3
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    129-136
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1262
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

در این تحقیق اثرات سه عامل روش آبیاری، رقم و تاریخ کاشت روی تولید بذر حقیقی سیب زمینی با استفاده از طرح آماری استریپ اسپلیت پلات (نواری خرد شده) در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی جلگه رخ استان خراسان مورد بررسی قرار گرفت. روشهای آبیاری شامل آبیاری قطره ای، آبیاری بارانی و آبیاری نشتی در بلوکهای عمودی، ارقام شامل پیکاسو، فاموزا و گرانولا در بلوکهای افقی و تاریخهای کاشت در سه تاریخ پنجم خرداد ماه، بیستم خرداد و چهارم تیر ماه بصورت بلوکهای کامل تصادفی در کرتهای فرعی قرار گرفتند. آبیاری بارانی برای تولید بذر حقیقی در شرایط منطقه مناسب نبوده و آبیاری قطره ای ضمن مصرف کمتر آب تفاوت معنی داری با آبیاری نشتی از نظر میزان تولید TPS نداشت. در بین سه رقم مورد بررسی، پیکاسو عملکرد بیشتر و معنی داری نسبت به دو رقم دیگر داشت و رقم گرانولا در مرتبه بعدی قرار گرفت. تاریخ کاشت دوم یعنی 20 خرداد ماه نسبت به تاریخهای کاشت 5 خرداد و 4 تیر ماه از TPS برخوردار بود. به طور کلی بیشترین میزان بذر حقیقی (TPS) (با میانگین 27.72 کیلوگرم در هکتار) از رقم پیکاسو در شرایط آبیاری نشتی و تاریخ کاشت دوم (20 خرداد ماه) بدست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1262

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    137-148
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1751
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

یک آزمایش آماری از نوع کرتهای خرد شده (اسپلیت پلات) با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1381 در مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان انجام شد تا اثرات آبیاری کامل، آبیاری تا گلدهی، یکبار آبیاری در گلدهی و بدون آبیاری بر فنولوژی و عملکرد سه رقم نخود (جم، هاشم و پیروز) مورد بررسی قرار گیرد. تعداد روز تا گلدهی، روز تا تشکیل نیام، روز تا رسیدگی، ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعی، تعداد نیام در بوته، تعداد دانه در بوته، وزن صد دانه، عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه در تیمار آبیاری کامل به طور معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بود. اما در مورد تعداد دانه در نیام تفاوت معنی داری در میان تیمارهای آبیاری وجود نداشت. در بین ارقام مورد آزمایش نیز از نظر کلیه این صفات به جز تعداد شاخه های فرعی اختلاف معنی داری مشاهده گردید. میانگین وزن صد دانه و عملکرد دانه در رقم جم به طور معنی داری بیشتر از رقم هاشم و در رقم هاشم بیشتر از رقم پیروز بود، البته از نظر عملکرد دانه بین ارقام هاشم و پیروز اختلاف معنی داری وجود نداشت. برتری رقم جم نسبت به ارقام هاشم و پیروز از نظر عملکرد دانه به دلیل بیشتر بودن تعداد دانه در نیام و میانگین وزن دانه های آن بود. افت عملکرد دانه ناشی از کمبود آب در ارقام جم و هاشم بیشتر از بیشتر از رقم پیروز بود که نمایانگر مقاومت بیشتر رقم پیروز از تیپ دسی به محدودیت آب در مقایسه با ارقام جم و هاشم از تیپ کابلی می باشد. عملکرد دانه نخود در تیمار آبیاری تا گلدهی به طور معنی داری بیشتر از تیمار بدون آبیاری بود، ولی با تیمار یکبار آبیاری در گلدهی تفاوت معنی داری نداشت. با توجه به اینکه کارآیی مصرف آب در تیمار یکبار آبیاری در گلدهی به طور معنی داری بیشتر از آبیاری تا گلدهی بود، بنابراین در شرایط کمبود آب می توان با آبیاری نخود در مرحله گلدهی از افت عملکرد آن تا حدودی جلوگیری کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1751

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    149-158
تعامل: 
  • استنادات: 

    3
  • بازدید: 

    946
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

این تحقیق در دو سال متوالی 1382 و 1383 به منظور بررسی اثر هرس (حذف انتهای ساقه پس از تشکیل 10 و 14 گره در ساقه اصلی و عدم حذف ساقه) و سطوح مختلف نیتروژن (صفر، 50، 100 و 200 کیلوگرم در هکتار) بر درصد روغن دانه و اسیدهای چرب آن در گیاه کدوی تخم کاغذی،به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در گرگان انجام شد. تجزیه واریانس مرکب داده های دو ساله نشان داد که حذف انتهای ساقه اصلی و سطوح نیتروژن بر درصد روغن دانه، درصد اسید لینولئیک و درصد اسید اولئیک تاثیر معنی دار داشت. مقایسه میانیگن ها نشان داد که بیشترین مقدار درصد روغن (%46.868) و درصد اسید لینوئیک (%54.192) در تیمار حذف ساقه اصلی پس از تشکیل 14 گره حاصل شد که از این نظر با تیمار شاهد (عدم حذف ساقه) و حذف ساقه اصلی بعد از تشکیل 10 گره اختلاف معنی دار داشت. در بین سطوح مختلف نیتروژن نیز بیشترین مقدار درصد روغن (%45.56) و اسید لینوئیک (%55.120) مربوط به کاربرد 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن مربوط بود که از این نظر با شاهد (صفر) و دو سطح دیگر (50 و 200 کیلوگرم کود نیتروژن در هکتار) تفاوت معنی دار داشت. نتایج همچنین نشان داد که اثر متقابل حذف انتهای ساقه در سطوح نیتروژن معنی دار نیست.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 946

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 3 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نویسندگان: 

عموآقایی ریحانه

نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    159-170
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1449
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

گیاه کما (Ferula ovina Boiss.) یکی از گونه های علوفه ای تیره چتریان است. بر طبق گزارش انجمن بین المللی آزمون بذر (ISTA)، بذر گیاه کما دارای خواب است که این خواب کاهش جوانه زنی بذر آن را موجب می شود. لذا در این تحقیق یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار برای ارزیابی اثر فاکتورهای سرما در 2 سطح (با سرمادهی و بدون سرمادهی)، تناوب دمایی در 3 سطح (دمای ثابت 20.20 و دماهای متناوب 15.25 و 20.30 درجه سانتیگراد) و ترکیبات نیتروژنه در 3 سطح (شاهد، نیترات پتاسیم و تیوره) به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که اثر هر سه فاکتور بر جوانه زنی بذور کما معنی دار است. دمای متناوب شبانه روز بهتر از دمای ثابت جوانه زنی بذر را تحریک می کند. بدون سرمادهی، در دمای ثابت اثر ترکیبات نیتروژنه معنی دار نشد، ولی با استفاده از تناوب دمایی، ترکیبات نیتروژنه به جوانه زنی بذر کمک کردند. در بذور سرمادهی نشده نیترات پتاسیم در تناوب دمایی 20.30 درجه سانتیگراد بیشترین تاثیر را بر روی درصد جوانه زنی بذور نشان داد. برای بذور سرمادهی شده تیمارهای نیتروژنه اثر معنی دار نداشتند. شاید پیش سرمای مرطوب قادر باشد تا کلیه اثرات ترکیبات نتیروژنه را القا کند. بررسی اثر متقابل سرما و دمای متناوب نشان داد که اثر این دو عامل جمع پذیر نیست و بیشترین درصد جوانه زنی با استفاده از بذرهای سرمادهی شده در تناوب دمایی 20.30 درجه سانتی گراد بدست می آید. در مجموع نتیجه گیری می شود که خواب بذور کما به احتمال زیاد از نوع خواب درونی فیزیولوژیک است که توسط سرمادهی و دمای متناوب شکسته می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1449

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    171-184
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    661
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

جهت مطالعه اثر شوری خاک بر صفات مورفو - فیزلوژیک گندم، دو آزمایش با 10 ژنوتیپ با استفاده از طرح بلوکهای کامل تصادفی با 5 تکرار در دو شرایط (ECe برابر 1.5 و 10 dS/m) در ایستگاه تحقیقات کشاورزی میاندوآب انجام گرفت. نتایج تجزیه واریانس مرکب داده ها نشان داد که بین دو محیط (بغیر از میزان یون پتاسیم) و نیز بین ژنوتیپ ها از نظر کلیه صفات مورد ارزیابی اختلاف معنی دار وجود داشت. ماده خشک گل، اجزای عملکرد و عملکرد دانه، نسبت K+/Na+ و مقدار پتاسیم در برگ پرچم تحت تنش شوری کاهش، ولی انباشت سدیم، قندهای محلول و پرولین افزایش یافت. در شرایط تنش روی ژنوتیپ اروند و در بدون شوری ژنوتیپ کویر بیشترین عملکرد دانه و ژنوتیپ های روشن و شعله کمترین عملکرد دانه را در هر دو شرایط محیطی داشتند. پایین ترین و بالاترین شاخص حساسیت به تنش شوری به ترتیب مربوط به ژنوتیپ های اروند و فلات بود. کلیه ژنوتیپ ها در تنش شوری زودرس تر بوده و زمان گرده افشانی کوتاهتری نسبت به حالت بدون شوری داشتند. از نظر زمان رسیدگی ژنوتیپ متحمل اروند، کمترین تغییرات و ژنوتیپ حساس فلات بیشترین تغییرات را در دو شرایط محیطی نشان دادند. همچنین ژنوتیپ اروند با کمترین شاخص حساسیت به تنش شوری از حداقل انباشت یون سدیم، متوسط انباشت پتاسیم و بالاترین نسبت K+/Na+ در برگ پرچم برخوردار بود. در مقابل رقم فلات پایین ترین میزان پتاسیم، مقدار متوسط سدیم و نسبت پایین K+/Na+ تحت تنش شوری را نشان داد. در کل دو ژنوتیپ اروند و فلات تحت تنش شوری به ترتیب از انباشت محلولهای سازگار بیشتر و کمتری برخوردار بودند. در بین اجزای عملکرد بیشترین درصد کاهش تحت تنش شوری برای صفت تعداد سنبله در متر مربع مشاهده شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 661

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    185-194
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    621
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

منظور بررسی اثر تزریق روغن تخم پنبه، نشاسته گندم و یا مخلوطی از هر دو به شیردان بر تولید و ترکیب شیر، 4 راس بز شیرده سانن در یک طرح مربع لاتین 4×4 مورد استفاده قرار گرفتند. آزمایش شامل دو هفته عادت پذیری به جیره پایه و 4 دوره 7 روزه اصلی بود. میانگین تولید شیر و روزهای شیردهی به ترتیب 0.62 ± 1.7 کیلوگرم و 4 ± 110 روز بودند. دامها با یک جیره پایه حاوی 40 درصد یونجه خشک و 60 درصد کنسانتره تغذیه شدند. تیمارهای آزمایشی شامل (1 تزریق آب (شاهد)؛ (2تزریق 45 گرم روغن تخم پنبه؛ (3تزریق 100 گرم نشاسته گندم و (4تزریق 50 گرم نشاسته گندم و 22.5 گرم روغن تخم پنبه بودند که در 600 میلی لیتر آب حل و به داخل شیردان تزریق شدند. تزریق روغن تخم پنبه ماده خشک مصرفی را بطور معنی داری کاهش داد، اما تزریق نشاسته و یا مخلوطی از روغن تخم پنبه و نشاسته بر مصرف ماده خشک روزانه، ماده آلی، پروتیین خام، دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز تاثیری نداشتند. تیمارهای آزمایشی تاثیر معنی داری بر قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، پروتیین خام، دیواره سلولی و دیواره سلولی بدون همی سلولز در کل دستگاه گوارش نداشتند. تزریق نشاسته همراه با روغن تخم پنبه، غلظت گلوکز پلاسما را بطور معنی داری افزایش داد، در حالیکه تزریق روغن تخم پنبه یا نشاسته بر غلظت گلوکز پلاسما تاثیری نداشت. تولید روزانه شیر، درصد و تولید پروتیین کل شیر روزانه، لاکتوز، پروتیین حقیقی، کازئین، ترکیبات نیتروژن غیر پروتیینی، پروتیین آب پنیر و مواد جامد بدون چربی شیر تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند، در حالیکه تزریق روغن تخم پنبه درصد کل مواد جامد و چربی شیر را بطور معنی داری افزایش داد. بطور کلی می توان نتیجه گرفت که در فاز دوم شیردهی بزها، تامین انرژی بیشتر، بصورت نشاسته و یا چربی در بعد از شکمبه اثر عمده ای بر عملکرد حیوان نداشته، فقط تزریق روغن درصد چربی شیر به طور معنی داری افزایش داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 621

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    195-206
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    12428
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

تفاله سیب از فرآورده های فرعی کارخانجات آب سیب گیری است که می تواند به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار گیرد. برای مطالعه تاثیر استفاده از تفاله سیب (سیلویی و خشک شده) بر عملکرد گاوهای شیرده هلشتاین، آزمایشی با به کار بردن طرح مربع لاتین 5×5 با 2 تکرار و به صورت اجرای چرخشی متوازن با پنج جیره غذایی، پنج دوره آزمایشی و ده راس گاو شیرده دو شکم و بالاتر که در زمان 10-14 هفتگی زایش قرار داشتند، انجام شد. جیره های غذایی به ترتیب شامل صفر، 15 و 30 درصد تفاله سیب سیلو شده، 15 و 30 درصد تفاله سیب خشک بودند. نتایج آزمایش نشان داد که مقدار تولید شیر تصحیح شده بر حسب 4 درصد چربی در جیره های آزمایشی به ترتیب برابر 19، 20.4، 20.2، 20.4 و 19.4 کیلوگرم در روز بود که از لحاظ آماری اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند. میانگین ماده خشک مصرفی روزانه گاوهای تغذیه شده با جیره های آزمایشی به ترتیب برابر با 24.1، 28.4، 30، 25 و 23.1 کیلوگرم بود. تاثیر جیره های غذایی بر روی این صفت معنی دار بود (P<0.05). میانگین ماده خشک مصرفی به ازای هر کیلوگرم شیر تصحیح شده بر حسب 4 درصد چربی در گاوهای تغذیه شده با جیره های آزمایشی به ترتیب 1.28، 1.41، 1.51، 1.24 و 1.21 کیلوگرم بود که اختلاف آنها از نظر آماری معنی دار بود (P<0.05). درصد چربی، پروتیین و لاکتوز شیر در گاوهای تغذیه شده با جیره های آزمایشی اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشت. اختلاف بین میانگین هزینه خوراک گاوهای تغذیه شده با جیره های آزمایشی به ازای هر کیلوگرم شیر خام و شیر 4 درصد چربی تصحیح شده معنی دار بود (P<0.05). جیره های حاوی تفاله سیب سیلو شده در مقایسه با سایر جیره ها دارای هزینه بیشتری بودند که از لحاظ آماری اختلاف معنی داری را نشان داد (P<0.05). جیره های حاوی تفاله سیب خشک دارای هزینه خوراک کمتری نسبت به جیره شاهد بودند و در نهایت کمترین هزینه خوراک مربوط به جیره حاوی 30 درصد تفاله سیب خشک بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 12428

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    207-218
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1479
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

اثر میزان پروتیین جیره های ذرت - کنجاله سویا در مقایسه با جیره شاهد (حاوی 23 درصد پروتیین خام)، بر صفات تولیدی و بازدهی استفاده از انرژی و پروتیین جوجه های گوشتی سویه تجاری راس در مرحله اول رشد طی دو آزمایش متوالی مورد بررسی قرار گرفت. قبل از شروع آزمایشات، ترکیب اسیدهای آمینه مواد خوراکی اندازه گیری شد. در آزمایش اول جیره های حاوی 17، 19 و 21 درصد پروتیین (در سن 9 تا 16 روزگی) و در آزمایش دوم جیره های حاوی 18، 19 و 20 درصد پروتیین (در سن 6 تا 16 روزگی) که با اسیدهای آمینه مصنوعی تکمیل شده بودند با جیره شاهد مقایسه شدند. تمام جیره ها حاوی 3200 کیلو کالری انرژی قابل سوخت و ساز بودند و میزان اسیدهای آمینه ضروری آنها برابر با حداقل احتیاجات توصیه شده توسط NRC بود. در آزمایش اول کاهش میزان پروتیین جیره تا 19 درصد تاثیری بر صفات تولیدی جوجه های گوشتی نداشت، اما کاهش میزان پروتیین جیره به 17 درصد سبب کاهش معنی دار افزایش وزن به مقدار 41 گرم، کاهش مصرف خوراک به مقدار 26 گرم، پروتیین مصرفی به مقدار 20 گرم و افزایش ضریب تبدیل خوراک به مقدار 0.24 واحد در مقایسه با جیره شاهد شد (P<0.05). در آزمایش دوم صفات تولیدی جوجه های تغذیه شده با جیره 19 درصد اختلاف معنی داری با جیره شاهد نداشت، ولی کاهش سطح پروتیین به 18 درصد سبب کاهش معنی دار افزایش وزن به مقدار 46 گرم، افزایش ضریب تبدیل خوراک به مقدار 0.34 واحد و کاهش پروتیین مصرفی به مقدار 15 گرم در مقایسه با جیره شاهد شد (P<0.05). نتایج آزمایشات نشان داد که کاهش پروتیین جیره جوجه های گوشتی بیشتر از 19 درصد در مرحله اول رشد حتی در صورتیکه تمام اسیدهای آمینه ضروری در حد مقادیر توصیه شده NRC باشد، سبب کاهش معنی دار صفات تولیدی و بازدهی استفاده از انرژی می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1479

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    219-228
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    3889
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

اثر چهار سطح ال- کارنیتین بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی طی آزمایشی بررسی شد به این منظور تعداد 112 قطعه جوجه بکروزه گوشتی هیبرید راس 308 به صورت مخلوط نر و ماده به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند به طوری که هر گروه شامل 4 تکرار 7 قطعه ای بود. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. جوچه ها از 10 روزگی به بعد تا سن 45 روزگی در قفس های 4 طبقه پرورش یافتند. سطوح ال- کارنیتین مورد استفاده در این آزمایش شامل صفر، 25، 75 و 100 میلی گرم در کیلوگرم خوراک بود. صفاتی مثل افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، آنتی بادی ضد گلبول قرمز گوسفند و آنتی بادی ضد ویروس نیوکاسل اندازه گیری شدند و وزن طحال، تیموس و بورس فابریسیوس نسبت به وزن بدن تعیین گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که ال- کارنیتین اثر معنی داری بر افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی نداشت. از نظر تاثیر ال- کارنیتین بر سیستم ایمنی، گروهی که 100 میلی گرم در کیلوگرم ال- کارنیتین مصرف کرده بودند از نظر آنتی بادی ضد گلبول قرمز گوسفند (P<0.05) و نیز آنتی بادی ضد ویروس نیوکاسل تفاوت معنی دار با گروه شاهد داشتند (P<0.01). همچنین وزن گروهی که 100 میلی گرم ال- کارنیتین در کیلوگرم جیره مصرف کرده بودند، از نظر بورس فابریسیوس، طحال (P<0.05) و تیموس (P<0.01) با گروه شاهد تفاوت معنی داری نشان دادند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 3889

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    229-238
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1625
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

این آزمایش برای بررسی اثرات افزودن آنزیم زایلاناز و منابع مختلف چربی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل آنزیم در دو سطح (صفر و 0.5 گرم آنزیم به ازای کیلوگرم جیره، و منابع مختلف چربی در چهار سطح 5 درصد روغن سویا، چربی پیه و دو مخلوط آنها با نسبتهای متفاوت ) در جیره غذایی بر پایه گندم و سویا بودند که اثرات آنها بر عملکرد، ترکیب لاشه، ویسکوزیته روده و برخی از متابولیت های خون با استفاده از 384 قطعه جوجه گوشتی یک روزه در سه تکرار حاوی 16 قطعه جوجه از سن 7 تا 42 روزگی انجام شد. در کل دوره آزمایش اثر آنزیم بر روی تمام پارامترهای عملکرد به جز میزان خوراک مصرفی معنی دار شد. با افزودن آنزیم به جیره وزن بدن، افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی بهبود (P<0.05) و میزان ویسکوزیته محتویات روده از 6.65 به 4.76 سانتی پوز کاهش یافت (P<0.01). افزودن آنزیم به جیره غذایی غلظت تری گلیسیرید خون را بطور معنی داری کاهش داد (P<0.01) ولی تاثیر معنی داری بر میزان گلسترول و گلوکز خون نداشت. منابع مختلف چربی اثر معنی داری بر وزن بدن، خوراک مصرفی وویسکوزیته مواد هضمی در بخش ژئوژنوم روده نداشتند. جایگزینی روغن سویا با چربی پیه میزان تری گلیسیرید خون را افزایش داد (P<0.05) اما میزان کلسترول و گلوکز خون تحت تاثیر نوع چربی قرار نگرفت. هیچگونه اثر متقابلی بین آنزیم و منابع چربی مشاهده نشد. یافته های این آزمایش نشان داد که آنزیم زایلاناز با کاهش ویسکوزیته، اثرات ضد تغذیه ای پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای را بر عملکرد جوجه های گوشتی کاهش و استفاده از آن در جیره های حاوی گندم مفید می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1625

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 1
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    239-252
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    889
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

مدل های نیمه تجربی متعددی برای تخمین نیروهای واکنش خاک تیغه های خاک ورز که تا سطح خاک امتداد یافته اند، ارایه شده اند. در این تحقیق سعی گردید که از میان مدل های موجود، مدل بهینه ای برای پیش بینی نیروهای واکنش در تیغه های کاملا فرو رفته در خاک نظیر زیرشکن تیغه مورب معرفی گردد. بدین منظور ابتدا مقاومت کششی زیر شکن تیغه مورب در سه عمق 250، 350 و 450 میلی متر و چهار زاویه حمله 7.5، 15، 22.5 و 30 درجه در خاک خشک، در مرکز تحقیقات کشاورزی فارس اندازه گیری گردید، سپس با مقادیر پیش بینی شده توسط مدل دورایرج و کومر (4)، پرومپرال و همکاران (14)، گادوین و اسپور (6)، و مک کیز و علی (13)، مورد مقایسه قرار گرفت. در این بررسی مشاهده گردید که مدل دورایرج و کومر، گادوین و اسپور، پرومپرال و همکاران، و مک کیز و علی به ترتیب با بالاترین ضریب تبیین و کمترین انحراف میار در آزمون مربع کای و به ترتیب با میانگین خطای 25، 31، 28 و 50 درصد قادر به پیش بینی مقاومت کششی زیر شکن تیغه مورب بودند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 889

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    253-264
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    990
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

در این پژوهش به منظور بالا بودن بازده استفاده از انرژی خورشیدی و نیز کاهش آلودگی کشمش و در نهایت بالا بردن کیفیت محصول تولیدی، سلول هایی از چوب ساخته شد و بر سطحی از سیمان و آجر که 20 درجه به سمت جنوب شیب داشت قرار گرفتند. سلول ها با دو عمق 12 و 17 سانتی متری ساخته شدند و جهت ورود و خروج هوا روزنه هایی با ضرایب 0.2، 0.5 و 0.6 ارتفاع دیواره سلول ها از قسمت بالا ایجاد شد. در سقف سلول ها از تلق شیشه ای که حالت کشویی داشت و براحتی قابل برداشتن بود استفاده شد. قبل از شروع آزمایش انگورها توسط محلول کربنات پتاسیم پیش تیمار شدند. برای بررسی تاثیر این سه فاکتور (جنس کف – ارتفاع شیشه از کف و ابعاد روزنه). طرح مذکور در قالب اسپلیت - اسپلیت پلات با بلوک های کامل تصادفی انجام شد، نتایج حاصل نشان داد که علی رغم نامساعد بودن شرایط آب و هوایی (هوای ابری) محصول تولید شده در تمام سلول ها از نظر یکنواختی رنگ و آلودگی، بهتر از نمونه شاهد بود و زمان خشک شدن به نصف زمان خشک شدن نمونه شاهد کاهش پیدا کرد. بهترین سلول از نظر زمان خشک کردن، سلولی با مشخصات جنس کف آجر، ارتفاع دیواره 12 سانتی متر و روزنه 0.2 ارتفاع دیواره بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 990

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    265-276
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    856
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

در برداشت مستقیم محصول با کمباین همواره دو فاکتور عمده ریزش محصول (افت) و سرعت عمل دستگاه در مزرعه مورد نظر بوده است. حذف تیغه های برش و انتخاب مکانیزم دیگری به جای آن می تواند در حذف مشکلات برداشت عامل مهمی محسوب گردد. در برداشت کلزا، پیشنهاد ساخت هد کمباینی که بتواند فقط کپسول را برداشت نماید در سه سال گذشته مطرح و در حال اجرا است. جدایی کپسول از بوته نیاز به داشتن اطلاعات پایه ای در مورد میزان استحکام بوته در خاک دارد. این اطلاعات در حال حاضر در دسترس نیست زیرا در مورد خواص مکانیکی این محصول کار چندانی صورت نگرفته است. در مزرعه کلزا در زمان برداشت، به طوری که رطوبت دانه 9 درصد و رطوبت بوته کامل گیاه 56.6 درصد بود، اقدام به انتخاب بوته ها در 3 نقطه و تعیین 3 محدوده قطری (6 اندازه مرزی) به صورت ساقه نازک، متوسط و ضخیم (به ترتیب با متوسط 11.3، 21.6، 25.6 میلی متر) گردید. نیروی لازم برای بوته کنی توسط دستگاه بوته کن نخود ساخت داخل اندازه گیری و اطلاعات آن توسط کرنش سنج دیجیتال Tc-31k ژاپنی ثبت و نمودار مربوطه رسم شد. سرعت بوته کنی ثابت و برابر 0.01 متر بر ثانیه منظور شد. نتایج بدست آمده نشان داد نیروی بوته کنی لازم بین 15.6-46.7 کیلوگرم نیرو قرار داشت و گویای آن است که در طراحی هد کمباین نیروی اعمال شده به بوته هیچگاه نبایستی از حداقل (15.6 کیلوگرم نیرو) بیشتر باشد. توان لازم برای کندن هر بوته بین 1.53-5.4 وات (ژول بر ثانیه) محاسبه گردید. مشخص شد که نیروی بوته کنی با ضخامت ساقه کلزا نسبت مستقیم و با زمان لازم برای کنده شدن از خاک نسبت عکس دارد. به منظور مقایسه و تهیه اطلاعات ذخیره ای آینده، اندازه گیری ها در مرحله گلدهی و دانه بندی نیز که رطوبت بوته 81 و 75 درصد بود نیز ادامه یافت. نیروی این دو مرحله بیشتر از نیروی لازم برای مرحله برداشت بدست آمد. برداشت در این دو مرحله منجر به لهیدگی ساقه شد ولی در مرحله برداشت به جای لهیدگی، شکستگی ساقه حاصل گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 856

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نشریه: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1385
  • دوره: 

    16
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    277-284
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1044
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

کمباین های غلات امروزی به سطح بالایی از کارکرد دست یافته اند. کارکرد کمباین با سه عامل توان کوبش، افت محصول و میزان مصرف و سوخت سنجیده می شود. میزان افت ها که مهم ترین آنها می باشد خود به ریزش طبیعی، افت دماغه (دماغه کمباین)، افت کوبش و جداسازی (غربال ها و الک ها) و افت کیفی تقسیم می شود (در این مقاله به مجموع افت های کوبش و جداسازی، افت عقب کمباین گفته خواهد شد). برای داشتن حداقل افت باید فرآیند عمل آوری محصول (برش، کوبش، جداسازی و ...) بهینه گردد. بیان رفتار کمباین و بخش های آن بصورت ریاضی و اصطلاحا کمی کردن آن، اولین قدم در عملی شدن موضوع فوق می باشد. بررسی ها نشان می دهد اغلب محققین از توابع نمایی برای بیان رابطه بین درصد افت محصول و مشخصه های عملکردی کمباین استفاده می نمایند. شدت تغذیه محصول که خود تابعی از سرعت پیشروی کمباین و عملکرد محصول می باشد و نیز سرعت محیطی کوبنده که آن نیز تابعی از سرعت دورانی و ابعاد کوبنده می باشد از عوامل مهم و موثر در ظرفیت مزرعه ای کمباین می باشند. بر این اساس، آزمایشهایی بصورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی و با سه تکرار در منطقه قهاوند استان همدان و با کمباین 1165 جاندیر انجام گرفت. آزمون ها شامل دو فاکتور شدت تغذیه محصول به دماغه کمباین و سرعت محیطی کوبنده هر کدام در سه سطح بود. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثر هر دو فاکتور روی افت عقب کمباین در سطح احتمال %1 معنی دار بوده و اثر متقابل فاکتورها غیر معنی دار بود. با توجه به معنی دار بودن اثر این دو فاکتور روی افت، و برای بیان رابطه بین متغیرهای مستقل (شدت تغذیه محصول و سرعت محیطی کوبنده) و متغیر وابسته (درصد افت عقب کمباین) از رگرسیون چند متغیره غیر خطی استفاده گردید و مناسب ترین مدل بصورت % = a1 + a2a3exa2+ya2 Loss برازش د که در آن a1، a2 و a3 ضرایب ثابت بوده و x و y بترتیب شدت تغذیه محصول به دماغه کمباین و سرعت محیطی کوبنده می باشند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس رگرسیونی نشان داد که یک رابطه معنی دار در سطح احتمال %95 بین متغیرهای مستقل و متغیر وابسته مذکور وجود دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1044

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button