مقدمه: شیوع چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان در جهان رو به افزایش است و این زنگ خطری برای سلامت جامعه است. مطالعه ی حاضر به منظور بررسی ارتباط بین عادات غذایی با شاخص توده ی بدنی در شهر ارومیه طراحی شد. مواد و روش ها: در این مطالعه 453 نفر دانش آموز دختر به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند، شاخص های تن سنجی شامل قد، وزن و دور کمر افراد با روش های استاندارد و ابزار های کالیبره شده، اندازه گیری شد. عادات غذایی با استفاده از یک پرسش نامه ی محقق ساخته شده تعیین شد. یافته ها: فراوانی انجام فعالیت های جانبی به هنگام صرف غذا به طوری معنی داری در افراد دارای اضافه وزن و چاقی بیشتر از افراد دارای وزن نرمال P=0. 034 و فعالیت فیزیکی به طور معنی داری در افراد دارای وزن نرمال بیشتر از افراد دارای اضافه وزن و چاقی P=0. 001 بود. الگوی خوردن صبحانه هر روز قبل از رفتن به مدرسه P=0. 04، خوردن هر سه وعده ی غذایی به طور منظم (P=0. 003) و میان وعده ی سالم درمدرسه (P=0. 05) به طور مستقیم با لاغری ارتباط داشت. ولی در مدل رگرسیون لجستیک چندگانه فقط خوردن هر سه وعده ی غذایی به طور منظم (OR=1. 837, 85%CI (1. 35-2. 51), P=0. 005) با لاغری ارتباط مستقیم داشت. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد، انجام کارهای جانبی به هنگام غذا خوردن با افزایش خطر اضافه وزن و چاقی و خوردن هر سه وعده ی غذایی به صورت منظم، همچنین خوردن صبحانه هر روز قبل از رفتن به مدرسه با لاغری همراه می شود.