Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
نویسندگان: 

تبرایی محسن

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    620
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

این مطالعه به بررسی نقش آموزشها و توصیه های ترویجی در پایداری کشاورزی استان خراسان با بهره گیری از اطلاعات میدانی مربوط به 577 کشاورز در سال 1382 پرداخته است. در این تحقیق برای بررسی پایداری از روش نمره گذاری با شاخص بندی استفاده شده است. روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده بود و برای تحلیل داده ها از آزمون های پارامتری و ناپارامتری و نیز همبستگی بهره گرفته شده است . نتایج مطالعه نشان داد که ترویج کشاورزی توانسته در ارایه خدمات آموزشی به گروههای هدف به صورت قابل قبولی عمل نماید. همچنین داده ها حاکی از عملکرد رضایت بخش ترویج در ارایه کلاسهای آموزشی و ترویجی و جذب کشاورزان به دفاتر و ادارات ترویج است اگر چه آموزشهای ترویجی در قالب نشریات و بولتن های ترویجی و به ویژه به صورت مکاتبات فردی چندان موفق نبوده است. تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به پایداری در کشاورزی نشان داده است که ترویج و و آموزش کشاورزی و تاثیر مثبتی در ایجاد پایداری در نظامهای تولید کشاورزی و نیز پایداری شاخص های جزیی داشته است. نتایج حاصله از محاسبه ضریب همبستگی بین پایداری و عوامل فردی – اجتماعی نشان دهنده رابطه مثبت متغییرهای تجزیه و سن با پایداری بوده است. از طرف دیگر رابطه سواد با سن و پایداری منفی بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 620

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    989
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

آب یکی از مهمترین عوامل تولید محصولات کشاورزی در اکثر نقاط کشور ما به عنوان عامل محدود کننده تولید بشمار می رود. به همین جهت استفاده بهینه از آن برای افزایش بهره وری دیگر نهاده های تولیدی از اهمِت بسزایی برخوردار است. از جمله شیوه های افزایش بهره وری منابع آب در کشاورزی بکار گیری سیستم های نوین آبیاری تحت فشار می باشد. در این مقاله ضمن بررسی علل عدم پذیرش بهره برداران، به ارزیابی مالی انواع پروژه های آبیاری در سطح استان خراسان پرداخته شده است. بدین منظور با استفاده از داده های دوره زمانی 1370–1377، بهربرداران در دو گروه سنتی و مدرن با استفاده از روشهای ارزیابی پروژه های سرمایه گذاری و اقتصاد مهندسی و اقتصاد مهندسی مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج بیانگر آنست که عوامل اقتصادی، اجتماعی و فنی در عدم پذیرش روشهای نوین آبیاری موثر بوده و در صورت طراحی مناسب و بهره برداری مطلوب، سرمایه گذاری در این پروژه ها از توجیه مالی لازم برخوردار بوده، هر چند که در زمینه سیاستگذاری و فرآیند اجرایی این پروژه ها باید تجدید نظر اساسی به عمل آید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 989

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    624
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

نیترات میتواند در رشد و نمو گیاهان خانواده بقولات علیرغم تثبیت بیولوژیک نیتروژن اثر بگذارد. بنابر این جهت تولید بیشتر شاید بهتر باشد از کودهای نیتروژن در مدیریت مزرعه این محصولات استفاده نمود. به همین منظور تاثیر غلظتهای صفر و 1، 3، 5 میلی مولا نیترات پتاسیم (KNO3) بر گره بندی، رشد گره، تثبیت بیولوژیک نیتروژن و تولید ماده خشک دو رقم سویا (Glycine max L) به نامهای سحر و ویلیامز در محیط کنترل شده اطاقک رشد با روش کشت در شن و استفاده از محلول غذایی بدون نیتروژن و تیمارهای پتاسیم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش نیترات پتاسیم تعداد و وزن تر گره کاهش اما وزن خشک ساقه، بخش هوایی، کل بوته درصد نیتروژن و عملکرد نیتروژن افزایش می یافت در رقم ویلیامز با داشتن تعداد گره، وزن تر گره هر بوته سطح برگ، و وزن خشک برگ، ریشه، بخش هوایی، کل و عملکرد نیتروژن بیشتر برتر از رقم سحر بود. در حالیکه رقم سحر در صفات وزن خشک بخش هوایی بوته درصد نیتروژنو نسبت ریشه/ بخش هوایی برتر از رقم ویلیامز بوده با افزایش نیترات پتاسیم نسبت ریشه/ بخش هوایی روند تقریبا کاهشی داشت. بیشترین تعداد گره در رقم ویلیامز و تیمار صفر میلی مولار (KNO3)، بیشترین درصد ازت در رقم ویلیامز با تیمار 5 میلی مولار (KNO3) کمترین نسبت ریشه / بخش هوایی در رقم سحر تیمار صفر میلی مولار (KNO3) حاصل شد. با افزایش نیترات قدرت تثبیت بیولوژیک نیتروژن کاهش یافت. افزایش بیشتر غلظت نیتروژن و تولید ماده خشک در ارقام بدلیل جذب سهل تر نیترات موجود در محیط رشد گیاه بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 624

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    739
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

جهت بهربرداری بهینه از منابع آب سیاستهای مختلفی بکار گرفته میشود. از اهداف عمده این سیاستها افزایش بازدهی آب بخش کشاورزی است. تحقق چنین هدفی بدون درک درست از سطح ریسک گریزی زارعین و هزینه فرصت آب نزد آنان، بعید به نظر میرسد در مطالعه حاضر با استفاده از روش برنامه ریزی چند منظوره، مجموعه کارا با استفاده از تکنیک NISE برای دو هدف حداکثر بازده ناخالص و حداقل کردن مجموع قدر مطلق انحرافات از میانگین فصلی آب بدست آمد. سپس با بهره گیری از برنامه ریزی توافقی تعیین و بر اساس آن هزینه فرصت آب و سطح ریسک گریزی زارعین تعیین شد. ضریب ریسک گریزی در این مطالعه، در صورت تغییر مجموعه توافقی با تغییر وزن اهداف، یک منهای تغییر در سطح انحراف از میانگین فصلی آب که زارعین برای یک واحد افزایش بازده قبول میکنند تعریف شد. در صورت عدم تغییر مجموعه توافقی میتوان گفت که نرخ مبادله ثابت بین اهداف بررسی وجود دارد. در این شرایط تعیین سطح ریسک گریزی زارعین بر اساس اهداف مطرح شده امکان پذیر نیست. نتایج نشان داد که مجموعه توافقی با تغییر نسبت وزن اهداف تغییر میکند. لذا سطح ریسک گریزی زارعین مورد مطالعه نسبتا ریسک گریز بوده و سطح ریسک گریزی آنان با توجه به شاخص معرفی شده، 0.862 بدست آمد. نتایج همچنین نشان داد که زارعین هزینه فرصت آب را 7.291 هزار ریال برآورد میکنند که چیزی حدود 9 برابر ریسک پذیرترین زارعین بر اساس مجموعه کارا است. علاوه بر این، نتایج نشان داد که زارعین ریسک گریز به دلیل برآورد بالایی از هزینه آب الگوهای کشتی انتخاب میکنند، که نیاز آبی آنها کم میباشد. با توجه به نتایج بدست آمده، در سطح سیاست گذاری میتوان گفت سیاست قیمت گذاری آب می تواند هزینه فرصت واقعی آب را برای زارعین مشخص و از این طریق به عقلانی ترکردن تصمیم گیری در سطح مزرعه کمک نماید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 739

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    2329
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

به منظور بررسی اثر کود دامی و کمپوست حاصل از زباله شهری و نسبت غنی سازی آن با کودهای شیمیایی بر عملکرد گندم رقم فلات، آزمایشی در مرکز تحقیقات کشاورزی خراسات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 11 تیمار متفاوت از جمله کود شیمیایی، کود دامی و مقادیر مختلف کود کمپوست با چهار تکرار انجام شد. نتایج حاصله از این آزمایش نشان داد که کمپوست به تنهایی نتوانست عامل افزایش عملکرد دانه شود اما وقتیکه با مقادیر کود شیمیایی غنی سازی شد عملکرد دانه افزایش معنی داری پیدا کرد. مقدار 40 تن کود دامی به تنهایی از 40 تن کود کمپوست تاثیر بیشتری بر عملکرد دانه داشت. در میان تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری در مورد مقدار پروتئین دانه گندم مشاهده گردید. حداکثر پروتئین مربوط به تیمار 40 تن کود دامی غنی شده با 25 درصد از کود شیمیایی مورد نیاز خاک و دو بار کود سرک مشاهده شد. به نظر میرسد که کمپوست میتواند جایگزین نسبتا مناسبی برای کودهای دامی و حدود 50 درصد از کود شیمیایی مورد نیاز خاک باشد. کودهای شیمیایی که به منظور غنی سازی کمپوست به کار رفته ضمن بر طرف نمودن کمبود عنصر های غذایی ضروری برای گیاه، خصوصیات فیزیکی خاک را بهبود بخشیده و شرایط مناسبتری را برای رشد و نمو گیاه گندم فراهم کرده که نهایتا افزایش راندمان تولید را در بر داشته است. با توجه به بالا بودن نمکهای محلول در کمپوست، کاربرد با احتیاط آن در مصارف بالا ضروری و دارای اهمیت خاصی می باشد و این موضوع بویژه در اراضی شور از حساسیت بیشتری برخوردار است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2329

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    500
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

در این آزمایش اثر آنژیم  فیتاز میکروبی بر هضم ظاهری اسیدهای آمینه، قابلیت هضم پروتئین و عملکرد جوجه های گوشتی نر مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 300 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس (ROSS) در مدت 28 روز انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل استفاده از سطوح مختلف آنزیم فیتاز میکروبی (صفر، 250, 500, 750 و 1000 واحد در کیلو گرم ) در جیره پایه ذرت- سویا (دارای کلسیم و فسفر کافی) از سن یک الی 21 روزگی بود. از سن 21 روزگی به مدت سه روز کل فضولات تولید شده به منظور آنالیز اسید های آمینه جمع آوری گردید. افزودن 250 و 500 واحد فیتاز بر کیلوگرم جیره، سبب بهبود معنی دار (P<0.05) قابلیت هضم ظاهری اسیدهای آمینه (بجز اسید آمینه آلانین) و قابلیت هضم پروتئین نسبت به گروه کنترل گردید. اما مقادیر بیشتر آنزیم، سبب کاهش قابلیت هضم اسید های آمینه و پروتئین در مقایسه با سطوح 250 و 500 شد. فیتاز در هیچ یک از سطوح مورد استفاده بر شاخصهای عملکرد جوجه های گوشتی (وزن زنده بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذا و نسبت راندمان پروتئین) اثر معنی داری نداشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 500

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    964
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

پسته یکی از محبوب ترین آجیل است و ایران مهمترین منطقه تولید این محصول به شمار می آید. در این پژوهش از پسته خام خشک واریته اوحدی و از تکنیک ماندگاری به روش تهییج شده (ASLT) برای نگهداری نمونه ها استفاده شد. اندیس پراکسید (PV)، اسیدهای چرب آزاد (FFA) و زمان القا (IT) صفات مورد بررسی در قالب طرح آماری اسپیلت پلات بودند که پلات اصلی دما در چهار سطح 5، 20، 35، 45 درجه سانتی گراد و پلات فرعی فاکتوریل درصد اکسیژن در سه سطح (8.21 و کمتر از 2 درصد اکسیژن) و زمان نگهداری در پنج سطح (4، 6، 8، 10 و 12 هفته) بود. نتایج نشان دادکه کیفیت پسته خام خشک واریته اوحدی در طول زمان نگهداری از جنبه پر اکسید و اسیدهای چرب آزاد مناسب بوده و زمان القا تحت فاکتورهای درجه حرارت و زمان نگهداری بسیار معنی دار (p<0.01) و تحت فاکتور درصد اکسیژن معنی دار بوده است (p<0.05). بهترین شرایط برای نگهداری پسته خام خشک بر اساس زمان القا دمای 20 درجه سانتی گراد و کمتر از 2 درصد گاز اکسیژن تعیین گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 964

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    448
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

استان خراسان در زمینه تولید محصولات باغی به ویژه سیب در سطح کشور از جایگاه ویژه ای برخوردار است. در حال حاضر فرآیند بازاریابی و بازارسانی این محصول همانند سایر محصولات باغی استان با مشکلات متعددی مواجعه است. به منظور بررسی و ارایه راه حل مناسب برای این مشکل اجرای یک طرح تحقیقاتی ضروری تشخیص داده شد اطلاعات مورد نیاز طرح با استفاده از روش نمونه گیری و تکمیل پرسشنامه و مصاحبه حضوری با تولید کنندگان، عمده فروشان (حق العمل کاران) و صادر کنندگان سیب استان خراسان جمع آوری شد. به دلیل کیفی بودن ماهیت بیشتر اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون ناپارامتری X2 علاوه بر بررسی مشکلات موجود راههای بهبود و بازاریابی و بازاررسانی سیب در استان خراسان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که کاهش تعرفه صادرات تاثیر مثبت اما بر بهره وری تولید، تاثیر قابل ملاحضه ای ندارد. یارانه تولید بر افزایش بهره وری تولید، تاثیر مثبت اما بر میزان صادرات موثر نیست. به اعتقاد صادر کنندگان سیب استان، موانع اداری نقش موثری در کاهش صادرات داشته و اصلاح قوانین علاوه بر آنکه به افزایش صادرات منجر می شود، بهره وری تولید را نیز به نحوه چشمگیری تحت تاثیر قرار می دهد. شناخت بازارهای هدف توسط صادرکنندگان نیز نقش مثبتی در افزایش صادرات خواهد داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 448

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    364
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

به منظور تعیین دوره بحرانی کنترل علفهای هرز در دو رقم لوبیای قرمز درخشان (KRD-29) و صیاد  (Rab-50)آزمایشی در سال  1381در ایستگاه تحقِقات جهاد کشاورزی شهرستان بروجرد در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار و 12 تیمار انجام شد. تیمار های آزمایش دو گروه 6 تایی بر اساس دوره های 14 روز پس از سبز شدن گیاه زارعی بودند. گروه اول تیمارها برای تعیین دوره بحرانی حذف علفهای هرز از هنگام سبز شدن گیاه زارعی تا مراحل 14، 28، 42، 56 و 70 روز پس از سبز شدن همراه تیمار شاهد تمام فصل عاری از علف هرز و گروه دوم برای تعیین دوره بحرانی تداخل علف های هرز تا مراحل 14، 28، 42، 56 و 70 روز پس از سبز شدن و تیمار شاهد تمام فصل تداخل علفهای هرز طرح ریزی شدند. علفهای هرز عمده در مزرعه مورد آزمایش تاج خروس، قیاق، پیچک، سوروف، و خارخسک بودند. بر مبنای %5 کاهش عملکرد قابل قبول در لوبیا، دوره بحرانی در لوبیا رقم صیاد 3 تا 11 هفته و در لوبیای رقم درخشان 2 تا 12 هفته بعد از سبز شدن بود. از آنجایی که لوبیای رقم صیاد دارای تیپ رشدی نامحدود است. وجود این ویژگی مزیتی در برتری رقابتی نسبت به رقم درخشان میباشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 364

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    709
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

سیاست های حمایتی دولت در رابطه با محصولات استراتژیک همواره در جهت حمایت از مصرف کنندگان بوده است. این در حالی است که سیاست قیمت گذاری دولت بر الگوی کشت زارعین تاثیر گذار است. یک راه سنجش تاثیر سیاست های قیمت گذاری دولت بر روند تولید یک محصول محاسبه نرخ حمایت اسمی است. در این مطالعه سیاست قیمت گذاری دولت طی دوره 1353-1377 بر عکس العمل زارعین گندم  کار با روش هم انباشتگی مورد مطالعه قرار گرفت. نوسانات نرخ حمایت اسمی طی دوره مذکور نشان داد که سیاست های قیمتی در رابطه با تغییر شرایط از انعطاف لازم از انعطاف لازم برخواردار نبوده است. نرخ حمایت اسمی طی دوره مزبور در تمام سالها، کمتر از یک بوده است که نشان می دهد هر چند که حمایت واقعی از گندم کاران صورت نگرفته است بلکه زارعین به طور ضمنی مالیات هم پرداخت کرده اند. هم چنین روش انباشتگی نشان داد که در بلند مدت رابطه مثبت بین سطح زیر کشت و نرخ حمایت اسمی و همچنین بین رشد تولید گندک و نرخ حکایت اسمی وجود دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 709

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1103
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

در این تحقیق به منظور تعیین تاثیر عوامل موثر بر اندازه قطرات ایجاد شده توسط یک نازل دیسکی چرخان، جمعا 9 دیسک سمپاش از جنس ورق فولادی CK45 به ضخامت 4 میلی متر و با اندازه اقطار 10، 15 و 20 سانتی متر ساخته شد که روی هر یک از سه گروه اندازه یاد شده تعداد شیارهایی برابر 20، 40 و 80 عدد و با عرض شیار یک میلیمتر ایجاد گردید. به منظور به حرکت در آوردن دیسکها از یک موتور بنزینی دو زمانه 1.47 کیلوواتی استفاده شد. مخزن سم از آب پر شده و جریانی از آب معدل با 70 سانتی متر مکعب به دقیقه به ناحیه مرکزی دیسک دوار هدایت شد. سپس عملیات پاشش با هریک از دیسکها در سه دوره 3000، 5000 و 7000 دور در دقیقه انجام گردید و توسط کاغذهای حساس به آب از قطرات ایجاد شده در هر مرحله نمونه گیری شد. کلیه آزمایشها در هر مرحله در سه تکرار انجام شد. نمونه های گرفته شده توسط نرم افزارWin DIAS (version 2)  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و اندازه قطرات در هر مرحله تعیین گردید. تحلیل نتایج آزمایش نشان داد که تاثیر هر یک از عوامل اندازه قطر دیسک، تعداد شیار و سرعت دورانی دیسک بر اندازه قطرات در سطح یک درصد معنی دار است، به طوری که با افزایش هر یک از این عوامل، اندازه قطرات ایجاد شده کاهش می یابد. همچنین عامل سرعت دورانی دیسک، موثرترین عامل بر اندازه قطرات تولید شده می باشد به طوری که 74.1 درصد از تغییرات اندازه قطرات، ناشی از تغییرات دور دیسک است. عوامل قطر دیسک با  13.6درصد و تعداد شیار با اختصاص 8.1 درصد از تغییرات اندازه قطرات، دومین و سومین عوامل موثر بر اندازه قطرات تعیین گردید. با توجه به یافته های مطالعه، پیشنهاد میشود در سمپاشی علیه بیماریهای گیاهی و آفات کوچک از دیسکهایی با قطر بیشتر، تعداد شیار بالاتر و سرعت زیاد و در سمپاشی علیه آفات بزرگ و همچنین مصرف علف کشها و به منظور احتراز از بادبرگی از ذیسکهایی با قطر و تعداد شیار کمتر و با سرعت پایین استفاده شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1103

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    351
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

به منظور تعیین انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری (AME)، انرژی قابل متابل سوخت و ساز حقیقی (TME) و انرژی سوخت و ساز ظاهری و حقیقی با تصحیح نیتروژن (TMEn & AMEn) لوپن سفید خام (Lupinus albus varity ultra)، اتوکلاو شده و بدون پوست، مخلوط با پروبیوتیک (Saccharomyces cerevisiae) و بدون پروبیوتیک، آزمایشی با خروسهای بالغ لگهورن سفید در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. نتایج نشان داد که پوست زدایی لوپن سفید در مقایسه با اتوکلاو و نمودن آن موجب افزایش معنی دار در میزان انواع انرژی فابل سوخت و ساز آن می گردد (p<0.05). اما اضافه کردن پروبیوتیک از نوع قارچ تک سلولی مخمر به لوپن سفید خام، لوپن سفید اتوکلاو شده و لوپن سفید بدون پوست تحت شرایط این آزمایش بر انرژی قابل سوخت و ساز دانه ها بی تاثیر است (p>0.05).

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 351

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    551
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

در این آزمایش، میزان گوارش پذیری و تجزیه پذیری و هم چنین ترکیب شیمایی کنگر فرآوری شده با گاز SO2 (به میزان 4.5 درصد) بررسی شد. گوارش پذیری ظاهری ماده خشک و ماده آلی، با روش برون تن (in vitro) اندازه گیری شد. میزان تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام، در سه راس گوسفند نر نژاد مهربان فیستولا گذاری شده، با روش کیسه های نایلونی تعیین شد. میزان گوارش پذیری برون تنی ماده خشک، ماده آلی در ماده آلی در ماده خشک کنگر فرآوری شده با گاز SO2 به ترتیب، 66.1، 64.2، 54.6، در صد و برای کنگره فرآوری نشده به ترتیب 57.9، 56.4،48.5  درصد بوده ((P>0.05. توان تجزیه پذیری بالقوه ماده خشک و پروتئین خام کنگر فرآوری شده با گاز SO2 به ترتیب 79.82 و 79.48 و برای کنگره فرآوری نشده، به ترتیب، 72.31 و 75.50 بود (P>0.05). با توجه به داده های ترکیب شیمیایی، تجزیه پذیری، به نظر می رسد، فرآوری کنگر با گاز SO2، تاثیر شایان توجهی بر ارزش غذایی آن نداشته باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 551

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    556
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

در بررسی هایی که در سال 1380 به منظور شناسایی ویروس موزاییک خیار (CMV) انجام شد، نمونه هایی از برگهای بوته های گوجه فرنگی، خیار و سایر کدوئیان که علایم زردی، موراییک، بدشکلی و بند کفش شدن برگ را نشان می دادند از مزارع حومه شهرستانهای مشهد، فریمان، نیشابور، چناران، قوچان، شیروان و تربت حیدریه جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل گردید. با استفاده از آزمون DAS-ELISA میزان پراکنش این ویروس در مناطق یاد شده مورد ارزیابی قرار گرفت از 500 نمونه جمع آوری شده 208 نمونه آلوده به CMV بودند. آلودگی در همه شهرستانهای مورد مطالعه به نسبتهای مختلف وجود داشت و بیشترین میزان آلودگی مربوط به چناران و تربت حیدریه بود. از نمونه های آلوده در مزارع حومه تربت حیدریه جهت مایه زنی گیاهان توتون کشت شده در گلخانه استفاده گردید. جهت شناسایی دقیق ویروس در این گیاهان از آزمون RT-PCR استفاده گردید و باندهای مربوط به اسیدنوکلئیک ویروس در مقایسه با نشانگر DNA با تکثیر قطعه ای به اندازه 637bp از RNA2 ویروس ممکن گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 556

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    884
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

رشد و عمل سیستم های ریشه و اندام هوایی ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند. به دلیل مشکلات موجود برای مطالعه ریشه، اطلاعات کمتری درباره صفات ریشه نسیت به اندام هوایی موجود است. از طریق روابط آلومتریک موجود بین اجزای مختلف ریشه، می توان اثرات متقابل بین ریشه و اندام هوایی را کمی و مشخص کرد. به این منظور مطالعه ای طی سالهای 1380 تا 1381 در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. 20 ژنوتیپ نخود در لوله های پلاستیکی به ارتفاع 30 و قطر 10 سانتی متر کشت شدند. آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. صفات مهم ریشه و اندام هوایی شامل طول ریشه اصلی (TL)، طول مجموع ریشه ها (TRL)، تعداد ریشه های جانبی (NRL)، سطح ریشه (RA)، حجم  ریشه (RV)، وزن خشک ریشه (RDW)، ارتفاع گیاه (HP)، سطح برگ (LA)، وزن خشک برگ (LDW) وزن خشک ساقه (SDW)، نسبت وزن خشک ریشه به اندام هوایی (ROOT/SHOOT)، سطح برگ به سطح ریشه (LA/RA) و چگالی ریشه (RDW/RV) تعیین شدند نتایج نشان داد که ژنوتیپ ها از نظر صفاتی مانند TL، TRL، NLR، RA و RDW، تفاوتهای معنی داری با یکدیگر  دارد. ژنوتیپهای MCC358 و MCC447 در سال دوم آزمایش از نظر صفاتی که در بالا ذکر شد بترتیب دارای بیشترین و کمترین مقدار بودند. در هر دو سال آزمایش متغییرهای RV، NLR، RA، RDW و RA همبستگی معنی دار و مثبتی با TRL داشتند. بالاترین همبستگی رگرسیونی بین متغییر های   TRLوRA  (r=0.91)، TRL با RV (r=0.81)، RVو RA (r=0.82) و TRL وNLR  (r=0.84) مشاهده شد. از آنجایی که RV، RA و RDW صفاتی هستند که به آسانی اندازه گیری می شوند و از طرفی همبستگی بسیار بالایی با صفت TRL دارند بنابراین قادر خواهیم بود با استفاده از معادلات بدست آمده از روابط رگرسیونی، مقادیر TRL و TL را با اطمینان بالا برآورد نماییم. این پارامترها معیارهای مهم انتخاب برای مقاومت به خشکی در گیاهان می باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 884

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    841
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

به منظور تعیین اثر سطوح مختلف بره موم بر عملکرد جوجه های گوشتی، آزمایشی با 360 قطعه جوجه یک روزه گوشتی تجارتی (آرین)، در چارچوب یک طرح کاملا تصادفی اجرا گردید. در جیره غذایی میزان 0, 50, 100, 150, 200, 250 میلیگرم بره موم در کیلوگرم خوراک مقایسه گردید. در طی 37 روز دوره آزمایش، مصرف خوراک،اضافه وزن و ضریب تبدیل غذایی بطور روزانه و در کل دوره اندازه گیری و داده ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان مصرف خوراک با سطح 250 میلیگرم بره موم در هفته های چهارم و پنجم به ترتیب 145.75 و 185.25 گرم/جوجه روز بوده و اختلاف معنی داری (p<0.05) با گروه شاهد (135.75 و 156 گرم/ جوجه/ روز) بوجود آورده است. مصرف خوراک در کل دوره آزمایش نیز تحت تاثیر بره موم جیره غذایی با سطح 250 میلیگرم بره موم قرار گرفته و افزایش یافت. بیشترین اضافه وزن روزانه جوجه ها در سطح 250 میلیگرم بره موم در خوراک مشاهده گردید و در هفته های اول ،دوم، چهارم، و پنجم آزمایش اختلاف معنی داری (P<0.05) با گروه شاهد داشته و به ترتیب 26.71، 41.71، 73.86، 92.85 گرم/ جوجه/ روز بوده است. اضافه وزن در کل دوره آزمایش نیز بین گروه شاهد و سطح 250 میلیگرم بره موم در کیلو گرم خوراک، اختلاف معنی دار (P<0.05) داشته است. با افزایش میزان بره موم در جیره غذایی، ضریب تبدیل بطور معنی داری (P<0.05) کاهش یافته و میزان آن از 1.56 و 1.79 به 1.34 و 1.53 گرم خوراک/ گرم اضافه وزن بین گروه شاهد و سطح 250 میلیگرم بره موم به ترتیب در هفته های اول و دوم رسیده است. در کل دوره پرورش نیز با افزایش سطح بره موم، ضریب تبدیل غذایی بطور معنی داری (P<0.05) کاهش یافته است. نتایج این پژوهش نشان داد که مصرف بره موم موجب بهبود در عملکرد جوجه ها شده و استفاده از آن در جیره غذایی جوجه های گوشتی توصیه میشود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 841

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    7233
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

هر ساله مقادیر زیادی از برنج تولیدی شالیکارن در مرحله تبدیل در کارخانه های شالیکوبی شکسته می شود و خسارت سنگینی بر کشاورزان وارد می شود. سهم عمده ای از ضایعات (خرده برنج) ناشی از کاربرد ماشینهای نامناسب تبدیل شلتوک به برنج سفید می باشد. به منظور بررسی و مقایسه مقدار ضایعات تبدیل برنج در دو روش متداول در مناطق مختلف استان گیلان 1. پوست کن غلتک لاستیکی + سفید کن تیغه ای (روش اول) و پوست کن تیغه ای +سفیدکن نوع تیغه ای (روش دوم)، از هر یک از دو روش تعدادی نمونه از خروجی ماشین پوست کن و سفید کن جمع آوری شد و درصد خرده برنج قهوه ای و سفید مورد اندازه گیری قرار گرفت. در این تحقیق سه رقم هاشمی، بینام و خزر در هر یک از دو روش بررسی شدند. نتایج نشان داد. بین میانگین های درصد خرده برنج قهوه ای و سفید در دو روش تبدیل مذکور اختلاف معنی داری در سطح 1% وجود دارد. میانگین مقدار خرده برنج قهو ه ای در دو روش اول و دوم به ترتیب 7.06% و 10.05% می باشد. مقایسه بین میانگین ها نشان داد که مقدار خرده برنج سفید در روش اول 19.41% و در روش دوم 22.60% می باشد. صرف نظر از روش تبدیل، اختلاف معنی داری بین درصد خرد ارقام  مختلف وجود دارد و رقم علی کاظمی با میانگین 25.92% بیشترین مقدار خرده برنج سفید را دارا بوده. مقایسه بین میانگین های مربوط به درصد خرده برنج  سفید ارقام  هاشمی و بینام در دو روش تبدیل اختلاف معنی دار نشان نداد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 7233

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

خزاعی هادی

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1729
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

سرعت استقرار گیاهچه ها در مزرعه که خود تابعی از سرعت رویش یا بعبارت بهتر قدرت بذر میباشد ممکن است بر عملکرد گیاهانی که در مرحله رویشی برداشت می شوند، موثر باشد. بطوریکه بعضی دانشمندان این تاثیر را برای چغندرقند معادل 360 کیلو گرم شکر سفید در هکتار اعلام نموده اند. از طرفی بررسی ها نشان داده اند شش ساعت شستشوی بذر چغندرقند با آب خالص قبل از کاشت، درصد و سرعت رویش آن رابطور معنی داری افزایش داده است. بر این اساس برای تعیین اثر قدرت بذر بر عملکرد چغندرقند رقم 9597 در یک طرح اسپلیت پلات، بذوری که قبل از کاشت به روش مذکور تیمارشده بود با شاهدکه بذر شستشو نشده است در سه تاریخ کاشت در شش تکرار مقایسه شدند. به منظور اعمال تنش خشکی در مرحله جوانه زنی؛ فاصله بین دومین و سومین آبیاری در هر تاریخ کاشت، یک و نیم برابر سایر آبیاری ها تعیین گردید. یک روز پس از سومین آبیاری گیاهچه های دو ردیف هر کرت از سطح خاک برداشت و بعد از شمارش، وزن خشک آنها اندازه گیری شده. در پایان دوره رشد نیز عملکرد ریشه و شکر سفید تعیین گردید. نتایج نشان دادند در تمامی تاریخهای کاشت، بذور تیمار شده برتری بسیار معنی دار از نظر تعداد و وزن خشک گیاهچه مستقر شده در مقایسه با شاهد داشته اند که بنظر میرسد دلیل آن درصد و سرعت رویش بالاتر بذور بوده است. چرا که گیاهچه های حاصل از بذور تیمار شده ضمن استقرار سریعتر و کاملتر، فرصت بیشتری برای تجمع ماده خشک داشته اند. علیرغم این برتری، عملکرد ریشه و شکر سفید بذور تیمار شده و شاهد تفاوتی نداشت و هیچ گونه اثر متقابلی نیز بین تیمار بذر و تاریخ کاشت مشاهده نگردید. ولی اختلاف تاریخهای کاشت بسیار معنی دار بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1729

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    109-126
تعامل: 
  • استنادات: 

    6
  • بازدید: 

    868
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

به منظور بررسی تحمل به شوری ژنوتیپ های پنبه در مرحله جوانه زنی، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح کاملا تصادفی با دو فاکتور ژنوتیپهای پنبه متشکل از 30 سطح و تنش شوری در چهار سطح (0، 5، 10 و 15 میلی موس بر سانتیمتر) با سه تکرار در شرایط آزمایشگاه اجرا گردید برای ایجاد سطوح شوری از کلرو سدیم خالص و آب مقطر با استفاده از فرمول وانت هوف استفاده شد. اندازه گیری درصد و سرعت جوانه زنی در پتری دیش و مطالعه رشد گیاهچه (طول ریشه چه و ساقه چه، وزن خشک ریشه چه و ساقه چه و نسبت وزن خشک ریشه چه به ساقه چه) در داخل حوله کاغذی انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری تا 10 میلی موس بر سانتیمتر نسبت وزن خشک ریشه چه به ساقه چه کاهش و در شوری 15 میلی موس بر سانتی متر افزایش یافت. سایر  صفات یعنی درصد و سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و ساقه چه، وزن خشک ریشه چه و ساقه چه با افزایش شوری کاهش یافت. در بین صفات اندازه گیری شده طول ساقه چه و درصد جوانه زنی به ترتیب بیشترین و کمترین کاهش را نسبت به سایر صفات از خود نشان دادند. نتایج نشانگر عکس العمل متفاوت ژنوتیپهای پنبه به سطح شوری می باشد. ژنوتیپ کوکر 153Fx312 در سطح شوری 5 و 10 میلی موس بر سانتی متر نسبت به شاهد بیشترین سرعت جوانه زنی و در شوری 15 میلی موس بر سانتی متر نسبت به شاهد ژنوتیپ های کوکر 153Fx312  و زتا ـ 2 بیشترین سرعت جوانه زنی را دارا بودند. در سطح شوری 5، 10 و 15 میلی موس بر سانتی متر نسبت به شاهد ترتیب ژنوتیپهای آ.اس.ج 349 x و در مجموع ترمز ـ14 کمترین سرعت جوانه زنی را داشتند. در مرحله رشد گیاهچه ای در شوری 10 و 15 میلی موس بر سانتی متر ژنوتیپ کوکر 153Fx312 و دلتا پاین –25 بیشترین و کمترین مقدار طول ریشه چه را دارا بودند و از نظر وزن خشک ریشه چه در شوری 15 میلی موس بر سانتی متر ژنوتیپهای کوکر 153Fx312 و بلغار 433 بیشترین مقدار را داشتند. ژنوتیپ دلتا پایین –25 در تمامی سطح شوری (5، 10 و 15 میلی موس بر سانتی متر) کمترین مقدار وزن خشک ریشه چه را تولید کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 868

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 6 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1383
  • دوره: 

    18
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    690
  • دانلود: 

    34
چکیده: 

 امروزه با توجه به اهمیت تجارت در سطح بین المللی، لحاظ کردن قیمت انرژی مصرفی در قیمت تمام شده محصولات کشاورزی بسیار مهم می باشد. در روند تولید محصول برنج، بهینه کردن انرژی حرارتی مصرفی در خشک کن ها مورد توجه می باشد. بنابراین جهت بررسی مصرف انرژی در خشک کن های شلتوک اقدام به مطالعه بازده حرارتی در دو سطح حرارتی 35 و 65 درجه سانتیگراد از هوای ورودی با استفاده از خشک کن آزمایشگاهی با میزان هوای معین بر روی رقم شلتوک خزر شده است. نتایج نشان می دهد که عوامل متعددی در افزایش بازده حرارتی موثر هستند که تعدادی از این عوامل عبارتند از دمای هوای ورودی به خشک کن، محتوای رطوبتی (رطوبت بالای 14%) و تفاوت گرمای ویژه شلتوک و آب محتوای دانه شلتوک می باشد. با افزایش دمای خشک کن، زمان خشک شدن شلتوک از 10 به 4 ساعت کاهش و حرارت جذب شده به آب شلتوک جهت حرارت نهان افزایش یافته اما حرارتی که بدون استفاده از خشک کردن خارج میشود کاهش می یابد. در دو دمای 35 و 65 درجه سانتیگراد از هوای ورودی به خشک کن میزان متوسط بازده حرارتی 26.37% و 36.5% بدست آمد که این بازده حرارتی با کاهش محتوای رطوبتی دانه شلتوک با زمان از میزان  44% به 15% برای دمای 35 درجه سانتگراد و 41% به 25% برای دمای 65 درجه سانتیگراد از هوای ورودی به خشک کن کاهش می یابد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 690

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 34 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0