مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,527
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثر ضد باکتریایی و ضد اکسیداسیونی عصاره زردچوبه (Curcuma Longa) در شرایط آزمایشگاهی بر ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 87

چکیده

 در این تحقیق اثر آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره زردچوبه (1,5 درصد حجمی- حجمی) بر عمر ماندگاری ماهی قزل آلای رنگین کمان بسته بندی شده در خلاء که در شرایط سرد(4±1 °C)  نگهداری می شد, بررسی گردید. آزمایش های میکروبی شامل بار کل باکتریایی (TVC) و باکتری های سرمادوست (PTC), آزمایش های شیمیایی شامل شاخص پرکساید(PV) , شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA), اسیدهای چرب آزاد (FFA) به همراه  pHو ارزیابی حسی در یک دوره 20 روزه انجام گردید. عصاره زردجوبه به طور معنی داری (P<0.05) اکسیداسیون لیپید را در ماهیان تیمارشده به تعویق انداخت. مقادیر باکتری های سرمادوست و کل باکتری ها در طول دوره نگهداری در ماهیان تیمار شده با عصاره زردچوبه زیر حد قابل قبول پیشنهادی (7 log cfu/g) باقی ماند و فساد میکروبی در این نمونه ها نسبت به نمونه شاهد به طور معنی داری (P<0.05) کاهش یافت. طبق بررسی های حسی و آنالیزهای میکروبی, ماهی قزل آلای رنگین کمان تیمارشده با عصاره زردچوبه نسبت به نمونه شاهد تا انتهای دوره نگهداری قابل مصرف بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پزشک، سمانه، رضایی، مسعود، راشدی، حمید، و حسینی، هدایت. (1391). مطالعه اثر ضد باکتریایی و ضد اکسیداسیونی عصاره زردچوبه (Curcuma Longa) در شرایط آزمایشگاهی بر ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و صنایع غذایی ایران، 9(35)، 77-87. SID. https://sid.ir/paper/72844/fa

    Vancouver: کپی

    پزشک سمانه، رضایی مسعود، راشدی حمید، حسینی هدایت. مطالعه اثر ضد باکتریایی و ضد اکسیداسیونی عصاره زردچوبه (Curcuma Longa) در شرایط آزمایشگاهی بر ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛9(35):77-87. Available from: https://sid.ir/paper/72844/fa

    IEEE: کپی

    سمانه پزشک، مسعود رضایی، حمید راشدی، و هدایت حسینی، “مطالعه اثر ضد باکتریایی و ضد اکسیداسیونی عصاره زردچوبه (Curcuma Longa) در شرایط آزمایشگاهی بر ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 35، pp. 77–87، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/72844/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button