Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,392
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

493
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ارزشهای تغذیه ای و اسیدهای چرب امگا-3 عضله های پشتی و شکمی کپور معمولی (Cyprinus carpio) وحشی و پرورشی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 37

چکیده

 در این تحقیق ترکیبات مغذی و اسیدهای چرب بخش پشتی و شکمی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) وحشی و پرورشی مورد آزمایش قرار گرفت. آنالیز تقریبی نشان داد که میزان چربی کل فیله پشتی و شکمی کپور معمولی وحشی و پرورشی به ترتیب 4.4%, 5% و 2.9% و 2.4% بود و اختلاف بین آنها به لحاظ آماری معنادار نبود (p>0.05). بین دو گروه ماهی و نیز بین بخش پشتی و شکمی هر گروه میزان رطوبت و پروتئین متفاوت بوده (p<0.05) و مقادیر آنها به ترتیب از73.2 % تا 80.8% و 13.7% تا 20.6% متغیر بود. میزان خاکستر بخش پشتی و شکمی تفاوت معنادار نداشت (p>0.05) و دامنه آن بین 0.82% تا 0.96% بود. در همه نمونه های مورد مطالعه, اسیدهای چرب پالمتیک (C16: 0), اولئیک (C18: 1n-9) و لینولئیک (C18: 2n-6) به ترتیب فراوانترین اسیدهای چرب اشباع, تک غیراشباع و چند غیراشباع بودند. در هر دو گروه از ماهیان, بخش پشتی حاوی مقادیر بالاتری از اسید آراشیدونیک (C20: 4n-6) نسبت به بخش شکمی بود (p<0.05). نتایج تحقیق نشان داد که پروفیل اسیدهای چرب بین کپور وحشی و پرورشی تفاوت مهمی نداشت و هر دو گروه حاوی مقادیر نسبتا مناسبی از اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA) بویژه اسید لینولئیک (C18: 2n-6), اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) بودند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

خرمگاه، مهدی، رضایی، مسعود، اجاق، سیدمهدی، و باباخانی لشکان، آریا. (1386). مقایسه ارزشهای تغذیه ای و اسیدهای چرب امگا-3 عضله های پشتی و شکمی کپور معمولی (Cyprinus carpio) وحشی و پرورشی. مجله علوم و فنون دریایی ایران، 6(3-4)، 31-37. SID. https://sid.ir/paper/74517/fa

Vancouver: کپی

خرمگاه مهدی، رضایی مسعود، اجاق سیدمهدی، باباخانی لشکان آریا. مقایسه ارزشهای تغذیه ای و اسیدهای چرب امگا-3 عضله های پشتی و شکمی کپور معمولی (Cyprinus carpio) وحشی و پرورشی. مجله علوم و فنون دریایی ایران[Internet]. 1386؛6(3-4):31-37. Available from: https://sid.ir/paper/74517/fa

IEEE: کپی

مهدی خرمگاه، مسعود رضایی، سیدمهدی اجاق، و آریا باباخانی لشکان، “مقایسه ارزشهای تغذیه ای و اسیدهای چرب امگا-3 عضله های پشتی و شکمی کپور معمولی (Cyprinus carpio) وحشی و پرورشی،” مجله علوم و فنون دریایی ایران، vol. 6، no. 3-4، pp. 31–37، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/74517/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا