مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

798
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی موارد استفاده از بافت های غیرمجاز در همبرگرهای دست ساز در شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 81

چکیده

 مقدمه: امروزه فرآورده های گوشتی آماده پخت و مصرف بسیار مورد توجه مصرف کنندگان بوده و همبرگر بعنوان یک فراورده های گوشتی خام منجمد که تولید آن اغلب به صورت صنعتی است, از آن جمله می باشد. اخیرا تولید همبرگرهای دست ساز در صنف با مجوز معاونت بهداشتی وزارت بهداشت صورت پذیرفته و جایگزین های گوشتی غیرمجاز نظیر آلایش نامطلوب حیوانات کشتاری (ریه, پستان, بافت های طحال, اندام های داخل حفره شکمی, سنگدان مرغ, پوست و غیره) در فرمول ترکیبی, از تقلبات موجود در این فراورده می باشد. هدف این مطالعه تعیین موارد استفاده از بافت های غیر مجاز در همبرگرهای دست ساز عرضه شده در شهر تهران به روش بافت شناسی بوده است. روش بررسی: در این مطالعه در سال 1393, پس از تعریف مطالعه به صورت توصیفی, لیست اغذیه فروشی ها در مناطق مورد نظر شهر تهران تهیه و ضمن مراجعه حضوری بصورت تصادفی ساده, تعداد 42 نمونه همبرگر موجود تولید شده به روش دست ساز نمونه برداری و پس از ارسال به آزمایشگاه با حفظ شرایط سرد, از نظر وجود بافت های غیرمجاز و جایگزین های غیرمجاز گوشت در فرمولاسیون به روش بافت شناسی (رنگ آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین) مورد آزمون و بررسی قرار گرفت. یافته ها: در این مطالعه, میزان درصد موارد استفاده از بافت های غیرمجاز در نمونه های دست ساز 76/54 % شامل خمیرمرغ (19مورد) و پوست (4 مورد) مشاهده شد. آنالیز آماری داده ها نشان داد که استفاده از خمیر مرغ به عنوان تقلب در تولید همبرگر دست ساز اختلاف معنا داری در مقایسه با استفاده از پوست دارد (05/0P<). نتیجه گیری: باتوجه به اینکه استفاده از بافت های غیرمجاز در همبرگر براساس استانداردهای موجود, تقلب محسوب می شود و سلامتی مصرف کنندگان را به مخاطره می اندازد, لذا لزوم کنترل و نظارت های دقیق بهداشتی بر اغذیه فروشی ها ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غضنفری، معصومه، حاجی محمدی، بهادر، اسکندری، سهیل، و کریمیان خسروشاهی، نادر. (1397). بررسی موارد استفاده از بافت های غیرمجاز در همبرگرهای دست ساز در شهر تهران. طلوع بهداشت، 17(1 (مسلسل 67) )، 73-81. SID. https://sid.ir/paper/102847/fa

    Vancouver: کپی

    غضنفری معصومه، حاجی محمدی بهادر، اسکندری سهیل، کریمیان خسروشاهی نادر. بررسی موارد استفاده از بافت های غیرمجاز در همبرگرهای دست ساز در شهر تهران. طلوع بهداشت[Internet]. 1397؛17(1 (مسلسل 67) ):73-81. Available from: https://sid.ir/paper/102847/fa

    IEEE: کپی

    معصومه غضنفری، بهادر حاجی محمدی، سهیل اسکندری، و نادر کریمیان خسروشاهی، “بررسی موارد استفاده از بافت های غیرمجاز در همبرگرهای دست ساز در شهر تهران،” طلوع بهداشت، vol. 17، no. 1 (مسلسل 67) ، pp. 73–81، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/102847/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button