مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,220
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

646
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر آموزش تغذیه توسط همتایان و پرسنل بهداشتی بر آگاهی، نگرش و شاخصهای تغذیه ای زنان 35-18 ساله تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 64 | صفحه پایان 75

چکیده

 سابقه و اهداف: عدم آگاهی تغذیه ای و در نتیجه عملکرد نامناسب باعث مشکلاتی از قبیل سوء تغذیه و ابتلا به بیماری ها می شود. مطالعات اندکی در زمینه تاثیر روشهای مختلف آموزش تغذیه بر آگاهی, نگرش و شاخص های تغذیه ای زنان انجام گرفته است. لذا این پژوهش با هدف مقایسه تاثیر آموزش توسط همتایان و پرسنل بهداشتی بر آگاهی, نگرش و شاخص های تغذیه ای زنان انجام شد.روش بررسی: در این پژوهش نیمه تجربی, 108 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ارومیه در تحقیق وارد. از بین مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ارومیه 4 مرکز به طور تصادفی انتخاب گردید که دو مرکز به آموزش از طریق همتا و دو مرکز به آموزش از طریق پرسنل بهداشتی اختصاص داده شد. از بین زنان 35-18 تحت پوشش مراکز منتخب, تعداد 27 نفر به طور تصادفی, در تحقیق وارد شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات, پرسشنامه از پیش ساخته شده ای بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته بود. ابتدا از هر دو گروه پیش آزمون به عمل آمد. در گروه آموزش توسط همتایان در هر مرکز 2 نفر از کسانی که بالاترین نمره را کسب نمودند, به عنوان آموزش دهنده همتا انتخاب شدند. گروه همتایان توسط آموزش دهنده های همتا و گروه پرسنل توسط پرسنل بهداشتی 4 جلسه آموزشی 2ساعته را دریافت کردند. 6 هفته پس از پایان جلسات آموزشی پس آزمون به عمل آمد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون Tمستقل و T زوجی انجام شد.یافته ها: قبل از انجام مداخله میانگین نمرات آگاهی, نگرش و شاخصهای جهانی تغذیه (Global Dietary Index), مصرف چربی (Fat Consumption Index) و مصرف گوشت (Meat Consumption Index) در گروه پرسنل بهداشتی به ترتیب 25.48, 6.68, 7.77, 5.38, 2.11 و در گروه همتایان 30.38, 8.20, 7.78, 5.75, 2.33 بود که پس از انجام مداخله آموزشی در گروه پرسنل بهداشتی به ترتیب به 31.38, 8.88, 7.25, 4.9, 2 و در گروه همتایان به 34.4, 15.4, 5.33, 3.62, 0.85 تغییر یافت. اختلاف معنی دار آماری بین میانگین نمره آگاهی, نگرش و شاخصهای تغذیه ای دو گروه بعد از آموزش وجود داشت, افزایش میانگین نمرات آگاهی افراد گروه آموزشی پرسنل بیشتر از گروه آموزشی همتایان بود. همچنین میانگین نمره نگرش در گروه همتا بعد از مداخله به طور معنی داری بیش از گروه پرسنل افزایش یافت و نیز بهبود شاخصهای جهانی تغذیه, مصرف چربی و مصرف گوشت در گروه آموزشی همتا بعد از مداخله به طور معنی داری بیش از گروه پرسنل بود.نتیجه گیری: افزایش بیشتر نمرات آگاهی در گروه پرسنل می تواند نشان دهنده ضعف همتایان در ارائه مطالب نظری و علمی باشد. اثربخشی آموزش تغذیه بمنظور بهبود شاخصهای تغذیه ای و نگرش در زنان توسط همتایان بیشتر از پرسنل بهداشتی است, لذا پیشنهاد می گردد این شیوه آموزشی, بخصوص در آموزش تغذیه بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مروتی شریف آباد، محمدعلی، علی زاده مرادکندی، الهام، مظفری خسروی، حسن، فلاح زاده، حسین، و مومنی سروستانی، مرضیه. (1391). مقایسه تاثیر آموزش تغذیه توسط همتایان و پرسنل بهداشتی بر آگاهی, نگرش و شاخصهای تغذیه ای زنان 35-18 ساله تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ارومیه. طلوع بهداشت، 11(1 (مسلسل 34))، 64-75. SID. https://sid.ir/paper/103063/fa

    Vancouver: کپی

    مروتی شریف آباد محمدعلی، علی زاده مرادکندی الهام، مظفری خسروی حسن، فلاح زاده حسین، مومنی سروستانی مرضیه. مقایسه تاثیر آموزش تغذیه توسط همتایان و پرسنل بهداشتی بر آگاهی, نگرش و شاخصهای تغذیه ای زنان 35-18 ساله تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ارومیه. طلوع بهداشت[Internet]. 1391؛11(1 (مسلسل 34)):64-75. Available from: https://sid.ir/paper/103063/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی مروتی شریف آباد، الهام علی زاده مرادکندی، حسن مظفری خسروی، حسین فلاح زاده، و مرضیه مومنی سروستانی، “مقایسه تاثیر آموزش تغذیه توسط همتایان و پرسنل بهداشتی بر آگاهی, نگرش و شاخصهای تغذیه ای زنان 35-18 ساله تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرستان ارومیه،” طلوع بهداشت، vol. 11، no. 1 (مسلسل 34)، pp. 64–75، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/103063/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button