Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,329
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

636
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات شیمیایی اسانس بخش های هوایی گیاه Satureja sahendica Bornm

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 زمینه و هدف: جنس Satureja متعلق به تیره Labiatea می باشد که گونه های زیادی از آن در سراسر دنیا پراکنده اند و از این میان حدود 12 گونه در ایران وجود دارند که 8 گونه آن منحصر به ایران می باشد. این گیاهان از نقطه نظر کاربرد در صنایع غذایی, دارویی, آرایشی و غیره حایز اهمیت فراوان هستند. هدف از مطالعه حاضر شناسایی کیفی و کمی اسانس به دست آمده از بخش های مختلف هوایی گیاه مرزه سهندی و مقایسه آنها با یکدیگر و تعیین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی آنها می باشد.روشها: در این پژوهش بخشهای هوایی گیاه S. sohendica در اواخر تابستان, در مرحله گلدهی کامل از رویشگاه طبیعی خود واقع در منطقه اسکو در آذربایجان شرقی به مختصات جغرافیایی E: 46 10 3.6, N: 37 43 52.7 و ارتفاع 2048 متری جمع آوری و پس از خشک شدن در سایه و دمای محیط تا زمان اسانس گیری در دمای حدود دو درجه سانتیگراد نگهداری شدند, سپس بخشهای هوایی به دو بخش مجزای گل آذین (شامل: گل و محور گل) S1 و بخش رویشی (شامل: برگ و محور ساقه) S2 تقسیم شده و توسط دستگاه کلونجر به صورت مجزا اسانس گیری بعمل آمد. عمل اسانس گیری برای هر نمونه سه بار تکرار شد و میانگین درصد اسانس هر نمونه بدست آمد.یافته ها: مقدار اسانس بدست آمده از نمونه S1 برابر 1.66%±0.19 v/w و برای نمونه S2 برابر 1.5%±0.12 v/w می باشد. در اسانس نمونه S1 تعداد 29 ترکیب شناسایی شدند که ترکیبات عمده آن عبارتند از تیمول (%32.57), گاما- ترپینن (%29.33) و پارا- سیمن (%23.48) و در اسانس نمونه S2 تعداد 23 ترکیب شیمیایی شناسایی شدند که ترکیبهای عمده آن عبارتند از: پارا- سیمن (%44.88), تیمول (%28.22) و گاما- تریپنن (%10.07) میباشند. فعالیت آنتی اکسیدانی نمونه های اسانس بوسیله روش DPPH ارزیابی و میزان RC50 برای نمونه S1 و S2 به ترتیب برابر با 7.15×10-2 mg/ml, 7.83×10-2 mg/ml تعیین گردیدند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده اسانس حاصل از بخش های مختلف گیاه می تواند کاربرد فراوان در صنایع دارویی و صنایع غذایی داشته و به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی آنتی اکسیدان های مصنوعی گردد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

طباطبایی رییسی، علیرضا، خلیقی، احمد، کاشی، عبدالکریم، اثنی عشری، سولماز، بادام مقدم، صدیقه، و دل آذر، عباس. (1386). فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات شیمیایی اسانس بخش های هوایی گیاه Satureja sahendica Bornm. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، 13(3)، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/48431/fa

Vancouver: کپی

طباطبایی رییسی علیرضا، خلیقی احمد، کاشی عبدالکریم، اثنی عشری سولماز، بادام مقدم صدیقه، دل آذر عباس. فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات شیمیایی اسانس بخش های هوایی گیاه Satureja sahendica Bornm. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1386؛13(3):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/48431/fa

IEEE: کپی

علیرضا طباطبایی رییسی، احمد خلیقی، عبدالکریم کاشی، سولماز اثنی عشری، صدیقه بادام مقدم، و عباس دل آذر، “فعالیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات شیمیایی اسانس بخش های هوایی گیاه Satureja sahendica Bornm،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. 13، no. 3، pp. 1–6، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48431/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا