مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رعایت رژیم غذایی در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری در بیمارستان های منتخب تبریز

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 21

چکیده

 مقدمه: بیماری عروق کرونری در اثر تنگی یا انسداد کامل شریان کرونری ایجاد می شود. افزایش چربی خون عامل بالقوه در بروز آترواسکلروز پیشرفته و بیماری عروق کرونری می باشد. رژیم  غذایی مناسب نقش مهمی در پیشگیری از بیماری و کنترل آن دارد. این پژوهش به منظور بررسی رعایت رژیم غذایی بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری در بیمارستان های منتخب تبریز در سال 1383 انجام گرفته است.هدف: هدف این پژوهش بررسی رعایت رژیم غذایی در بیماران مبتلا به بیماری های عروق کرونری در بیمارستانهای منتخب شهر تبریز بود.مواد و روش: در این پژوهش توصیفی, 165 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونری که به علت همین بیماری حداقل یک بار سابقه بستری در بیمارستان را داشته و به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند, مورد مطالعه قرار گرفتند. محیط پژوهش بخش های داخلی و جراحی قلب مردان و زنان در بیمارستان های مربوطه بود. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شد. پرسشنامه مشتمل بر 30 سوال در رابطه با مشخصات دموگرافیک و سوالات مربوط به رعایت رژیم غذایی تنظیم گردید.جهت دستیابی به چگونگی عملکرد واحدهای مورد پژوهش در مورد رژیم غذایی و رابطه بین متغیرهای فوق از آمار توصیفی و استنباطی از جمله آزمون های من ویتنی, کروسکال والیس و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شده است.یافته ها: بیشترین درصد افراد مورد پژوهش از نظر رعایت رژیم غذایی در سطح متوسط (60 درصد) بود. یافته های پژوهش رابطه معنی دار آماری بین بعضی مشخصات دموگرافیک و عملکرد بیماران مبتلا به بیماری های عروق کرونری در مورد رژیم غذایی نشان داد.بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش, درصد کمی از بیماران (حدود 7.27 درصد) از عملکرد مناسب برخوردار بودند. بنابراین, با توجه به نیاز شدید این بیماران به امر آموزش رژیم غذایی, پرستاران باید نیازهای آموزشی تغذیه ای بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری را بررسی و روش های خودمراقبتی مناسب رادر جهت کنترل رژیم غذایی آموزش دهند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عزتی، نایله، عابدسعیدی، ژیلا، و زراعتی، حجت. (1385). بررسی رعایت رژیم غذایی در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری در بیمارستان های منتخب تبریز. نشریه دانشکده پرستاری و مامایی (Advances in Nursing and Midwifery)، 16(52)، 9-21. SID. https://sid.ir/paper/108266/fa

Vancouver: کپی

عزتی نایله، عابدسعیدی ژیلا، زراعتی حجت. بررسی رعایت رژیم غذایی در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری در بیمارستان های منتخب تبریز. نشریه دانشکده پرستاری و مامایی (Advances in Nursing and Midwifery)[Internet]. 1385؛16(52):9-21. Available from: https://sid.ir/paper/108266/fa

IEEE: کپی

نایله عزتی، ژیلا عابدسعیدی، و حجت زراعتی، “بررسی رعایت رژیم غذایی در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری در بیمارستان های منتخب تبریز،” نشریه دانشکده پرستاری و مامایی (Advances in Nursing and Midwifery)، vol. 16، no. 52، pp. 9–21، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/108266/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button