مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,060
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فلوراید چند گونه چای کیسه ای پرمصرف در ایران

صفحات

 صفحه شروع 169 | صفحه پایان 172

چکیده

 بیان مساله: فلوراید یکی از شناخته شده ترین و مفیدترین مواد در مهار پوسیدگی است, ولی مصرف مقادیر بالای فلوراید می تواند باعث فلوئوروزیس دندانی شود. چای یکی از مواد دارای فلوراید بالاست. چای کیسه ای که در کشور ما استفاده فراوانی دارد دارای مقادیر بالای این یون میباشد.هدف: هدف از این بررسی, تعیین میزان فلوراید چند گونه چای کیسه ای پرمصرف در ایران بود.مواد و روش: در این پژوهش توصیفی, شمار شش نمونه از گونه های چای های کیسه ای پر مصرف در ایران فراهم شده (شش بسته از هر یک). از هر بسته یک عدد چای کیسه ای در یک فنجان بلور قرار داده و 100 میلی لیتر آب جوش به آن افزوده شد. چای کیسه ای را به مدت زمان اعلام شده توسط کارخانه سازنده در فنجان تکان داده و پس از بیرون آوردن آن به همه محلول ها به نسبت یک به یک مادهTISAB (تیزاب) افزوده شد. غلظت یون فلوراید در نمونه ها به روش پتانسیومتری اندازه گیری گردید. تفاوت میان فلوراید گونه های چای کیسه ای با استفاده از آزمون آنوا بررسی شد.یافته ها: میانگین فلوراید همه نمونه ها ppm 2.02±1.06 به دست آمد. بیشترین و کمترین غلظت فلوراید به ترتیب مربوط به چای کیسه ای احمد (ppm 3.27±0.23) و زرین (ppm 0.7±0.02) است.(p<0.01) نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد, که میزان فلوراید چای کیسه ای بالاست و در افراد با استفاده بالا از چای باید از انواع با فلوراید کمتر استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصفهانی زاده، کتایون، امانلو، مسعود، ولایی، ناصر، و موسوی زاهد، شراره. (1389). بررسی میزان فلوراید چند گونه چای کیسه ‌ای پرمصرف در ایران. مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry، 11(2 (مسلسل 27))، 169-172. SID. https://sid.ir/paper/108591/fa

    Vancouver: کپی

    اصفهانی زاده کتایون، امانلو مسعود، ولایی ناصر، موسوی زاهد شراره. بررسی میزان فلوراید چند گونه چای کیسه ‌ای پرمصرف در ایران. مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry[Internet]. 1389؛11(2 (مسلسل 27)):169-172. Available from: https://sid.ir/paper/108591/fa

    IEEE: کپی

    کتایون اصفهانی زاده، مسعود امانلو، ناصر ولایی، و شراره موسوی زاهد، “بررسی میزان فلوراید چند گونه چای کیسه ‌ای پرمصرف در ایران،” مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry، vol. 11، no. 2 (مسلسل 27)، pp. 169–172، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/108591/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button