مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,438
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رابطه سوء تغذیه انرژی - پروتئین با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 54

چکیده

 سابقه و هدف: خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی مبتلا سوء تغذیه انرژی - پروتئین بیشتر از بیماران همودیالیزی است که وضعیت تغذیه ای مناسبی دارند. عوامل خطر سنتی برای بیماری های قلبی عروقی مانند BMI و کلسترول تام سرم نمی توانند توجیه کننده افزایش فراوانی بیماری های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی مبتلا به سوء تغذیه انرژی - پروتئین باشد. بنابراین, مطالعه حاضر به منظور بررسی رابطه سوء تغذیه انرژی - پروتئین با عوامل خطر غیر سنتی بیماری های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه از 2302 بیمار همودیالیزی بزرگسال واجد شرایط در کلیه بیمارستان های تهران 291 بیمار به طور تصادفی با استفاده از نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شدند. وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی با استفاده از روش SGA تعیین شد. امتیازهای DMS و MIS در این بیماران تعیین شدند. رژیم غذایی بیماران با استفاده از یاد آمد خوراک چهار روزه (شامل دو روز دیالیز و دو روز غیردیالیز) مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین بعد از 12 تا 14 ساعت ناشتا بودن, 8cc خون از بیماران قبل از دیالیز گرفته شد و غلظت اوره, کراتینین, آلبومین, CRP, sICAM-1, sVCAM-1, sE-selectin, MDA, NO, اندوتلین-1 و Lp(a) سرم اندازه گیری شد.یافته ها: غلظت CRP و sICAM-1 سرم در بیماران همودیالیزی دارای سوء تغذیه انرژی - پروتئین به طور معنی داری بیشتر از بیماران همودیالیزی فاقد سوء تغذیه بود (P<0.01) در حالی که بین دو گروه, تفاوت معنی داری از نظر غلظت sVCAM-1, sE-selectin, MDA, NO, اندوتلین-1 و Lp(a) سرم وجود نداشت. غلظت CRP و sICAM-1 سرم در بیماران همودیالیزی دارای سوء تغذیه انرژی - پروتئین نوع IIa و IIb به طور معنی داری بیشتر از بیماران همودیالیزی دارای سوء تغذیه نوع I بود (P<0.01). همبستگی مستقیم و معنی داری بین امتیاز DMS و امتیاز MIS به عنوان دو نشانگر سوء تغذیه انرژی - پروتئین) با غلظت CRP و sICAM-1 سرم وجود داشت (P<0.01).نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد که در بیماران همودیالیزی مبتلا به سوء تغذیه نوع I عوامل خطر غیرسنتی بیماری های قلبی عروقی افزایش نمی یابد, در حالی که در سوء تغذیه نوع II که با التهاب همراه است, غلظت CRP وsICAM-1 سرم به عنوان دو عامل خطر بیماری های قلبی عروقی افزایش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصحابی، عاطفه، طبیبی، هادی، هدایتی، مهدی، مهدوی مزده، میترا، و نوذری، بهناز. (1390). بررسی رابطه سوء تغذیه انرژی - پروتئین با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 6(2 (پی در پی 21))، 43-54. SID. https://sid.ir/paper/121155/fa

    Vancouver: کپی

    اصحابی عاطفه، طبیبی هادی، هدایتی مهدی، مهدوی مزده میترا، نوذری بهناز. بررسی رابطه سوء تغذیه انرژی - پروتئین با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛6(2 (پی در پی 21)):43-54. Available from: https://sid.ir/paper/121155/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه اصحابی، هادی طبیبی، مهدی هدایتی، میترا مهدوی مزده، و بهناز نوذری، “بررسی رابطه سوء تغذیه انرژی - پروتئین با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران همودیالیزی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 2 (پی در پی 21)، pp. 43–54، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121155/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button