مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,474
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

691
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

انتخاب مدل ریاضی برای سینتیک خشک کردن میوه آلبالو در خشک کن مایکروویو - خلأ

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 64

چکیده

 سابقه و هدف: در سال های اخیر, بررسی کارایی و توانایی خشک کن های مایکروویو - خلأ به عنوان روشی جدید, سریع و نسبتا کم هزینه برای خشک کردن مواد غذایی مورد بررسی قرار گرفته است. در پژوهش حاضر سعی شد تا ضمن ارزیابی توانایی این روش برای خشک کردن آلبالو در شرایط مختلف, مناسب ترین مدل ریاضی برای توصیف سینتیک خشک شدن آن معرفی شود.مواد و روش ها: آزمایش های تجربی خشک کردن به وسیله خشک کن مایکروویو - خلأ در 4 سطح توان اسمی مایکروویو (360, 600, 840 و 1200 وات) و 4 سطح فشار مطلق (200, 400, 600 و 800 میلی بار) انجام شد. سپس ویژگی های خشک کردن آلبالو بر حسب تابعی از توان مایکروویو و میزان فشار مطلق سیستم تعیین شد. آن گاه میزان برازش داده های تجربی با 7 مدل نیمه نظری و تجربی ارزیابی و مقایسه ها بر اساس R2, X2 و RMSE انجام شد و سرانجام مناسب ترین مدل گزارش شد.یافته ها: نتایج نشان داد که توان مایکرویو و میزان خلأ روی سرعت خشک شدن آلبالو اثر مهمی دارند و با افزایش توان و کاهش فشار محفظه, زمان خشک شدن کاهش می یابد. هم چنین, فرایند خشک شدن در مرحله نزولی اتفاق می افتد. علاوه بر این, مقایسه مدل های مختلف نشان داد که مدل میدلی و همکاران به دلیل دارا بودن بالاترین R2 و کمترین X2 و RMSE می تواند مناسب ترین مدل باشد.نتیجه گیری: در خشک کردن آلبالو با این روش, دوره سرعت ثابت وجود نداشت. با توجه به نتایج به دست آمده با این روش به نظر می رسد که خشک کن مایکروویو - خلأ به دلیل کارایی بالا و زمان کوتاه فرایند, روشی مناسب برای خشک کردن آلبالو و سایر محصولات غذایی و کشاورزی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قادری، عبدالرحمن، عباسی، سلیمان، متولی، علی، و مینایی، سعید. (1390). انتخاب مدل ریاضی برای سینتیک خشک کردن میوه آلبالو در خشک کن مایکروویو - خلأ. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 6(2 (پی در پی 21))، 55-64. SID. https://sid.ir/paper/121158/fa

    Vancouver: کپی

    قادری عبدالرحمن، عباسی سلیمان، متولی علی، مینایی سعید. انتخاب مدل ریاضی برای سینتیک خشک کردن میوه آلبالو در خشک کن مایکروویو - خلأ. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛6(2 (پی در پی 21)):55-64. Available from: https://sid.ir/paper/121158/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرحمن قادری، سلیمان عباسی، علی متولی، و سعید مینایی، “انتخاب مدل ریاضی برای سینتیک خشک کردن میوه آلبالو در خشک کن مایکروویو - خلأ،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 2 (پی در پی 21)، pp. 55–64، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121158/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button