مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,081
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

545
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 66

چکیده

 سابقه و هدف: تغییر و افزایش سطوح لیپیدهای خون یکی از مشکلات بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر سطوح لیپید های خون در این بیماران طراحی و انجام شد.افراد و روش ها: این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکورِ کنترل شده روی 44 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. ابتدا بیماران به دو گروه دریافت کننده 200ml آب هویج غنی شده با 10mg بتاکاروتن (گروه الف) و آب هویج معمولی (گروه ب) تقسیم شدند. هر دو گروه به مدت 8 هفته, هر روز در وعده ناهار به جای یک واحد غلات 200ml آب هویج دریافت کردند. یادآمد 24 ساعته خوراک در 3 روز متوالی و 6 روز غیرمتوالی در ابتدا و انتهای مطالعه گرفته شد. همچنین, مقدار لیپید ها, گلوکز و بتاکاروتن سرم در نمونه های خون ناشتا در شروع و پایان هفته هشتم اندازه گیری شد. داده های بررسی مصرف با نرم افزار Nutritionist IV آنالیز و آزمون های آماری با نرم افزار SPSS11.5 تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: سطح بتاکاروتن سرم افزایش و کلسترول تام و تری گلیسرید و نسبت های LDL-c/HDL-C و TC/HDL-C به طور معنی داری در گروه الف نسبت به گروه ب کاهش یافت, ولی سطوح HDL-C و گلوکز ناشتا در این تحقیق در هر دو گروه تحت تاثیر قرار نگرفت.نتیجه گیری: مصرف روزانه 200ml آب هویج غنی شده با 10mg بتاکاروتن یا آب هویج معمولی به مدت 8 هفته بدون تاثیر بر مقدار گلوکز سرم, سبب بهبود سطوح بعضی از لیپیدهای سرم در بیماران دیابتی نوع 2 شد. البته, تاثیر آب هویج غنی شده در مقایسه با آب هویج معمولی بیشتر بود. این مداخله تغذیه ای نشان داد که مصرف آب هویج غنی شده احتمالا می تواند از افزایش لیپید های خون در این بیماران جلوگیری کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی، آتنا، طاهباز، فریده، رسولی، شاهین، رشیدخانی، بهرام، غروی نوری، اعظم، مسلمی، معصومه، و هدایتی، مهدی. (1389). اثرات مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 5(3 (پی در پی 18))، 57-66. SID. https://sid.ir/paper/121164/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی آتنا، طاهباز فریده، رسولی شاهین، رشیدخانی بهرام، غروی نوری اعظم، مسلمی معصومه، هدایتی مهدی. اثرات مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1389؛5(3 (پی در پی 18)):57-66. Available from: https://sid.ir/paper/121164/fa

    IEEE: کپی

    آتنا رمضانی، فریده طاهباز، شاهین رسولی، بهرام رشیدخانی، اعظم غروی نوری، معصومه مسلمی، و مهدی هدایتی، “اثرات مصرف آب هویج غنی شده با بتاکاروتن بر سطح لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 5، no. 3 (پی در پی 18)، pp. 57–66، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121164/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button