مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,783
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

651
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تحریک الکتریکی با ولتاژ پایین بر تردی و ظرفیت نگهداری آب در گوشت گوساله

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 61

چکیده

 سابقه و هدف: در صنعت گوشت, سرعت سرد کردن لاشه از نظر تاثیر آن بر کیفیت گوشت و جنبه های اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. سرد کردن سریـع گوشت, بلافاصله پس از ذبح, موجب کـوتـاه شـدن(cold shortening)  و سفت شدن ماهیچه می شود. تحریک الکتریکی پس از کشتار به عنوان یک تیمار موثر برای کاهش زمان سرد کردن لاشه و جلوگیری از کـوتاه شدن ماهیچه, در صنعت گوشت کشورهای پیشرفته اعمال می شود. همچنین, تحریک الکتریکی می تواند تردی گوشت را افزایش دهد. هدف از این تحقیق, بررسی تاثیر تحریک الکتریکی با ولتاژ پایین بر تردی و ظرفیت نگهداری آب در گوشت گوساله بود.مواد و روش ها: این تحقیق به روش تجربی انجام شد و تکنیک مورد استفاده مشاهده بود. 18 راس گوسـالـه 12 تا 14 ماهه نــژاد Holstein, بـا متوسط وزن لاشــه گـــرم, 243±13Kg بـلافاصـلـه پس از خون گیــری, با ولتـاژ 110V, 1A, به مدت 20 ثانیه تحریک شـدند. پس از دو نیم شدن لاشه, از هر نیم لاشه حدود 1 کیلوگرم از عضله طویل پشتی, نمونه گیری شد. سپس نیروی برشی, تـردی و آبدار بودن حسی نمونه ها در 1, 3 و 7 روز پس از ذبح تعیین شد. ظرفیت نگهداری آب, افت نگهداری و افت پخـت در 7 روز پس از ذبح تعیین شد.یافته ها: نیروی برشی نمونه های تحریک شده در 3,1 و 7 روز پس از ذبح, پایین تر از مقــدار نیــروی برشـی نمونــه های کنتـرل بود (P<0.05). امتیازات آبدار بودن و تردی نمونه های تحریک شده در 1, 3 و 7 روز پس از ذبح بیش از امتیازات نمونه های کنترل بود (P<0.05). Ageing نمونه های تحریک شده و کنترل به مدت 7 روز, نیروی برشی را کاهش داد و موجب افزایش امتیازات تردی و آبدار بودن آنها شد (P<0.05). تحریک الکتریکی تاثیری بر ظرفیت نگهداری آب, افت نگهداری و افت پخـت نداشت.نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق, اعمال تحریک الکتریکی, روش موثــری برای بهبود تردی و آبدار بودن است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، کاظم، و عقابی، فیروز. (1387). تاثیر تحریک الکتریکی با ولتاژ پایین بر تردی و ظرفیت نگهداری آب در گوشت گوساله . مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 3(2 (پی در پی 9))، 55-61. SID. https://sid.ir/paper/121179/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی کاظم، عقابی فیروز. تاثیر تحریک الکتریکی با ولتاژ پایین بر تردی و ظرفیت نگهداری آب در گوشت گوساله . مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛3(2 (پی در پی 9)):55-61. Available from: https://sid.ir/paper/121179/fa

    IEEE: کپی

    کاظم کریمی، و فیروز عقابی، “تاثیر تحریک الکتریکی با ولتاژ پایین بر تردی و ظرفیت نگهداری آب در گوشت گوساله ،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 2 (پی در پی 9)، pp. 55–61، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121179/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button