مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

784
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تشکیل بیوفیلم Salmonella enteritidis روی سطوح مختلف در صنایع غذایی

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 84

چکیده

 سابقه و هدف: سالمونلا اینتریتیدیس (Salmonella enteritidis) یک باکتری مهم عامل عفونت های غذایی است. این باکتری در محیط, بسیار مقاوم است و هنوز علت اصلی بسیاری از عفونت های گاسترواینتریتی انسان به شمار می رود. سالمونلا اینتریتیدیس روی بسیاری از سطوح در تماس با مواد غذایی بیوفیلم تشکیل می دهد. تشکیل بیوفیلم باکتری ها روی چنین سطوحی به عنوان یک منبع بالقوه آلودگی در نظر گرفته می شود که امکان انتقال باکتری ها و شیوع بیماری ها را افزایش می دهد. در تحقیق حاضر, تشکیل بیوفیلم سویه ایرانی سالمونلا اینتریتیدیس روی سطوح مختلف در تماس با مواد غذایی و پزشکی مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: ابتدا هیدروفوبیسیتی سطح سلول سالمونلا اینتریتیدیس (RITCC 1624) با روش(Microbial Adhesion to Hydrocarbon) MATH تعیین شد. سپس بیوفیلم آن بر سطوح استیل(Type 304 no 2B) , پلی اتیلن و شیشه در مدت زمان های 2, 4, 8, 16 و 20 ساعت تشکیل و با روش Drop plate شمارش شد.یافته ها: نتایج نشان داد که سالمونلا اینتریتیدیس با هیدروفوبیسیتی %73 توانایی تشکیل بیوفیلم روی سه سطح ذکر شده را دارد. میزان تشکیل بیوفیلم در مدت زمان 2 ساعت روی سطح شیشه ای و استیل با اختلاف معنی داری (P<0.05) بیشتر از سطح پلی اتیلن بود و با افزایش زمان به 20 ساعت, تشکیل بیوفیلم روی سطوح مختلف معنی دار نبود (P>0.05). همچنین بیشترین میزان تشکیل بیوفیلم سالمونلا روی سه سطح, در حد واسط فاز مایع و هوا بود.نتیجه گیری: تشکیل بیوفیلم سالمونلا روی چنین سطوحی, امکان انتقال این باکتری را افزایش می دهد که از نظر بهداشتی و انتقال بیماری, بسیار حائز اهمیت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدوی، منیژه، کسری کرمانشاهی، روحا، و جلالی، محمد. (1387). تشکیل بیوفیلم Salmonella enteritidis روی سطوح مختلف در صنایع غذایی . مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 3(2 (پی در پی 9))، 81-84. SID. https://sid.ir/paper/121183/fa

    Vancouver: کپی

    مهدوی منیژه، کسری کرمانشاهی روحا، جلالی محمد. تشکیل بیوفیلم Salmonella enteritidis روی سطوح مختلف در صنایع غذایی . مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛3(2 (پی در پی 9)):81-84. Available from: https://sid.ir/paper/121183/fa

    IEEE: کپی

    منیژه مهدوی، روحا کسری کرمانشاهی، و محمد جلالی، “تشکیل بیوفیلم Salmonella enteritidis روی سطوح مختلف در صنایع غذایی ،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 2 (پی در پی 9)، pp. 81–84، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121183/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button