مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

638
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه برخی ترکیبات شیمیایی و ویژگی های رئولوژیک صمغ کتیرای ایرانی تراویده از دو گونه گون A. floccosus و A. rahensis

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 17

چکیده

 سابقه و هدف: مطالعات متعددی در زمینه انواع ویژگی های ساختاری, عملکردی و کاربردی صمغ های به دست آمده از منابع مختلف انجام شده است. با وجود این, تاکنون تحقیق جامعی در خصوص ویژگی های مذکور در مورد صمغ تراویده از گونه های مختلف گیاه گون, صورت نگرفته است. هدف از این مطالعه, تعیین و مقایسه برخی خصوصیات شیمیایی صمغ کتیرای دو گونه گون ایرانی A. floccosus و A. rahensis و بررسی تاثیر دما, غلظت و قدرت یونی بر ویژگی های رئولوژیک آنها بود.مواد و روش ها: رطوبت, خاکستر و پروتئین, طبق استانداردهای ایران اندازه گیری شد. میزان برخی فلزات, با استفاده از دستگاه  ICP-AESتعیین شد. کلیه آزمون های رئولوژیک, با استفاده از دستگاه رئومتر MCR 301 شرکتAnton Paar  انجام شد. ضریب قوام(m)  و اندیس جریان (n) در مدل قانون نمایی, برای هر دو گونه تعیین شد. به منظور تعیین حساسیت قوام صمغ نسبت به دما, در شرایط مختلف, از مدل آرنیوس استفاده شد.یافته ها: گونه  A.floccosusدارای رطوبت و خاکستر بیشتر و پروتئین کمتر بود. بین مقادیر فلزات دو گونه, به غیر از آهن و «روی», اختلاف آماری معنی داری (P<0.05) وجود داشت. با افزایش نرخ برش, گرانروی ظاهری هر دو گونه, در تمام غلظت ها کاهش یافت. در شرایط آزمایش یکسان, از نظر غلظت, دما و قدرت یونی, گرانروی ظاهری ایجاد شده توسط گونه A. floccosus نسبت به گونه A. rahensis بیشتر بود. افزایش قدرت یونی باعث کاهش گرانروی ظاهری در تمام موارد برای هر دو گونه شد. در شرایط یکسان, ضریب قوام گونه A.floccosus نسبت به گونه A.rahensis بیشتر واندیس جریان, کمتر بود. حضور نمک, باعث کاهش ضریب قوام هر دو گونه شد.نتیجه گیری: انتخاب و استفاده از صمغ ها در فرایندهای غذایی مختلف (پایدارسازی نوشابه ها, استفاده از جایگزین های چربی, ریزپوشانی و تامین خصوصیات دهانی مناسب), مستلزم شناخت دقیق خصوصیات عملکردی آنها است. در این تحقیق, نشان داده شد که گونه های مختلف صمغ کتیرا, ویژگی های متفاوتی دارند و بنابراین, در شاخه های مختلف صنایع غذایی (لبنیات, غلات, نوشیدنی ها, سس ها و...) برای ایجاد ویژگی های کاربردی خاص, باید از گونه معین کتیرا استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زرگران، عزیزاله، محمدی فر، محمدامین، و بلاغی، سیما. (1387). مقایسه برخی ترکیبات شیمیایی و ویژگی های رئولوژیک صمغ کتیرای ایرانی تراویده از دو گونه گون A. floccosus و A. rahensis. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 3(4 (پی در پی 11))، 9-17. SID. https://sid.ir/paper/121206/fa

    Vancouver: کپی

    زرگران عزیزاله، محمدی فر محمدامین، بلاغی سیما. مقایسه برخی ترکیبات شیمیایی و ویژگی های رئولوژیک صمغ کتیرای ایرانی تراویده از دو گونه گون A. floccosus و A. rahensis. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛3(4 (پی در پی 11)):9-17. Available from: https://sid.ir/paper/121206/fa

    IEEE: کپی

    عزیزاله زرگران، محمدامین محمدی فر، و سیما بلاغی، “مقایسه برخی ترکیبات شیمیایی و ویژگی های رئولوژیک صمغ کتیرای ایرانی تراویده از دو گونه گون A. floccosus و A. rahensis،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 4 (پی در پی 11)، pp. 9–17، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121206/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button