مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

798
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

618
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط انواع اسیدهای چرب دریافتی از گروه های مختلف غذایی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 سابقه و هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط دریافت انواع اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع از گروه های مختلف غذایی با خطر سندرم متابولیک در بزرگسالان تهران انجام گرفت. مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بر پایه جمعیت در قالب مطالعه قند و لیپید تهران بود که بر روی 6412 بزرگسال (£ 19 سال) تهرانی انجام گرفت. اطلاعات تغذیه ای با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک جمع آوری شد. گلوکز ناشتای خون, فشار خون, غلظت کلسترول, تری گلیسرید سرم و HDL-C اندازه گیری شد. سندرم متابولیک بر طبق معیارهای پانل درمانی بزرگسالان تعریف شد. یافته ها : نتایج نشان داد که مردان و زنانی که در چارک بالای مصرف SFA قرار داشتند ارتباط معنی داری را با سندروم متابولیک نشان دادند (p<0.05). همچنین رابطه مستقیمی بین مصرف (PUFA (n-6 با سندروم متابولیک در مردان دیده شد (p<0.05) و در مردانی که مصرف (PUFA (n-3 در آنها در چارک های دوم و چهارم قرار داشت, ارتباط معکوسی با سندروم متابولیک دیده شد (p=0.03), در حالی که ارتباط معنی داری بین هیچ یک از چارک های دریافتی (PUFA (n-3 و ابتلا به سندروم متابولیک در زنان دیده نشد (p=0.34). ارتباط معکوسی بین دریافت در چارک های سوم و چهارم SFA گروه روغن جامد حیوانی با سندروم متابولیک مشاهده شد (p=0.02). نتیجه گیری: یافته های مطالعه نشان داد که ارتباط معکوسی بین دریافت اسیدهای چرب اشباع از گروه های مختلف غذایی با سندروم متابولیک وجود دارد. همچنین ارتباط مستقیمی بین دریافت اسیدهای چرب امگا 6 از گروه های مختلف غذایی با سندروم متابولیک در مردان مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، پانته آ، حسنی، مطهره، فلاح کذابی، مجتبی، حسینی اصفهانی، فیروزه، و میرمیران، پروین. (1396). ارتباط انواع اسیدهای چرب دریافتی از گروه های مختلف غذایی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 12(4 )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/121322/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی پانته آ، حسنی مطهره، فلاح کذابی مجتبی، حسینی اصفهانی فیروزه، میرمیران پروین. ارتباط انواع اسیدهای چرب دریافتی از گروه های مختلف غذایی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛12(4 ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/121322/fa

    IEEE: کپی

    پانته آ صالحی، مطهره حسنی، مجتبی فلاح کذابی، فیروزه حسینی اصفهانی، و پروین میرمیران، “ارتباط انواع اسیدهای چرب دریافتی از گروه های مختلف غذایی با سندرم متابولیک در بزرگسالان: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 4 ، pp. 1–12، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121322/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button