مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,135
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

693
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

دریافت غذایی کلسیم و ویتامین D و شیوع سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 191 | صفحه پایان 200

چکیده

 مقدمه: مطالعه ها اخیر نشان داده اند که دریافت لبنیات با سندرم متابولیک رابطه معکوسی دارد است. کلسیم و ویتامین D که دو عامل اصلی تشکیل دهنده لبنیات می باشند, به نظر عوامل اصلی فواید لبنیات هستند. هدف این مطالعه تامین ارتباط دریافت کلسیم و ویتامین D با سندرم متابولیک می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه یک مطالعه مقطعی جامعه نگر می باشد که در آن یک نمونه 808 نفری (مرد و زن) 74-18 ساله به طور تصادفی انتخاب شدند. حدود مرزی برای چارک های دریافت غذایی کلسیم و ویتامین D تعیین شد. رگرسیون لوجستیک برای مقایسه چارک های کلسیم و ویتامین D با تطبیق برای عوامل مخدوش کننده در 4 مدل انجام شد. در هر مدل نسبت به مدل قبلی برای متغیر های بیشتری تطابق صورت گرفت یافته ها: بعد تطابق برای سن, دریافت انرژی, وضعیت سیگار, فعالیت فیزیکی, نمایه توده بدن و سابقه خانوادگی سکته قلبی قبل از 60 سالگی, مشاهده شد که دریافت کلسیم با سندرم متابولیک ارتباط معکوس دارد. (OR) Odds Ratio سندرم متابولیک از کمترین به بیشترین چارک دریافت کلسیم به ترتیب: 1, 0.90(1.04-0.61), 0.85(0.99-0.78) و 0.74(0.95-0.62) و P<0.01 بود. در این روند بعد از تطبیق برای دریافت ویتامین D تغییری حاصل نشد. میزان دریافت غذایی ویتامین D با شیوع سندرم متابولیک رابطه عکس داشت ولی این رابطه مستقل از دریافت کلسیم نبود. به همین ترتیب ارتباط قوی و معنی داری بین دریافت لبنیات و سندرم متابولیک دیده شد. OR بالاترین در مقابل پایین ترین چارک 0.81(0.98-0.64) و P<0.05 بود. نتیجه گیری: این بررسی نشان می دهد که دریافت کلسیم و لبنیات با کاهش شیوع سندرم متابولیک مرتبط می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، فریدون، میرمیران، پروین، عسکری، سحر، و نوری، نازنین. (1386). دریافت غذایی کلسیم و ویتامین D و شیوع سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 9(2 (مسلسل 34))، 191-200. SID. https://sid.ir/paper/27671/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی فریدون، میرمیران پروین، عسکری سحر، نوری نازنین. دریافت غذایی کلسیم و ویتامین D و شیوع سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1386؛9(2 (مسلسل 34)):191-200. Available from: https://sid.ir/paper/27671/fa

    IEEE: کپی

    فریدون عزیزی، پروین میرمیران، سحر عسکری، و نازنین نوری، “دریافت غذایی کلسیم و ویتامین D و شیوع سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 9، no. 2 (مسلسل 34)، pp. 191–200، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27671/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button