سابقه و هدف: ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی و خطر بیماری های قلبی عروقی در بین بیماران نفروپاتی دیابتی هنوز مورد ارزیابی قرار نگرفته است. هدف از این مطالعه ارزیابی ارتباط بین بار اسیدی رژیم غذایی بر اساسPRAL (potential renal acid load) و امتیاز نسبت پروتئین به پتاسیم (Pro:K) و خطر بیماری های قلبی عروقی در بین بیماران نفروپاتی دیابتی می باشد.مواد و روش ها: 547 بیمار نفروپاتی دیابتی در مطالعه مقطعی حاضر شرکت کردند. در این مطالعه شاخص های PRAL و Pro:K بررسی شدند. از پرسشنامه بسامد مصرف غذایی اعتبارسنجی شده به منظور ارزیابی دریافت های غذایی استفاده شد. همچنین به منظور ارزیابی سایر مقادیر تن سنجی و بیوشیمیایی از روش های استاندارد استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان می دهند که گروه با PRAL پایین هموگلوبین گلیکوزیله [%0.5±5.7 در مقابل%0.5± 7.8و p=0.01] تری اسایل گلیسرول [246.9±2.3 mg/dl در مقابل 257.4±2.3 وp=0.006 ]، فشار سیستولی [mmHg 103.6±0.7 در مقابل 106.1±0.7mmHg و p=0.03]، کراتینین و قند خون ناشتای کمتری نسبت به گروه PRAL بالاتر داشتند. Pro:k با هموگلوبین گلیکوزیله ارتباط مستقیم [%0.5±5.8 در مقابل% 0.5± 7.6و p=0.03] اما با لیپوپروتئین با چگالی پایین و دور کمر ارتباط معکوس داشت.نتیجه گیری: هر دوی PRAL و Pro:k با هموگلوبین گلیکوزیله در بین بیماران دیابتی ارتباط مستقیم داشتند اما نماگرهای بیوشیمیایی و کلیوی به وضعیت PRAL و Pro:k بستگی دارند.