مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

732
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

666
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

الگوی غذایی سنتی و خطر ابتلا به سندرم متابولیک: مطالعه خرم آباد

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 164

چکیده

 سابقه و هدف: مطالعات زیادی جهت شناسایی ارتباط غذاها و مواد مغذی با سندرم متابولیک انجام شده است, در حالی که مطالعه الگوهای غذایی و ارتباط آن با سندرم متابولیک فواید بیشتری نسبت به بررسی ارتباط منحصرا یک یا چند ریز مغذی دارد؛ بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط الگوهای غذایی سنتی با سندرم متابولیک در شهر خرم آباد انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی, 973 نفر (237 مرد و 736 زن) از ساکنین شهر خرم آباد به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و بصورت تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. دریافت های غذایی افراد با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی 200 آیتمی ارزیابی, وزن, قد و فشارخون اندازه گیری و نمایه توده بدن (BMI) محاسبه شد. قندخون ناشتا, پروفایل لیپیدی و انسولین سرم اندازه گیری شد. سندرم متابولیک طبق معیارهای انجمن قلب آمریکا تعریف شد.یافته ها: شیوع سندرم متابولیک 29% بود. افرادی که در بالاترین پنجک الگوی غذایی سنتی قرار داشتند, در مقایسه با افراد پایین ترین پنجک, شانس بیشتری برای ابتلا به سندرم متابولیک (نسبت شانس 2.73 و فاصله اطمینان 1.4:%95 تا 3.56) داشتند. بین اندازه دور شکم و BMI با الگوی غذایی سنتی ارتباط مستقیمی وجود داشت.نتیجه گیری: الگوی غذایی سنتی می تواند (تخم مرغ, چای, آب میوه, غلات تصفیه شده, مغزها, ترشی, روغن جامد, روغن مایع, قند و شکر, نمک, ادویه جات) خطر ابتلا به سندرم متابولیک را افزایش دهد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاحی، ابراهیم، روستا، سجاد، ابراهیم زاده، فرزاد، عنبری، خاطره، و خلخالی راد، امیرحسین. (1392). الگوی غذایی سنتی و خطر ابتلا به سندرم متابولیک: مطالعه خرم آباد. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 155-164. SID. https://sid.ir/paper/121437/fa

    Vancouver: کپی

    فلاحی ابراهیم، روستا سجاد، ابراهیم زاده فرزاد، عنبری خاطره، خلخالی راد امیرحسین. الگوی غذایی سنتی و خطر ابتلا به سندرم متابولیک: مطالعه خرم آباد. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(2):155-164. Available from: https://sid.ir/paper/121437/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم فلاحی، سجاد روستا، فرزاد ابراهیم زاده، خاطره عنبری، و امیرحسین خلخالی راد، “الگوی غذایی سنتی و خطر ابتلا به سندرم متابولیک: مطالعه خرم آباد،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 155–164، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121437/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button