مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

797
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی ارتباط شاخص تغذیه سالم جایگزین با خطر 10 ساله بیماری های قلبی عروقی در کارمندان مرد شاغل در بخش دولتی، تهران، 1391

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 50

چکیده

 سابقه و هدف: شناسایی زودهنگام افراد در معرض خطر و اصلاح رفتارهای پرخطر همواره از اولویت های نظام بهداشتی به شمار می رود. استفاده از روش های تشخیصی کم هزینه تر گام موثری برای نیل به این هدف است. شاخص تغذیه سالم جایگزین می تواند یکی از این روش ها باشد. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی ارتباط شاخص تغذیه سالم جایگزین با خطر 10 ساله بیماری های قلبی عروقی انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی 235 مرد کارمند بالای 30 سال شرکت کردند که به صورت غیرتصادفی انتخاب شده بودند. امتیاز شاخص تغذیه سالم جایگزین بر اساس پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی و مصرف روغن و خطر 10 ساله بیماری های قلبی عروقی با استفاده از امتیاز خطر فرامینگهام محاسبه شد. کلسترول تام ,کلسترول HDL, قندخون ناشتا و فشارخون افراد برای محاسبه اجزای این امتیاز اندازه گیری شد.یافته ها: امتیاز شاخص تغذیه سالم جایگزین ارتباط معنی داری با خطر 10 ساله بیماری های قلبی عروقی نشان نداد (p=0.07, r=-0.12) ولی برخی اجزای آن مانند گروه آجیل و سویا (p=0.02, r=-0.15) و گروه میوه ها (p=0.04, r=-0.13) با کاهش خطر بیماری ارتباط معکوس معنی داری داشتند. بر اساس نتایج مدل رگرسیون خطی چندگانه به روش گام به گام, به ازای هر سروینگ افزایش در مصرف گروه آجیل و سویا به طور متوسط خطر بیماری %2.5 کاهش یافت (p=0.02, B=-2.527). این روابط بعد از تعدیل متغیر مخدوشگر انرژی دریافتی از بین رفت.نتیجه گیری: در پژوهش حاضر, ارتباط معنی داری بین شاخص تغذیه سالم جایگزین و خطر 10 ساله بیماری های قلبی عروقی مشاهده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حریری، نسترن، ناصری، عصمت، هوشیارراد، آناهیتا، زایری، فرید، و بنداریان زاده، دالی. (1392). ارزیابی ارتباط شاخص تغذیه سالم جایگزین با خطر 10 ساله بیماری های قلبی عروقی در کارمندان مرد شاغل در بخش دولتی, تهران, 1391. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 41-50. SID. https://sid.ir/paper/121443/fa

    Vancouver: کپی

    حریری نسترن، ناصری عصمت، هوشیارراد آناهیتا، زایری فرید، بنداریان زاده دالی. ارزیابی ارتباط شاخص تغذیه سالم جایگزین با خطر 10 ساله بیماری های قلبی عروقی در کارمندان مرد شاغل در بخش دولتی, تهران, 1391. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(2):41-50. Available from: https://sid.ir/paper/121443/fa

    IEEE: کپی

    نسترن حریری، عصمت ناصری، آناهیتا هوشیارراد، فرید زایری، و دالی بنداریان زاده، “ارزیابی ارتباط شاخص تغذیه سالم جایگزین با خطر 10 ساله بیماری های قلبی عروقی در کارمندان مرد شاغل در بخش دولتی, تهران, 1391،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 41–50، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121443/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button