مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,105
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

780
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های ژلاتین استخراج شده از زایدات کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش هیدرولیز آنزیمی

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 113

چکیده

 سابقه و هدف: ژلاتین یک پروتئین کلوئیدی پر مصرف با خواص منحصر به فرد است که به شکل گسترده ای در صنایع غذایی, داروسازی, پزشکی و عکاسی مورد استفاده قرار می گیرد. از طرفی مقادیر قابل توجهی از پس ماند ماهی ها در کارخانجاتی که از ماهی به عنوان ماده اولیه استفاده می کنند, به شکل ضایعات بدون مصرف هدر می رود. هدف از این پژوهش تولید ژلاتین توسط پروتئاز میکروبی, از فلس و باله ماهی کپور معمولی بود. مواد و روش ها: برای تولید ژلاتین, مقادیر 5, 10, 15, 20 و 25 واحد پروتئاز قلیایی میکروبی به ازای هر گرم پودر فلس و باله افزوده و عملیات آبکافت انجام شد. ژلاتین حاصل در سطح 20 واحد پروتئاز که میزان بهینه برای تولید آن بود, از نظر فیزیکوشیمیایی و ویژگی های عملکرد با ژلاتین تجاری گاوی مقایسه شد. همچنین بازده تولید ژلاتین بر اساس وزن مرطوب پودر فلس و باله در غلظت های مختلف آنزیم, اندازه گیری شد. همچنین در نهایت با استفاده از الکتروفورز نمونه ژلاتین مورد بررسی مولکولی قرار گرفت. یافته ها : نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین خواص امولسیفایری, رطوبت و میزان پروتئین ژلاتین ماهی و ژلاتین تجاری وجود نداشت, اما در مورد میزان خاکستر آنها اختلاف معنی دار بود. دمای تشکیل ژل در هر دو ژلاتین تقریبا برابر بود, اما زمان تشکیل و ذوب ژل و دمای ذوب ژل این گونه نبود. همچنین میزان بهینه آنزیم مورد استفاده 20 واحد به ازای هر گرم پودر فلس و باله بود. الگوی الکتروفورز نشان داد که باندهای آلفا 1, آلفا 2 و بتا در ژلاتین حاصل, به ترتیب برابر با 100, 110 و 200 کیلودالتون بود. نتیجه گیری: پس از مقایسه بین دو ژلاتین, می توان گفت که می توان از زایداتی که مصرف خاصی ندارند, ژلاتینی با منشا حلال را که برای مسلمانان در سراسر جهان مورد اهمیت است, جایگزین ژلاتین تجاری کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزاپورکوهدشت، آرمین، موسوی نسب، مرضیه، و امین لاری، محمود. (1397). بررسی ویژگی های ژلاتین استخراج شده از زایدات کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش هیدرولیز آنزیمی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 13(1 )، 105-113. SID. https://sid.ir/paper/121488/fa

    Vancouver: کپی

    میرزاپورکوهدشت آرمین، موسوی نسب مرضیه، امین لاری محمود. بررسی ویژگی های ژلاتین استخراج شده از زایدات کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش هیدرولیز آنزیمی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1397؛13(1 ):105-113. Available from: https://sid.ir/paper/121488/fa

    IEEE: کپی

    آرمین میرزاپورکوهدشت، مرضیه موسوی نسب، و محمود امین لاری، “بررسی ویژگی های ژلاتین استخراج شده از زایدات کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش هیدرولیز آنزیمی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 1 ، pp. 105–113، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121488/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا