مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,847
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,358
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان ضایعات و زایدات در واحدهای فرآوری دانه های روغنی استان تهران

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 50

چکیده

 مقدمه: اهمیت روغن ها و چربی ها نه تنها از دیدگاه سلامت بلکه از جنبه تجارت چنان است که ضرورت بررسی میزان ضایعات و زایدات آن را ایجاب می کند.مواد و روش ها: در این پژوهش از 2 کارخانه روغن کشی استان تهران به عنوان نمونه هایی از کارخانجات روغن کشی کشور و با طراحی پرسشنامه هایی روش های فرآوری و میزان ضایعات و زایدات را در مراحل مختلف فرآوری دانه های روغنی برآورد کرده, سپس با انجام محاسبات تجزیه واریانس با استفاده از نرم افزار MINITAB به مقایسه میزان ضایعات در کارخانجات روغن کشی و برآورد متوسط میزان ضایعات در هر یک از مراحل فرآوری دانه های روغنی پرداخته شد.یافته ها: با توجه به میزان ضایعات برآورد شده در کارخانجات روغن کشی استان تهران, میزان ضایعات در مرحله روغن کشی به طور متوسط برای آفتابگردان 6-5%, کلزا 5-4%, سویا 4-3% می باشد که با توجه به میزان تولید کارخانجات روغن کشی کشور در سال 1387, جمعا 1,300,000 تن دانه روغنی روغن کشی شده که با احتساب میزان روغن هر نوع از دانه های روغنی, میزان روغن آن بالغ بر 300 – 250  هزار تن بوده است.نتیجه گیری: طبق برآورد انجام شده با تخمین درصد ضایعات هر نوع از دانه های روغنی و قیمت جهانی روغن خام حدود 1000 (تن / دلار), در حدود  13-8 هزار تن روغن به قیمت 13 – 8 میلیون دلار طی فرآیند روغن کشی ضایع شده که مبلغ قابل توجهی است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کبریتی، منیر، حسینی مظهری، سیدضیاالدین، گرامی، عباس، غیاثی طرزی، بابک، و اسفندیاری، چنگیز. (1389). بررسی میزان ضایعات و زایدات در واحدهای فرآوری دانه های روغنی استان تهران. علوم غذایی و تغذیه، 8(1 (پیاپی 29))، 42-50. SID. https://sid.ir/paper/358940/fa

    Vancouver: کپی

    کبریتی منیر، حسینی مظهری سیدضیاالدین، گرامی عباس، غیاثی طرزی بابک، اسفندیاری چنگیز. بررسی میزان ضایعات و زایدات در واحدهای فرآوری دانه های روغنی استان تهران. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛8(1 (پیاپی 29)):42-50. Available from: https://sid.ir/paper/358940/fa

    IEEE: کپی

    منیر کبریتی، سیدضیاالدین حسینی مظهری، عباس گرامی، بابک غیاثی طرزی، و چنگیز اسفندیاری، “بررسی میزان ضایعات و زایدات در واحدهای فرآوری دانه های روغنی استان تهران،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 1 (پیاپی 29)، pp. 42–50، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/358940/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button