مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

846
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

797
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد میکروبی عصاره اتانولی و متانولی برگ و پوست سبز میوه گردو علیه ساکارومایسس سرویزیه، باسیلوس لچنی فرمیس و آسپرژیلوس نایجر در شیره خرما

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 88

چکیده

 سابقه و هدف: شیره خرما از محصولات مغذی خرما است که تولید آن رو به افزایش است. یکی از مشکلات تولید آن فساد میکروبی است. هدف این مطالعه تعیین تاثیر عصاره اتانولی و متانولی برگ و پوست گردو بر ساکارومایسس سرویزیه, باسیلوس لچنی فرمیس و آسپرژیلوس نایجر در شیره خرما بررسی می باشد.مواد و روش ها: عصاره متانولی و اتانولی برگ و پوست گردو تهیه و اثر ضد میکروبی به روش چاهک – دیفیوژن, حداقل غلظت ممانعت کنندگی (MIC) و کشندگی (MBC/MFC) با روش ماکرودیلوشن علیه ساکارومایسس سرویزیه, آسپرژیلوس نایجر و باسیلوس لچنی فرمیس انجام گرفت. تاثیر عصاره ها بر رشد میکروب های مذکور در مدت چهارده روز ارزیابی شد.یافته ها: قطر هاله عدم رشد متناسب با غلظت عصاره بود. MIC (MBC) عصاره اتانولی و متانولی برگ و پوست ضد ساکارومایسس سرویزیه 15.625 (31.25) میکروگرم/میلی لیتر بود. مقدار MIC (MBC) عصاره اتانولی و متانولی برگ و پوست گردو علیه باسیلوس لچنی فرمیس به ترتیب 31.25 (62.5), 15.625 (31.25), 15.625 (31.25) و 31.25 (62.5) میکروگرم/میلی لیتر به دست آمد. MIC (MBC) عصاره اتانولی برگ, اتانولی و متانولی پوست علیه آسپرژیلوس نایجر 250(500) میکروگرم/میلی لیتر بودند. در شیره خرما, عصاره برگ و پوست بعد از 24 ساعت مانع رشد ساکارومایسس سرویزیه و باسیلوس لچنی فرمیس شد اما تا روز چهاردهم فقط قادر بود رشد آسپرژیلوس را کند نماید.نتیجه گیری: عصاره اتانولی و متانولی برگ و پوست گردو علیه ساکارومایسس سرویزیه, باسیلوس لچنی فرمیس و آسپرژیلوس نایجر و در شیره خرما موثر است و می تواند در کنترل فساد و افزایش عمر نگهداری آن بکار رود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی شفا، مهدی، قدیمی، صباح، و حشمتی، علی. (1395). اثر ضد میکروبی عصاره اتانولی و متانولی برگ و پوست سبز میوه گردو علیه ساکارومایسس سرویزیه, باسیلوس لچنی فرمیس و آسپرژیلوس نایجر در شیره خرما. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(4)، 81-88. SID. https://sid.ir/paper/121536/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی شفا مهدی، قدیمی صباح، حشمتی علی. اثر ضد میکروبی عصاره اتانولی و متانولی برگ و پوست سبز میوه گردو علیه ساکارومایسس سرویزیه, باسیلوس لچنی فرمیس و آسپرژیلوس نایجر در شیره خرما. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(4):81-88. Available from: https://sid.ir/paper/121536/fa

    IEEE: کپی

    مهدی عزیزی شفا، صباح قدیمی، و علی حشمتی، “اثر ضد میکروبی عصاره اتانولی و متانولی برگ و پوست سبز میوه گردو علیه ساکارومایسس سرویزیه, باسیلوس لچنی فرمیس و آسپرژیلوس نایجر در شیره خرما،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 4، pp. 81–88، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121536/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button